Nya jordbrukare

I denna spalt presenteras nya jordbrukare som börjat sin lantbrukarbana det senaste året. Nya jordbrukare inom SLC erhåller en rad med välkomstförmåner.

Fältvandringar och teknikträffar i Nyland

Projektet Greppa Marknaden ordnar igen denna säsong fältvandringar o. teknikträffar i Nyland 10-17.6. Målet är att utföra två fältvandringar på tre olika gårdar, samt två teknikträffar på olika håll i Nyland.

Bodväggen - händelsekalender

Bodväggen - information från förbund och lokalavdelningar samt lista över aktuella evenemang och mässor. NYTT: Aktuellt i Österbotten.

Öppna ekogårdar på Naturens dag skjuts upp till 2021

Firandet av öppna ekogårdar i samband med Naturens dag flyttas i år framåt till augusti 2021 med anledning av coronaepidemins situation.

SLC - Kop Av Bonden 2020 Agg Sv
Köp av bonden-dagen 12.9

Köp av bonden!-dagen ordnas för femte gången den 12 september. Under Köp av bonden!-dagen kan gårdar eller trädgårdar hålla öppet hus.

SLC:s fullmäktige håller digitalt vårmöte 23.6

SLC:s förbundsfullmäktige håller ordinarie vårmöte tisdagen den 23 juni kl.9.00. Mötet hålls digitalt via SLC:s videomötestjänst.

SLC - Dsc 3194
Virtuell kaffepaus ny arena för unga jordbrukare

På onsdagseftermiddagar har unga finlandssvenska jordbrukare möjlighet att ägna sig åt en virtuell kaffepaus. De kan diskutera kring aktuella arbetssituationer och utbyta tankar med kollegor.

SLC - Langgard
Kommentaren: Det behövs en reglering av livsmedelsmarknaden

Min bestämda uppfattning är att vi inte kan råda bot på marknadsproblemen själva inom livsmedelskedjan utan är i behov av en reglering av livsmedelsmarknaden, skriver ÖSP:s ordförande Tomas Långgård.

Kommentaren: Skogen, klimatet och naturens mångfald

Helmi är ett nytt skyddsprogram som genom olika åtgärder bland annat skyddar och restaurerar myrar. Det goda i det nya programmet är att det baserar sig på frivillighet för skogsägarna och har en frikostig finansiering, konstaterar Niclas Sjöskog, ordförande för SLC:s skogsutskott.

Internationellt webbseminarium om riskhantering 11.6

Food and Forest Development Finland FFD ordnar ett internationellt webbseminarium 11.6 om hur småbrukare lyckas hantera kort- och långvariga risker.

SLC - Alandpatallriken
ÅPF gör reklam för åländsk mat

Ålands Producentförbund har av landskapsregeringen fått 12.600 euro för genomförande av marknadsföringskampanjen ”Sätt Åland på tallriken”.

SLC - Graspsmith1
Kom med och påverka GLOBALG.A.P.-certifieringen

Nu har producenterna möjlighet att påverka den finländska GLOBALG.A.P.-certifieringen och ansöka om medlemskap i den så kallade KATTRY-gruppen, till vars uppgifter bland annat hör att anpassa tillämpningen av GLOBALG.A.P. till finländska förhållanden och lagstiftning.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning