Jordbruksinkomsten faller kännbart i USA

SLC - Usa
Nya miljardstöd till USA-producenter

Trump-administrationens handelstvist med Kina fortsätter att sätta press på USA-farmarna. Jordbruksminister Sonny Perdue lovade förra veckan ett nytt stödpaket på 16 miljarder dollar för att kompensera jordbrukets problem.

SLC - Asf
Framsteg rapporteras för spanskt ASF-vaccin

SLC - 35495055850 436A99C858 O
Britterna låter inte USA diktera kvaliteten på maten

Den brittiska regeringen kommer inte att acceptera import av varken klorkyckling eller hormonkött från USA. Det försäkrade miljö- och jordbruksministern Michael Gove under en utfrågning denna vecka inför det skotska parlamentets jordbruksutskott.

Inget genombrott i sikte för Mercosur

EU och den sydamerikanska tullunionen Mercosur har avslutat en ny förhandlingsrunda utan nämnvärda framsteg.

Mejerinoteringarna föll på senaste GDT

Noteringarna på den nyazeeländska mejeriplattformen Global Dairy Trade föll denna vecka för första gången under innevarande år.

Afrikansk svinpest nu också i Hongkong

Den afrikanska svinpesten förekommer redan i alla kinesiska provinser. Nu har också den administrativa regionen Hongkong drabbats.

SLC - Danish Crown Pakkeri
FAO:s matprisindex klättrar vidare uppåt

De globala matpriserna fortsätter att stiga – åtminstone i medeltal. Enligt FN-organisationen FAO steg matprisindexet i april till sin högsta nivå sedan tio månader.

SLC - R0 280 5472 3369 W1200 H678 Fmax
Ny teknologi håller mjölken färsk i 60 dygn

Ett företag i Australien har utvecklat och patenterat en metod för behandling av färskmjölk som förlänger hållbarheten till 60 dygn eller mer. Metoden beskrivs som den största innovationen i branschen sedan pastöriseringen på 1860-talet.

Bayer ska överklaga USA-dom mot glyfosat

Den tyska kemikoncernen Bayer uttrycker besvikelse över den amerikanska juryns beslut att döma dotterbolaget Monsanto till ett skadestånd på mer än två miljarder dollar. Bayer är missnöjd med domen och kommer att överklaga.

SLC - 15037538006 690D658085 O
Glyfosatdom medför miljardförluster för Bayer

Pressen på Bayer-Monsanto har ökat märkbart under den tredje skadeståndsprocessen kring glyfosat. En jury i Oakland, Kalifornien har dömt Monsanto att betala två miljarder dollar till ett äldre par som anses ha fått cancer efter att ha använt glyfosat.

Bayer ber om ursäkt för lista över kritiker

Bayer-Monsantos franska dotterbolag misstänks för att ha fört en olovlig förteckning över personer som kritiserar koncernen och dess produkter. Förteckningen har polisanmälts.