Stor efterfrågan på skog – köpare kan betala 30 procent mer än det värderade priset

På Skogscentralen hoppas man att skogsägandet ska bli mer enhetligt, men utvecklingen går långsamt. Skogsägaren Johan Byggmästars har gått in för samfälld skog.

Uppgifter till Yle: Stödpaketet till jordbruket krymper – regeringen förhandlar nu om drygt 100 miljoner euro

Enligt uppgifter till Yle har regeringens planerade stödpaket till jordbruksföretagare krympt rejält. Nu ska det röra sig om drygt hundra miljoner euro.

Nötköttet blev så dyrt att försäljningen störtdök – nu blir uppfödarna stående med slaktfärdiga djur

Konsumenterna väljer annat än nötkött. Det leder till köbildning i slakterierna och för kalvproducenter kan det vara svårt att placera djuren.

Matrester och Vasabornas slam kan hamna på åkrarna - bönder utreder möjligheten att gödsla med kompost från Stormossen

Utmaningen är att komposten kan innehålla medicinrester och plast. Förhoppningen är att kunna rena komposten.

Jan-Ove Nyman vill rentvå bönderna – tog markprov för att bevisa att näringsämnen rinner ut från vägbyggen

Jordbrukarbasen Jan-Ove Nyman är kritisk till att bönderna beskylls för all övergödning, när även vägbyggen bidrar. På Trafikledsverket säger man att dikesrenarnas andel av belastningen är en bråkdel av jordbrukets.

Det blir tuffare att vara lantbrukare – här är den dyra matens vinnare och förlorare

En ny rapport från Naturresursinstitutet Luke visar på en dyster prognos då det gäller lönsamheten för lantbrukarna. Samtidigt gör dagligvaruhandeln allt större vinster.

Grym fårslakt i Malax behandlas i rätten – skar upp halsen på tusentals djur utan ordentlig bedövning

Rättegången mot en person som misstänks ha slaktat tusentals får på ett olagligt sätt pågår i Österbottens tingsrätt. Totalt står elva personer åtalade.

Skogsägarna ställer sig på barrikaderna – Mats Nylund jämför EU:s förslag med Nigeriabrev

Hundratalet uppretade skogsägare var på plats när producentorganisationen MTK ordnade skogsdagar på Hanaholmen. EU-kommissionens förslag om återställning har fått bägaren att rinna över.

Det här kan återställning av skogs- och torvmarker innebära för markägaren

EU:s förslag om återställande av skadad natur har väckt livlig diskussion och orsakat splittring inom regeringen. Vi frågade skogsexperten Ragnar Höckerstedt vad det egentligen handlar om.

Stigande priser innebär rekordresultat för Kesko

De stigande priserna gynnar detalj- och partihandelskedjan Kesko som gör ett alla tiders kvartalresultat. Företaget räknar med att framgångarna fortsätter.

Permitteringarna inom växthusbranschen har börjat: ”Det som tynger mest är att man har ett visst ansvar över alla anställda”

Inom ett par veckor kommer tomatodlaren Patrik Sigg att tvingas permittera de första anställda i sitt växthusföretag och efterhand blir de allt fler. I hela Närpes kan det handla om flera hundra anställda.

Inte omöjligt att Finland röstar emot EU-förslaget, säger Sanna Marin om regeringens skogsbråk

Statsminister Sanna Marin säger det är viktigt att förbättra naturens tillstånd men utesluter inte att Finland röstar emot EU-förslaget om återställning. Samtidigt har Annika Saarikko gått ut med ett uttalande om att Centern försvarar skogen.