SLC - Vagboken 2020
Förhandsbeställ väghandboken Förvaltning av enskilda vägar

Inom kort utkommer handboken Förvaltning av enskilda vägar. Vägföreningen i Finland står för bokens originalutgåvan som utkom på finska hösten 2019. Eftersom det även finns ett stort behov av en handbok om enskilda vägar på svenska tog SLC ansvaret för handbokens svenska översättning. Nu kan SLC-medlemmar kostnadsfritt förhandsbeställa boken hem.

SLC - Rundtur 1
ÅTH siktar högt med nya frukter

Ålands Trädgårdshall som levererar 70 procent av Finlands inhemska äpplen och 25 procent av löken har stora framtidsplaner. – Målet är att vi också ska börja odla plommon och aprikoser, berättade vd Tord Sarling när åländska politiker och tjänstemän från landskapsregeringen förra veckan gjorde ett studiebesök.

SLC - Exportsatsning
Exportstig ska åskådliggöra vägen från idé till affär

En så kallad exportstig ska ge företag en överblick över vilka steg som krävs för en lyckad exportstrategi. Exportstigen publiceras inom ”Iskussa maailmalle”-kampanjen som leds av MTK och Aava & Bang, och stegen har utvecklats inom ramen för RuoKasvu-projektet där också SLC deltar.

Problem med LF:s Ålandsutdelning

Orsaken är att Finnairs plan till Mariehamn inte längre avgår så att tidningen hinner fram i tid.

Bodväggen - händelsekalender

Bodväggen - information från förbund och lokalavdelningar samt lista över aktuella evenemang och mässor. NYTT: Aktuellt i Nyland.

Nyländsk trädgårdsproduktion är diskussionsämne i februari

Vilka möjligheter finns det för trädgårdsodlingen som näring i Nyland? Vad ska man odla? Hur kan näringen utveckla sin verksamhet och förbättra sin konkurrenskraft? Hur och till vem ska man sälja sina produkter? De här frågorna och många andra ska man diskutera på en temakväll i februari på Överby trädgårdsskola i Esbo.

SLC söker Finlands unga jordbruksmästare 2020

Är du en ung producent som satsar på hållbara metoder och ny teknik i ditt arbete? Delta då i SLC:s och MTK:s tävling för unga jordbrukare, där vinnaren går vidare till Europeiska nivån av tävlingen och får en resa för två till de unga jordbrukarnas kongress i Bryssel 26.3 2020.

Greppa Marknaden startar året med en odlarträff i Vanda

Så här i början av året är det bra att ta en närmare titt på marknadsläget och planera för kommande odling och försäljningar.

SLC - Anders Portin
Anders Portin utsedd till specialmedarbetare

SLC:s skogsombudsman Anders Portin har kallats till specialmedarbetare för ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist.

Djurstöds-info 2020 i Nyland

Djurstöds-info 2020 ordnas på Saaris gård (Keuda) i Mäntsälä (Paroninkuja 20, 04920 Mäntsälä) tisdag 14.1 kl.9-15.

SLC - Ordfjulhalsning
SLC-ordförandes julhälsning: Dags sätta fokus rätt

Snart är 2019 slut. Det är läge att summera året som gått och försöka se vad som kan vänta oss 2020, skriver SLC:s ordförande Mats Nylund i sin julhälsning.

SLC - Ospm1
Långgård: ÖSP:s uppdrag lika viktigt nu som när förbundet grundades

I år firar ÖSP 85-årsjubileum. Trots att de samhälleliga förändringarna varit många har förbundets uppdrag inte ändrat. Intressebevakningen är minst lika viktig i dag, konstaterade ordförande Tomas Långgård när han öppnade förbundets höstmöte i Vörå.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning