Berner köpte Nutrifortes gödselverksamhet

Berner Oy har köpt gödselverksamheten av Nutriforte Oy. I affären flyttades Haifa Chemicals vattenlösliga gödselmedel, som tidigare representerats av Nurtiforte, över till Viljelijän Avena Berner.

Ökad produktion av regnbågslax ifjol

Under 2019 producerade fiskodlarna 15,3 miljoner kilo matfisk för försäljning, dvs. ungefär 1 miljon kilo mer än året innan. Uppgifterna framgår av Naturresursinstitutets vattenbruksstatistik.

Metsä Groups resultat påverkades av pandemin

Efterfrågan på mjukpapper och kartong under coronapandemin syntes i Metsä Groups resultat under årets andra kvartal, meddelar koncernen. Samtidigt sjönk efterfrågan på papper för tryck.

SLC - 8817753879 65048F3Fd3 O
Cypriotisk ost blockerar EU:s handelsavtal med Kanada

EU:s frihandelsavtal med Kanada (Ceta) trädde provisoriskt i kraft redan 2017 i väntan på ratificering av parlamenten i alla medlemsländer. Motståndet mot avtalet har emellertid ökat. Denna gång stockar processen på en cypriotisk ost.

Nytt handelsavtal gynnar agrarexporten till Vietnam

EU:s nya handelsavtal med Vietnam trädde i kraft i början av augusti. På sikt ska tullarna avskaffas för 99 procent av alla varor inom den ömsesidiga handeln. Det gäller också jordbruksprodukter.

SLC - Tonnies Tillmans Convenience Juli 2020 2 Scaled
Osannolikt att covid-19 skulle smitta via livsmedel

De senaste månaderna har rapporterna om coronasmitta i slakterier duggat tätt ute i världen. Konsumenterna frågar sig i vilken mån covid-19 riskerar att smitta via livsmedel. Oberoende experter dementerar faran.

Coronavirus bröt ut i stort slakteri i Danmark

Ett utbrott av coronavirus hos personalen tvingat den danska slakterikoncernen Danish Crown att dra ned produktionen i sitt slakteri i Ringsted på Sjælland. På måndagen hade 79 av slakteriets 850 anställda testats positivt på coronasmitta.

Listeria i pulled havre

Ett antal pulled havre-produkter från företaget Gold & Green har visat sig vara kontaminerade med listeriabakterier, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Gold & Green drar därför tillbaka alla sina pulled havre-produkter som tillverkats i juli.

SLC - Europol Image1 0
Kriminella matskojare utnyttjar coronakrisen

Den internationella handeln med förfalskade livsmedel fortsätter att blomstra. Polisorganisationerna Interpol och Europol beklagar ett nytt fenomen. Bedragarna ser coronakrisen som en chans att slussa ut mindervärdiga livsmedel på marknaderna.

Mercosuravtalet går snart till mangling

Det omstridda frihandelsavtalet mellan EU och sydamerikanska Mercosur har nu färdigställts för godkännande i EU:s medlemsländer och EU-parlamentet. Men det är långt ifrån säkert att avtalet blir verklighet.

Pandemin kan tillfälligt försvaga agrarsektorn

De allmänt goda förutsättningarna för den globala jordbrukssektorn kan på kort sikt dämpas av de negativa följderna av coronakrisen. Det befarar OECD och FAO i en gemensam prognos för utvecklingen på agrarmarknaderna fram till 2029.

Atrias omsättning steg något

Atria-koncernens omsättning steg något under årets första halvår till 723,0 miljoner euro (705,3 2019), meddelar koncernen i sin halvårsrapport.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning