SLC - Stoneless Bild 1
Innovativ stenplockare blev populär i Danmark

Ett ungt danskt företag har lanserat en lätt stenplockare för åkrar med namnet Stoneless, som ska göra det lättare att plocka sten från åkern efter vårbruket. Mer än 300 enheter har redan sålts i Danmark. Nu utvidgar Stoneless till nya marknader utanför Danmark.

SLC - Eexpo5 Apr24 Ct
Energilösningar dominerade på TrädgårdsExpo i Närpes

LED-belysning har varit på tapeten i flera år. Men det är först nu som växthusföretagarna i allt högre grad investerar i tekniken. Det som fick fart på investeringarna är energikrisen. Just lösningar för att spara energi var starkt framme på TrädgårdsExpo i Närpes.

SLC - Ce577016 0Bd8 4Dcc Bfe8 509E0468D83D
AGCO investerar 70 miljoner i sin fabrik i Linnavuori

Industriföretaget AGCO investerar 70 miljoner euro i sin AGCO Power-fabrik i Linnavuori i Nokia för att möjliggöra produktutveckling inom ren energi. Företagets produktion är inriktad på jordbruksmaskiner och precisionsodlingsteknologi.

SLC - Horsch8 Mar24 Ct
Horsch stärker sina positioner i Norden – och Finland

Horsch, som tillverkar såmaskiner och maskiner för jordbearbetning och växtskydssprutor, växer i Norden. Även Finland är en marknad som blir viktigare. Vi stärker våra positioner, men har inte bråttom, säger bolagets Skandinavienchef Håkan Westesson.

SLC - Horsch1 Mar24 Ct
Horsch grundare tror på en ljus framtid för jordbrukarna

Ideologi ökar inte skördarna. Det har även beslutsfattarna insett nu. Det säger Michael Horsch, grundare av Horsch i Tyskland. Han tror på en politisk kursändring och spår en ljus framtid för jordbruket.

SLC - Img 7024
Ovanlig specialtraktor utvecklas trots konkurs

Det österrikiska företaget Syn Trac har utvecklat en mångsidig universaltraktor med en lång rad tekniska finesser. Redskapen kopplas automatiskt till traktorn fram eller bak på mindre än en minut. Dessvärre finns ett problem – tillverkaren har anmält konkurs.

Glöm inte kraven på växthälsa om du importerar en begagnad maskin från länder utanför EU

Det finns krav på växtskydd för begagnade jordbruks- och skogsbruksmaskiner då de importeras från länder utanför EU, påpekar Livsmedelsverket.

SLC - Following Harrow Marathon  2
Väderstad introducerar efterharvspinnen Marathon

Väderstad introducerar en ny efterharv i början av 2024, som ett komplement till dagens sortiment. Den nya efterharvspinnen Marathon kommer att öka livslängden på efterharven.

SLC - Sima Show 2022 Is Heading
John Deere nobbar teknikmässan SIMA

Den internationella franska utställningen för lantbruksteknik SIMA har inhiberats med kort varsel. Mässan skulle äga rum mellan 24 och 27 november 2024. Orsaken är talrika återbud bland utställarna. John Deere hör till de utställare som vill byta strategi.

SLC - Sarka4 Jan24 Ct
Elho visade upp bränslesnål exakthack på Sarka-mässan

Maskiner intresserar alltid trots att det ekonomiska läget är utmanande. Det var tydligt när jord- och skogsbruksmässan Sarka ordnades förra helgen. Många var på plats för att bekanta sig med utbudet, däribland nyheter som Elhos traktordrivna exakthack Cobra 7710T.

Hankkija börjar sälja Demecas biogasanläggningar

Hankkija börjar sälja Demecas biogasanläggningar för lantbruk.

SLC - Pbs 2533
En kultivator till allt

Med möjlighet att bearbeta från 0 till 25 centimeter djupt och även sönderdela växtrester, jämna ytan och trycka till är nya Lemken Karat 10/500 KUA en riktig allroundmaskin.