SLC - Sommartraff Purmo1
Första årsmötet sedan 2019 för Norra Österbottens Unga Producenter

Föreningen Norra Österbottens Unga Producenter hör till de talrika aktörer som lamslagits under coronapandemin. I tisdags kunde man äntligen samlas till sommarträff inklusive årsmöte.

SLC - Kiila2021
Sök till SLC:s KIILA-rehabiliteringskurs!

Ännu finns det tid för SLC-medlemmar att ansöka till SLC:s svenskspråkig KIILA-rehabiliteringskurs som ordnas i samarbete med Härmä Rehab.

After Work för unga i Nyland

SLC Nylands unga ordnar After Work för unga fredag 23.7 kl.18 på café-restaurangen Wanha Pehtoori på Tomtbacka gård i Helsingfors.

Häng med på fältvandring till Broby gård

Vi bekantar oss med flera olika odlingsväxter t.ex. spannmål och oljeväxter.

SLC - Aland Anders 1 B Webben
Anders hoppas på nystart efter Alfridas härjningar

Två tredjedelar av sitt liv har Anders Nordqvist, 45, i Saltvik Haga haft skogen som arbetsplats. Under många år har han också suttit i styrelsen för Ålands Skogsvårdsförening som nyligen hotade med virkesbojkott om inte åländska virkesuppköpare höjer sina priser.

SLC - 8409
SLC: Nu är de finländska grönsakerna som bäst!

Nu är det den bästa tiden på året att frossa i inhemska grönsaker och nypotatis.

Kostrekommendationerna ska sporra till mångsidig och hälsosam kost

De nordiska producentorganisationerna har med intresse följt det pågående arbetet med revideringen av såväl de nordiska som de nationella kostråden, där klimat- och miljöaspekter kommer att beaktas i högre grad.

SLC Öst blir verklighet 2022

Den nya sammanslagna lokalavdelningen SLC Öst kommer att inleda sin verksamhet i början av nästa år, då Pernå, Strömfors och Pyttis lokalavdelningar går ihop.

SLC - Slc Fullm1
SLC:s fullmäktige om CAP: Nationell flexibilitet behövs – minskad byråkrati uteblev

SLC:s förbundsfullmäktige ser det som positivt att det finns omnämnanden om nationell flexibilitet i den överenskommelse som nåddes mellan förhandlarna om EU:s nya jordbrukspolitik CAP förra veckans fredag. SLC riktar däremot kritik mot att förenklingen av stödsystemen och en minskning av byråkratin ser än en gång ut att utebli.

SLC - Mg 1465
SLC Nyland och MTK-Uusimaa besvärar sig mot PoKe-planen

SLC Nyland och MTK-Uusimaa har gemensamt lämnat in besvär till Helsingfors förvaltningsdomstol gällande generalplanen för de norra och centrala delarna av Esbo (den så kallade PoKe-planen).

Producentförbund oroade över nationell tudelning i landsbygdsfinansieringen

SLC Nyland, MTK Uusimaa, MTK Häme och MTK Kaakkois-Suomis närings- och företagarutskott är oroade över en nationell tudelning i fråga om landsutvecklingsfinansiering.

Bodväggen - händelsekalender

Bodväggen - information från förbund och lokalavdelningar. NYTT: Aktuellt i Österbotten och Nyland.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning