SLC - Biogastank
Nyman har beviljats ytterligare investeringsstöd för biogastankstationer

Den första tankstationen för biogas ska snart börja byggas. Nu kan det bli aktuellt med två stationer till efter Ab Jan-Ove Management har beviljats ytterligare investeringsstöd av Energimyndigheten. Totalt har företagaren Jan-Ove Nyman nu beviljats investeringsstöd på 540.000 euro.

SLC - Grune Woche
Den gröna veckan startar i Berlin

Denna fredag öppnar den internationella mässan ”Grüne Woche” för jordbruk och livsmedel sina dörrar. Det kan bli livliga dagar i Berlin. Arga producenter vill i skaror styra sina traktorer till Berlin för att demonstrera sitt missnöje med den tyska politiken, medan olika miljögrupper för sin del kommer att protestera mot jordbruket.

SLC - Exportsatsning
Exportstig ska åskådliggöra vägen från idé till affär

En så kallad exportstig ska ge företag en överblick över vilka steg som krävs för en lyckad exportstrategi. Exportstigen publiceras inom ”Iskussa maailmalle”-kampanjen som leds av MTK och Aava & Bang, och stegen har utvecklats inom ramen för RuoKasvu-projektet där också SLC deltar.

SLC - Raisiohavre
Raisio avslutar kontraktsodling av ren havre

Kontraktsodling av ren havre avslutas, skriver Raisiokoncernen i ett färskt odlarbrev. Orsaken är att koncernen i fortsättningen kan tillverka glutenfri havre i sin anläggning i Nokia.

SLC - Lpx 108488
FAO:s matprisindex steg till femårsrekord

De globala priserna på livsmedel fortsatte att stiga i december månad. Högre priser på växtoljor, socker och mjölk pressade upp FAO:s matprisindex till den högsta nivån sedan december 2014.

Euron från export och specialgrödor

Lönar det sig att odla bulkspannmål för 2 euros timlön eller borde man satsa på att få bättre lönsamhet med export och specialgrödor?

Hård brexit blir dyr för EU:s jordbruk

En hård brexit kan få kännbara konsekvenser för EU:s medlemsländer. Marknaden för jordbruksprodukter måste räkna med turbulens och kännbara ekonomiska förluster, varnar producentorganisationen Deutscher Bauernverband.

Österrike vill omförhandla EU-avtalet med Mercosur

Österrikes regering kräver nya förhandlingar om ett frihandelsavtal med den sydamerikanska tullunionen Mercosur. Därmed kan EU inte godkänna avtalet i sin nuvarande form.

SLC - 854630602A140416 Org
SLC-delegation diskuterade certifieringskrav med Lidl

Representanter från SLC:s potatisutskott, MTK:s potatisnätverk och Varhaisperunatoimikunta diskuterade kvalitetsfrågor samt utsikterna för potatisbranschen med representanter för Lidl vid ett möte på livsmedelskedjan huvudkontor i Esbo.

SLC - 49330727998 612Fc404Ee O
Bränderna i Australien hotar viktiga mjölkregioner

Sedan många veckor rasar de häftiga bränderna på Australiens östkust. Mer än sex miljoner hektar mark har förstörts. I stora områden har boskapen gått förlorad, vilket har kännbara följder för mjölkproduktionen.

SLC - Lyft1
Mycket på gång inom projektet Lyftkraft

Kundfokus, odlingsteknik, sortval, smaktester och nya växthusgrödor. Mycket är på gång inom projekt Lyftkraft. Det har varit fullt upp, säger projektarbetare Moa Sunabacka.

SLC - Valio Ekomjolk
Användningen av ekomjölk fördubblades i skolor och på daghem

Under läsåret 2018-2019 konsumerades 2,97 miljoner liter ekomjölk i finländska skolor och på daghem. Det är omkring två gånger mer än under föregående läsår.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning