SLC - Hankkija1
Hankkija tar över försäljningen av Claas i Finland

Hankkija har nu tagit över försäljningen av Claas maskiner i Finland. Målet är att Claas traktorer ska bli de nästvanligaste och Claas skördetröskor de vanligaste i landet.

SLC - Agco Mf Factories Beauvais1 Beauvais 1018 56000
AGCO bygger ny MF-fabrik i Frankrike

Den globala maskintillverkaren AGCO utvidgar sin tillverkning av Massey Ferguson-traktorer i franska Beauvais. En nybyggd fabriksanläggning gör det möjligt att höja kapaciteten till 18.000 traktorer per år.

SLC - Mossa 1
Biolan tror på vitmossa som framtidens växtunderlag

Biolan Group fortsätter tro på vitmossa som växtunderlag både för proffsodlare och konsumenter. Under sina vårdagar presenterade Biolan nyheter för balkongodlare, och företaget tror starkt på export.

SLC - Sival 1
Vertikal odling är framtiden

Den holländska professorn Leo Marcelis vid Wageningen-universitetet i Holland anser att vertikal odling kommer att revolutionera växtproduktionen i världen. Enligt honom är fördelarna med vertikal odling många: Man kan odla i princip var som helst på en liten areal och producera hög kvalitet nära konsumenten, med minimal vattenanvändning, korta transportsträckor och minskat matsvinn.

SLC - Sival 3
Rekordantal besökare på årets SIVAL

Den ledande franska specialväxtodlingsmässan SIVAL, som ordnades för 34:e gången i mitten av januari, besöktes i år av 26.000 besökare, det vill säga 2.000 fler än 2019. – Paviljongens areal har utökats med 4.000 kvadratmeter och vårt mål är att växa ännu mer i framtiden, förklarar ordförande Bruno Dupont.

SLC - Dronare
Drönare för gödselspridning visades på Sarka

Neko kunde visa fram en drönare med vätskebehållare på Sarkamässan i Seinäjoki förra veckan. Den kan användas för att sprida flytande gödsel på friland, till exempel över trädgårdsodlingar. Växtskyddsmedel får man inte sprida med den, det är förbjudet i Finland och i övriga EU.

SLC - Bt Agro
LyckeGård köper Kvick-Finn

LyckeGård Group AB har utökat sin produktportfölj inom mekanisk ogräsbekämpning genom att köpa bolaget Kvick-Finn, som tillverkar en kultivator för bekämpning av framförallt ogräset kvickrot, uppger Ekoweb.

SLC - Kone Killeri Jarjestajat
Kone-Killeri återupplivas i Jyväskylä i höst

Efter en paus på ungefär ett par decennier kommer Kone-Killeri åter att arrangeras i Jyväskylä i höst. Utställningen går av stapeln den 8-10 oktober i Paviljonki i Jyväskylä, samma ställe där KoneAgria har ordnats.

SLC - Claas Lexion 1 A Webben
Ny Lexion-generation från Claas

Nya Lexion ser kanske ut som de gamla på håll, men under huvarna döljer sig ny teknik. I den nya Lexion-serien från Claas finns inte mindre än tretton modeller och dessa tröskor är nya konstruktioner från skärbordet till hacken.

SLC - Bondenytta 1
I Bondenyttan tillämpas nya utbildningskoncept

Projektet Bondenyttan ska bidra till att höja det produktiva jordbrukets skördar, hjälpa till att erbjuda en relevant och stimulerande agrologutbildning, samt intensifiera samarbetet mellan utbildningen och lantbruksnäringen. Bondenyttan ägnar sig åt undersökningar på gårds- och fältnivå.

SLC - Sateknik 1 Webben
Sensorer på såmaskinen sparar tid och ökar exaktheten

Med en sensor i varje såenhet som kontinuerligt registrerar antalet frön som passerar och i kombination med registrerad framkörningshastighet kan såmaskinen automatiskt reglera utmatningen så att antalet frö per ytenhet blir exakt som lantbrukaren tänkt sig.

SLC - Krone Vallteknik 1 Webben
Krone laddar med vallnyheter till 2020

Efterfrågan på vallmaskiner är stor globalt. Den tyska maskintillverkaren Krone gjorde sitt bästa år någonsin i senaste bokslut som slutade 31 juli. Den viktiga läglighetseffekten samt ett stigande mjölkpris tror de är anledningen.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning