SLC - Img 3454
Lyckad debut för Farmrace i Övermark

Fler deltagare än förväntat – 152 stycken – slöt upp när det lantbruksrelaterade Farmrace arrangerades i samband med Övermarkdagarna i medlet av juli.

Lantmännen Agro ny återförsäljare för Kuhn, NHK-keskus fortsätter till en del

Lantmännen Agro blir ny återförsäljare för Kuhn.

SLC - Jordgubb
Nyplanteringar kan ännu ge jordgubbar i augusti

I sommar har sol, värme och torka och en liten regnmängd satt många grödor på prov. För odlarfamiljen Rolf Syrén i Petalax, Malax, går i alla fall jordgubbarna åt.

Kajans fridlysning upphörde

Genom en färsk lagändring omfattas kajan åter av jaktlagen. Eventuell jakt sker inom ramen för begränsningarna enligt jaktlagen och jaktförordningen.

Tre projekt ska minska näringsbelastningen i Finska viken

De projekt som nu är på väg att startas upp, befrämjar för sin del att den här målsättningen uppfylls, men det behövs också fler åtgärder.

SLC - Veteran 1
149 gamla traktorer till beskådande i Malax

Den tolfte veterantraktorutställningen i Malax bjöd på mångsidigt program i tryckande högsommarväder. En encylindrad tysktillverkad Lanz av årsmodell 1953 hörde till dragplåstren.

Metoder för att förebygga svansbitningar intresserar andra EU-länder

Sedan 2003 efterlever Finland EU:s förbud mot svanskupering. Metoderna som vi tillämpar för att förebygga svansbitningar väcker intresse i andra EU-länder.

SLC - Svamp 1
Svampodling i stor skala är en utmaning

Den unga familjen Michelle Ferm och Robin Libäck har hittat en nisch för verksamhet på landsbygden: svampodling.

SLC - Tomatkarneval 1
Bra åtgång på grönsaker vid välbesökt Tomatkarneval

Publiktillströmningen var stor och ruljangsen god vid Världens längsta tomatbord när den traditionsenliga Tomatkarnevalen arrangerades för 36:e gången i Närpes under det första veckoslutet i juli.

Världens bästa biff kommer från Atria

Atrias finländska biff av yttre filé från nöt uppfött på vall har valts till världens bästa biff i tävlingen World Steak Challenge i London nyligen.

Atrias omsättning stabil, resultatet aningen svagare

Atrias publicerade förra veckan siffrorna för andra kvartalet och första halvåret av 2018. Koncernens omsättning är stabil, men rörelseresultatet – i synnerhet för just det andra kvartalet – nådde inte upp till förväntningarna.

HKScans resultat en besvikelse

HKScans resultat för andra kvartalet och första halvåret av 2018 är en besvikelse.