SLC - Ka 6
KoneAgria en besökarframgång och ljusglimt i coronavardagen

Maskinutställningen KoneAgria i Pirkkahallen i Tammerfors lockade 14.768 besökare under tre dagar förra veckan. Besökarantalet var de facto 20 procent högre än senaste gång utställningen ordnades. Hos mässbesökarna fanns en stor lättnad över att coronatiden nu ser ut att gå mot sitt slut.

SLC - Agria7
Ny skördetröska visades upp av Sampo Rosenlew

Det fanns en rad nyheter som visades upp på KoneAgria i Tammerfors. En av de som fick ett omnämnande var Sampo Rosenlew Comia C24 2Roto. En hybridtröska med stor kapacitet och effektivitet.

SLC - Agria3
Syketec fick guldmedalj för eldriven hybrid på KoneAgria

Sedan flera år tillbaka har Oy Syketec Ab utvecklat mindre skördaraggregat. På KoneAgria i Tammerfors hade företaget från Korsholm med sig en hybrid som delvis går på el. Belöningen för det resulterade i en guldmedalj på mässan.

SLC - John Deere 7 R 350 Auto Pwer
Årets Traktor: Storslam för John Deere

John Deere fick två priser vid Årets Traktor 2022. John Deere 7R350 AutoPowr är Årets Traktor 2022 då den ansågs bäst bland totalt fem finalister i fältklassen.

SLC - 8C5076Bd66F668F3 Org
Väderstad och Hankkija firar 30 år tillsammans

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, firar 30-årsjubileum för samarbetet med Hankkija på den finska marknaden.

SLC - Dsc02908
Litauiska Auga-gruppen bygger emissionsfri traktor

Den litauiska jordbrukskoncernen Auga har enligt egen utsago utvecklat världens första emissionsfria jordbrukstraktor för professionellt bruk. Hybridtraktorn Auga M1 drivs med biometan och elektricitet och kan arbeta upp till tolv timmar utan påfyllning.

SLC - Kolumn Nilehn Webben
Kommentaren: Lantbrukstekniken och klimatet

Samma politiker som vill minska koldioxidutsläppen löser inte regelverken för att lantbrukare och maskintillverkare ska kunna leva upp till kraven som nu ställs på dem, påpekar Anders Niléhn.

SLC - T7 Hd 1
Nya T7 - bekväm och intelligent

Nya T7 från New Holland har större och bekvämare hytt samt mer elektronik för ständig uppkoppling och kontroll. HD är tilläggsbeteckningen på de nya traktorerna i en serie som spänner från 140 till 300 hästkrafters nominell effekt.

SLC - Mf1
Större och starkare - och nya produktgrupper

Massey Ferguson presenterade nya 8S-serien i fjol och nu följer fler modeller. Med nya 8S.305 når fabrikatet upp till 305 hästkrafter med helt steglös transmission.

SLC - M6002 9
Ny mellanserie från Kubota

Vid en webbsänd pressinformation visade japanska Kubota sina senaste innovationer samtidigt som företaget firade 130 år. En mellanklasstraktor i tre storlekar var kanske det som passade vårt lantbruk bäst av nyheterna.

SLC - Fendt 1000 Air Filter
Minskat underhåll och mindre bränsleåtgång

Fendt lanserar automatisk avgasrening som tillval på traktorerna i 900- och 1000-serien. Därmed kan traktorn köras tio gånger längre innan luftfiltret behöver rengöras.

SLC - Konekeskus 1 Webben
Årets dåliga skörd inverkar negativt på maskinhandeln

Handeln med lantbruksmaskiner väntas minska nästa år efter en period av tillväxt. Marknaden har i år vuxit med drygt tio procent.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning