SLC - B73Ea46414F9Ddb3 Org
Väderstad stärker sin närvaro på den finska marknaden

Väderstad stärker sin närvaro på den finska marknaden genom att anställa Aleksi Heikkilä som distriktschef för västra och norra Finland.

SLC - Olikk3 Aug23 Ct
”Jordbrukarna mer eftertänksamma inför en investering”

Förra helgen lockade Ollikkalamässan i Kannus 10.000 besökare. Att bekanta sig med maskiner och jordbruksprodukter intresserar – men marknaden är svår. Det intygar flera försäljare som medverkade i mässan.

SLC - Lepaa 2 B
Klimatändringarna syntes även i trädgårdsmässans utbud

Klimat var också i år ledordet för trädgårdmässan i Lepaa. Klimat både ur skyddsperspektiv och att klara av att producera i de tuffare väderförhållandena.

SLC - Press Juli23 Nvk
Maskinlansering för Claas i Harsewinkel – Evion och Xerion stal showen

Lantbruksmaskinstillverkaren Claas presenterade sina nya maskiner inför inbjudna journalister. Två maskiner stal otvivelaktigt uppmärksamheten under pressevenemanget: Evion-tröskan och Xerion-traktorn.

SLC - Veterandag1
Stor uppslutning till femtonde veterantraktordagen i Malax

150 veterantraktorer från både svenska och finska Österbotten fanns till beskådande i Malax.

SLC - Okra Kossor
Optimism hos maskinhandlarna på lantbruksutställningen Okra

Okra-utställningen visade upp det senaste inom lant- och skogsbruk. Lantbruksmaskinerna brukar väcka mångas intresse, så också i år. Och trots det tuffa ekonomiska läget är tongångarna inom maskinhandeln positiva.

SLC - Lysrorsforbud
EU:s lysrörsförbud kan medföra överraskande kostnader

Enligt ett uppdaterat EU-direktiv kommer det att vara förbjudet att sälja fluorescerande lysrör från och med den 24 augusti 2023. Förbudet gäller T8- och T5-lysrör på grund av den giftiga kvicksilvergasen i rören samt ökade krav på energieffektivitet.

SLC - Hank1
Hankkija valde att satsa i Borgå

Första dagen i april, en lördag, önskar butikschefen för Hankkija i Borgå, Daniela Fager välkommen på invigningsdagen. Det var inget aprilskämt fastän det var första april.

SLC - Fendt Com News 6 High
Europeiska bönder köpte färre traktorer ifjol

Under fjolåret registrerades drygt 165.000 nya jordbrukstraktorer i Europa. Det innebär en minskning med knappt nio procent jämfört med 2021. Trots detta är leveranstiderna fortfarande långa. Det rapporterar de europeiska maskintillverkarnas takorganisation CEMA.

SLC - Marknad2 Mar23 Ct
Målet på tusen besökare överträffades när Kjellman ordnade vårmarknad

Ab Tomas Kjellman Oy i Kållby siktade på tusen besökare när vårmarknaden ordnades efter flera års paus. Trots att våren kändes långt borta i snöyran överträffades förväntningarna med råge. Cirka 1.500 personer kom för att träffas, äta korv och ta del av nya maskiner.

SLC - Utrecht Fend E Motorkap Open Accupakket Logo 1536X1024
Första eltraktorn är redo för marknaden

En elektrisk variant av jordbrukstraktorn Fendt 300 Vario är tekniskt sett redo för serieproduktion. Det holländska verkstadsföretaget Holland-Utrecht kommer inom kort att lansera traktorn på marknaden, förutsatt att kunderna visar intresse.

SLC - Wasserstoff News 6 High
Grönt väte för traktorer

Mobilitetslösningar med låga utsläpp blir allt viktigare inom jordbruket. I Tyskland har ett treårigt projekt startat med målet att utarbeta en decentraliserad vätgasekonomi för landsbygden. Hela värdekedjan inom jordbruket ska beaktas.