SLC - Lepaa
Trädgårdsmässan i Lepaa ordnas elektroniskt

Trädgårdsmässan i Lepaa ordnas elektroniskt som e-Lepaa 12–13.8.2021.

SLC - Fanggrodor 2518
Teknik för bearbetning av fånggrödor

Att etablera fånggröda har det gjorts många försök och demonstrationer om. Men hur får man effektivt bort den igen och sår en ny huvudgröda utan att förstöra markstrukturen?

SLC - Atraktor1
14 traktorer i finalen för Årets Traktor

Årets Traktor 2022 har startat. Det blir totalt 14 traktorer i final i år.

SLC - Kronos Kargo 121
Kronos lanserar ny skogsvagn

Den nya skogsvagnsserien KARGO är Kronobyföretaget Wikars mest flexibla vagn som ska passa bra även i krävande förhållanden.

Veterantraktordagen i Malax inhiberas för andra året i rad

Det blir ingen veterantraktorutställning i Malax i sommar på grund av risken för nya samhälleliga restriktioner. Arrangörerna tog beslutet på ett möte i tisdags.

SLC - Hardi 1
Framtidspruta från Hardi

Ökad kapacitet och exaktare arbete, nya Aoen från danska Hardi ska överträffa företagets Commander-serie och går nu i hårda tester för att anpassas till hela världens krav och regleringar.

SLC - W Vector1
Lely Vector blandar fodret och utfodrar automatiskt

Flera olika blandningar åt olika djurgrupper. Ett jämnare flöde av foder åt korna under hela dygnet. Det var några orsaker till att mjölkproducenten Magnus Holmström valde att investera i den helautomatiska utfodringsanläggningen Lely Vector.

SLC - Jd 1
Smartare och mer anpassad elektronik

Med John Deere Operations Center kan lantbrukare och maskinstationer hantera sina lantbruksdata var som helst och när som helst. Det är en användarvänlig App som kunder kan länka till sina maskiner, fält och arbeten via sin smartphone eller kontorsdator.

SLC - Valtra T5 Series Studio T255 Active 3X4 Right 177588
Valtra presenterade N- och T-seriens femte generation

Valtra, som i år firar 70 år, har lanserat femte generationen av N- och T-seriens traktorer som fortsättning till de tidigare lanserade A- och G-seriernas femte generationer. De nya modellerna presenterades under ett virtuellt lanseringstillfälle i april.

SLC - Hd1
Ny press klarade sig bra i fälttest

Jämna balar och perfekta knutar. Så sammanfattade många lantbrukare New Hollands nya High Density storbalspressar som kördes i test i Danmark under säsongen 2020.

SLC - Rundb1
30 procent mer i balen

McHale V8 är en ny serie pressar från den irländska vallmaskinstillverkaren. Det är en press med variabel kammare som kan göra rundbalar med en diameter upp till 1,9 meter.

SLC - Samaskin
Automatisk stödsådd av vall

Gräs som gått ut i en vall påverkar avkastningen negativt och ger utrymme för ogräs att gro och uppförökas. Många lantbrukare försöker så i luckor i vallen, men görs detta manuellt hamnar 70-80 procent av fröet där det redan är vall.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning