SLC - Biogas Arkiv
SLC Nyland: Regeringen borde satsa mer på bioekonomi

Regeringens budgetförslag för 2021 innehåller alltför små satsningar på bioekonomi och fossilfria energilösningar, framhåller SLC Nyland. Det skulle behövas betydligt större satsningar på forskning, utveckling, innovationer och investeringar inom biogas och bioenergi.

ÖSP kritiserar industrins sänkning av priserna på proteingrödor

ÖSP:s förbundsstyrelse ställer sig kritisk till industrins prissättning på proteingrödor.

Bodväggen - händelsekalender

Bodväggen - information från förbund och lokalavdelningar samt lista över aktuella evenemang och mässor. NYTT: Aktuellt i Nyland.

Jordbearbetningsdag i Övermark på söndag

Övermark ÖSP arrangerar en jordbearbetningsdag nu på söndag 27.9.

SLC - Dsc 3854
Växtkraft – en splitterny digital plattform och materialbank

Avsikten är att styra digital information om olika aktuella växthusprojekt till ett och samma ställe på nätet. Webbplatsen Växtkraft förverkligar detta mål. Ambitionen är att sajten ska vara fullt utvecklad i slutet av september.

SLC - Img 20200907 104023
SLC och MTK överräckte hälsningar från producenterna till Årets Kock och Servitör

Årets Kock Lari Helenius och Årets Servitör Christian Angelov fick i måndags hälsningar från matens producenter via samarbetsparterna MTK och SLC.

SLC - Framtidsodlarna Finne
Finne jobbar med att skapa trenderna själva

Rosmarie och Christer Finne i Solf, Korsholm, odlar i dag cirka 50 olika grönsaksprodukter på friland. I det tredje avsnittet i podcasten Framtidsodlarna talar far och dotter Finne om det positiva och det negativa med att ha ett så pass brett sortiment.

Kommentaren: Investeringar trots låga producentpriser

Glädjande nog investeras det en hel del i produktionsbyggnader, torkanläggningar, täckdiken och produktion av förnyelsebar energi i landskapet, trots rådande Corona pandemi och låga producentpriser, konstaterar Tomas Långgård, förbundsordförande för ÖSP.

SLC: Välkommet med ökat träbyggande – av finländskt virke

SLC välkomnar de nationella målen för offentligt byggande i trä som offentliggjordes i tisdags. SLC betonar vikten av att det i praktiken också i första hand är inhemskt virke som används.

Varginitiativet är öppet till 21 september

Medborgarinitiativet om att inleda stamvårdande jakt på varg och att förhindra vargskador samlade 50.000 underskrifter på mindre än en vecka. Initiativet kommer att vara öppet till den 21 september, och kan undertecknas fram till dess.

Nya jordbrukare

I denna spalt presenteras nya jordbrukare som börjat sin lantbrukarbana det senaste året. Nya jordbrukare inom SLC erhåller en rad med välkomstförmåner.

Medborgarinitiativ för att inleda stamvårdande vargjakt har öppnat

​Ett medborgarinitiativ om att inleda stamvårdande jakt på varg och att förhindra vargskador har öppnat på webbtjänsten medborgarinitiativ.fi. Medborgarinitiativet kan undertecknas direkt i webbtjänsten eller genom att skriva ut blanketten på papper och skicka in den per post.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning