SLC - Suorakylv 1C
Samuel Jussila är Finlands unga producenters mästare 2020

Växt- och utsädesodlaren Samuel Jussila, 38, från Janakkala i Tavastland har utsetts till vinnare i tävlingen unga producenters mästare 2020. Samuel Jussila sköter sin gård exemplariskt, fördomsfritt och miljömässigt hållbart, anser juryn som bestod av representanter från producentorganisationerna SLC och MTK.

SLC - Inga1
Planeringsfrågor sysselsätter markägare i Ingå

Det är en ansenlig mängd arbetstimmar som markägare i Ingå lagt ner på att följa med, fördjupa sig i, anmärka på och korrigera fel som uppstått under processen med att göra upp en ny generalplan.

Bodväggen - händelsekalender

Bodväggen - information från förbund och lokalavdelningar samt lista över aktuella evenemang och mässor. NYTT: Aktuellt i Österbotten.

SLC - 20200210 111823
Ekoutskott: Överväg att ingå odlingskontrakt

Med tanke på osäkerheten på marknaden kan det löna sig att ingå odlingskontrakt till rimligt pris för att säkra avkastningen, påpekar SLC Nylands utskott för ekologisk produktion.

SLC Nylands specialutskott och representanter 2020

SLC - Spot 2
Jonny Kronqvist hade ställt upp i Spotlight men det framkom inte

I Spotlights senaste avsnitt om djurens välfärd får tittarna en bild av att svinproducenter inte vill ställa upp på intervju och har något att dölja. Men det stämmer inte. Jonny Kronqvist i Nykarleby var villig att ställa upp. Flera andra hade inte heller möjlighet att medverka på grund av kort varsel.

SLC - Spot 1
Spotlight: ”Allt har gått rätt till”

LF gjorde en telefonintervju med redaktören Amanda Vikman som för Spotlight gjorde avsnittet ”De tysta skriken – vem hör djuren i köttindustrin?”. Den återges här.

Avlivningsförordningen lågt prioriterad bland veterinärer

Avlivningsförordningen är den lägst prioriterade av EU:s lagstiftning som bör ses över. Det visar en sammanställning som Jord- och skogsbruksministeriet gjorde i fjol.

Insändaren: Felaktiga påståenden om Spotlights program

I insändaren kommenterar Heidi Grandell-Sonck som är producent vid Yle Spotlight, Micke Godtfredsens ledarstick "Påhopp på våra husdjursbönder".

SLC - Kolumn Smith
Kommentaren: Gemensamt matbord

Johanna Smith sitter i egenskap av växthusproducent i diskussionsforumet Gemensamt matbord.

ÅTH tar plats i styrgrupp för landsbygdsutvecklingen

Landskapsregeringen har tillsatt en ny styrgrupp för att leda Ålands Landsbygdscentrum åren 2020-2021. Ålands Trädgårdshall har i stället för Ålandsmejeriet ÅCA fått en plats i gruppen och representeras av grönsaksodlaren Bo-Erik Sandell.

SLC - Bondetraff 1
Påståenden om lantbruket diskuterades i Pargas

Köttproduktionen och miljön i fokus när SLC-ordföranden gästade bondeträff i Pargas.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning