Fabas sortiment utvidgas med utrustning för kalvvård

Faba har ingått ett avtal med tyska Holm & Laue, ett företag specialiserat på utrustning för kalvskötsel.

Sulky till NHK-keskus

NHK-keskus Oy blir återförsäljare för Sulky-Burels arbetsmaskiner.

Mahindra blir majoritetsägare i Sampo-Rosenlew

Indiska Mahindra, som sedan 2016 innehaft en minoritetsandel på 30 procent i trösk- och skogsmaskintillverkaren Sampo-Rosenlew utökar nu sitt aktieinnehav till 74,97 procent.

SLC - Vollernter K
Druvtröskan tryggar en effektiv vinskörd

Vinskörden har startat med idealiskt väder i stora delar av Mellaneuropa. Den varma och torra sommaren bådar för en god kvalitet. Druvtröskorna kör fram och åter längs tegarna. I flera viktiga vinområden dominerar den maskinella skörden.

Agritek till västra Nyland

Karis Järn och till SGN Group hörande Agritek Oy har undertecknat ett samarbetsavtal om försäljning av traktorer och skördetröskor i västra Nyland.

SLC - Maassa1
Kronos på FinnMetko visade upp flera nyheter

Färre utställare och besökare. Men Coronaviruset hindrade inte FinnMetko från att ordnas som planerat förra helgen. På plats var Kronos som hade med sig flera nyheter på skogsmässan i Jämsä.

SLC - Maassa9
Syketec visade upp nytt skördaraggregat

Korsholmsföretaget Syketec visade upp nya produkten Jobo SR75-kombi på FinnMetko. Ett skördaraggregat som har fyra matarrullar i stället för tidigare två.

SLC - Martin Smiling09
Stridbar AGCO-chef pensionerar sig i höst

AGCO-chefen Martin Richenhagen lämnar sin post i slutet av detta år. Han går i pension efter sexton år i ledningen för den globala tillverkaren av lantbruksmaskiner. Till efterträdare har koncernen utsett styrelsens viceordförande Eric Hansotia.

Jordbruksmaskinmässan flyttas till 2022

Jordbruksmaskinmässan, som skulle anordnas i november i Helsingfors, flyttas framåt med två år. Beslutet togs tillsammans med mässans samarbetspartners och bakgrunden är osäkerheten gällande utvecklingen av coronasituationen. Mässan arrangeras dock digitalt under namnet Jordbruksmaskinmässan online 365.

SLC - Kronos Gripto 709
Kronos lanserar nya skogskranar

Kronos kranserie Gripto utvidgas nu med fyra olika modeller i två serier: GRIPTO 608 och 609 samt GRIPTO 708 och 709. Modellerna lanseras under FinnMETKO 2020 i Jämsä 3-5 september.

SLC - Potmaskin5
AVR visade upp maskiner i Dagsmark

Trots ihållande regn var det många som ville se maskiner för potatisproduktion i Dagsmark förra fredagen. Bakom maskindemonstrationen stod Klåvus Group Ab som bland annat visade upp den enorma självgående fyrradiga upptagaren AVR Puma 4.0.

SLC - Vaderstad Baarman
​Väderstad förstärker närvaron i Finland

Från och med den första augusti ansvarar Sebastian Baarman för den finländska marknaden hos svenska Väderstad. Baarman har en bred bakgrund inom lantbrukshandel och även Väderstads produkter är bekanta för honom från tidigare engagemang.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning