SLC - Img 7024
Ovanlig specialtraktor utvecklas trots konkurs

Det österrikiska företaget Syn Trac har utvecklat en mångsidig universaltraktor med en lång rad tekniska finesser. Redskapen kopplas automatiskt till traktorn fram eller bak på mindre än en minut. Dessvärre finns ett problem – tillverkaren har anmält konkurs.

Glöm inte kraven på växthälsa om du importerar en begagnad maskin från länder utanför EU

Det finns krav på växtskydd för begagnade jordbruks- och skogsbruksmaskiner då de importeras från länder utanför EU, påpekar Livsmedelsverket.

SLC - Following Harrow Marathon  2
Väderstad introducerar efterharvspinnen Marathon

Väderstad introducerar en ny efterharv i början av 2024, som ett komplement till dagens sortiment. Den nya efterharvspinnen Marathon kommer att öka livslängden på efterharven.

SLC - Sima Show 2022 Is Heading
John Deere nobbar teknikmässan SIMA

Den internationella franska utställningen för lantbruksteknik SIMA har inhiberats med kort varsel. Mässan skulle äga rum mellan 24 och 27 november 2024. Orsaken är talrika återbud bland utställarna. John Deere hör till de utställare som vill byta strategi.

SLC - Sarka4 Jan24 Ct
Elho visade upp bränslesnål exakthack på Sarka-mässan

Maskiner intresserar alltid trots att det ekonomiska läget är utmanande. Det var tydligt när jord- och skogsbruksmässan Sarka ordnades förra helgen. Många var på plats för att bekanta sig med utbudet, däribland nyheter som Elhos traktordrivna exakthack Cobra 7710T.

Hankkija börjar sälja Demecas biogasanläggningar

Hankkija börjar sälja Demecas biogasanläggningar för lantbruk.

SLC - Pbs 2533
En kultivator till allt

Med möjlighet att bearbeta från 0 till 25 centimeter djupt och även sönderdela växtrester, jämna ytan och trycka till är nya Lemken Karat 10/500 KUA en riktig allroundmaskin.

SLC - Grimme1 Dec23 Ct
Trehundra odlare besökte Grimmes Öppet hus

Varje år brukar Grimme och GR Service ordna Öppet hus i Skaftung. En omtyckt mässa som lockar hundratals potatis- och sockerbetsodlare. Vi når många odlare, säger försäljaren Roland Rosenback.

SLC - Img 2350
Agritechnica är en plats där man diskuterar framtiden

Agritechnica är väldens största lantbruksmässa och ordnas i Hannover, Tyskland. Mässan arrangeras i vanliga fall vartannat år men på grund av coronapandemin har den inte ordnats sedan 2019. Men nu hösten 2023 ordnades den igen. Den här gången låg allt mer fokus på precisionsodling, automation och artificiell intelligens.

SLC - Case Ih Farmall Electric 75 C 2048X1365
Grön produktivitet dominerar på supermässan Agritechnica

Gröna värden dominerar den tyska mässan för jordbruksteknik Agritechnica, som nyligen öppnade sina portar i tyska Hannover. Agritechnica 2023 fokuserar på en ökad produktion med nya teknologier och grönare bränslen.

SLC - T7 Methane Power
Eldrift och större biogastraktor från New Holland

Det började med Fendt 100e, men nu kommer även New Holland med en eldriven traktor, byggd på T4-seriens chassi. Och en större biogastraktor: T7.270 Methan Power LNG.

SLC - Vaderstad Top Down With E Services 7
Väderstad gör sig redo för autonoma traktorer

För fältsäsongen 2024 går kultivatorerna Väderstad TopDown och Opus in i en ny generation. Förutom en uppdaterad design, innebär detta införande av det iPad-baserade styrsystemet Väderstad E-Control, samt möjligheten att tillämpa styrfiler vid jordbearbetning via ISOBUS Task Control.