SLC - Claas Lexion 1 A Webben
Ny Lexion-generation från Claas

Nya Lexion ser kanske ut som de gamla på håll, men under huvarna döljer sig ny teknik. I den nya Lexion-serien från Claas finns inte mindre än tretton modeller och dessa tröskor är nya konstruktioner från skärbordet till hacken.

SLC - Bondenytta 1
I Bondenyttan tillämpas nya utbildningskoncept

Projektet Bondenyttan ska bidra till att höja det produktiva jordbrukets skördar, hjälpa till att erbjuda en relevant och stimulerande agrologutbildning, samt intensifiera samarbetet mellan utbildningen och lantbruksnäringen. Bondenyttan ägnar sig åt undersökningar på gårds- och fältnivå.

SLC - Sateknik 1 Webben
Sensorer på såmaskinen sparar tid och ökar exaktheten

Med en sensor i varje såenhet som kontinuerligt registrerar antalet frön som passerar och i kombination med registrerad framkörningshastighet kan såmaskinen automatiskt reglera utmatningen så att antalet frö per ytenhet blir exakt som lantbrukaren tänkt sig.

SLC - Krone Vallteknik 1 Webben
Krone laddar med vallnyheter till 2020

Efterfrågan på vallmaskiner är stor globalt. Den tyska maskintillverkaren Krone gjorde sitt bästa år någonsin i senaste bokslut som slutade 31 juli. Den viktiga läglighetseffekten samt ett stigande mjölkpris tror de är anledningen.

Har du åsikter eller idéer om biogas?

Arbetsgruppen som bereder regeringens nationella biogasprogram låter genomföra en webbenkät, där man har möjlighet att komma med åsikter och idéer om hur produktionen och konsumtionen av biogas kan främjas i vårt land.

SLC - Koseminarium 1
Kovälfärd i fokus på internationellt seminarium

4DBarn bjöd i mitten av november in till ett internationellt seminarium om kovälfärd. Fokus var på ladugårdar med lösdrift och robot.

SLC - Kuh Vr Brille
Virtuell utsikt ska hjälpa ryska kor att mjölka bättre

Den ryska regeringen ställer höga mål för landets mjölkproduktion. Fram till 2024 ska mjölkmängden mer än fördubblas. Både psykologi och tekniska hjälpmedel som virtuella glasögon prövas för att stimulera produktionen.

SLC - 231174 25
Hankkija börjar sälja Claas

Hankkija börjar sälja Claas i Finland i och med att Finnish Agro Machinery fusioneras med Hankkija.

SLC - Dsc01139
Bytte roboten mot mjölkningsgrop

Mjölkbonden Johan Åkerblom, 46 år, i Saltvik Fremmanby på Åland, svalde år 2007 med ”hull och hår” betet om mjölkningsrobotens fördelar för att bland annat få mera tid för familjen. Men efter många problem med tekniken och en leverantör som inte kunde erbjuda tillräckligt bra service har han bland andra tillsammans med sin nu 78-årige far Göran byggt en dubbel 20-mjölkningsgrop av ny och begagnad utrustning som han köpt från olika håll i Europa.

SLC - Tork
Lagändring om sotning av torkar orsakar huvudbry

Den första januari i år trädde en lagändring i kraft gällande sotning av torkar. I korthet innebär lagändringen att man måste ha behörighet som sotare för att få utföra sotningsjobbet. Eftersom bönderna är vana vid att sköta sotningen själva, har beslutet orsakat huvudbry och många jordbrukare har blivit oroliga och tagit kontakt med Fennia.

SLC - Grimme 1 Webben
Stor efterfråga på potatismaskiner

På Grimme Skandinavien har man i år sålt så många maskiner det går att få fram från fabriken i Tyskland. Nya tvåradiga Evo har tagits emot fint på marknaden.

SLC - Massey Ferguson 74612489 974533702895801 2138716919669194752 O
Futuristiska traktorkoncept förevisades på Agritechnica

På årets Agritechnica i tyska Hannover kunde besökarna bekanta sig med det mesta inom dagens avancerade jordbruksteknik. Några tillverkare valde att presentera sina tekniska visioner för framtiden.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning