Tjänstemän skördar spannmål i Australien

Australien ser fram emot en rekordstor spannmålsskörd, men farmerna lider av en kronisk brist på arbetskraft. Regeringen i delstaten New South Wales beviljar nu statliga tjänstemän en vecka semester om de hjälper en farmare med skörden.

FAO:s matindex steg i september

FAO:s världsomfattande matindex fortsatte att stiga i september. Det vägda prisindexet steg med 1,2 procent jämfört med motsvarande värde i augusti. FAO-indexet har stigit med 32,8 procent sedan september 2020.

Mercosuravtalet förlorar sin glans

Det omstridda handelsavtalet mellan EU och sydamerikanska Mercosur kommer knappast att förverkligas inom en överskådlig framtid. Tysklands intresse för avtalet förefaller nu också att blekna.

SLC - Dmk Produktion Strueckhausen Motiv 4
Globala mejerikoncerner driver på nytt klimatinitiativ

Ett fyrtiotal globala företag inom mejeribranschen har anslutit sig till det internationella initiativet Pathways to Dairy Net Zero. Initiativet syftar till att påskynda branschens nedskärningar av växthusgaser under de kommande 30 åren.

SLC - 20210712 Ep 117567 A Pb9 106
USA-regeringen kritiserar EU:s ”ineffektiva” jordbruk

USA försöker utveckla ett möjligast effektivt och teknikvänligt jordbruk. Tyvärr har EU valt motsatt väg, kritiserar USA:s jordbruksminister Tom Vilsack. Han efterlyser en gemensam koalition med EU för ett produktivare jordbruk.

”EU-planerna är ännu inte klara”

EU:s agrarkommissionär Janusz Wojciechowski försvarar EU mot kritiken från USA-regeringen och Copa.

Rysslands skördar lider av uppvärmningen

Ryssland kan förlora upp till en tredjedel av sin skörd fram till 2040 om den globala uppvärmningen får fortsätta utan motåtgärder.

EU och USA förbereder gemensamt metaninitiativ

USA-presidenten Joe Biden och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen presenterade ett initiativ som syftar till att minska de globala metanutsläppen med 30 procent.

SLC - Lpx 106575
EU-avtalet med Mercosur har fastnat i EU-parlamentet

Mercosuravtalet mellan EU och Mercosur-länderna har dödförklarats många gånger. EU-kommissionen försöker rädda det som räddas kan. Nu blossar nya handelsproblem dessutom upp i Australien.

Ryssland förlänger matembargot mot EU

Ryssland förlänger sitt importförbud mot mejeriprodukter, kött, frukt och grönsaker från EU och ett dussin andra länder fram till slutet av 2022.

Högt gaspris bromsar industrins gödselproduktion

Stigande priser på naturgas tvingar stora gödseltillverkare som Yara International och CF Industries att dra ner produktionen av ammoniak.

Brittiska myndigheter utreder BSE hos en ko

De brittiska veterinärmyndigheterna har upptäckt ett fall av klassisk BSE hos en död ko på en gård i Somerset i sydvästra England.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning