SLC - Betor3
De välkomnar nya sockerbetsodlare i Österbotten

Sockerbetsodlarna Fredrik Ström (till vänster) och Stefan Saaristo välkomnar nya österbottniska odlare som vill ta sig an utmaningen att odla växten ifråga. Behovet av nya odlare är stort, säger de.

I marginalen: Från miljöbov till hjälte

Vi jordbrukare har länge ansetts vara orsaken till många miljöproblem. Mycket har gjorts fel och mycket görs fortfarande fel. Nu har vi vår chans att ändra på det, påpekar Christer Jägerskiöld, vice ordförande för SLC Åboland.

Förbundsrundan februari

Information från medlemsförbunden.

SLC - Geeneration3
ÖSP-kurs: Planera generationsväxlingen i tid

Börja planera i tid och ha en klar målbild. Det är det första steget inför en generationsväxling. Förra veckan hölls kurser i Österbotten och deltagarantalet var som vanligt stort. Håkan, Marianne och Filip Dahlin var några av de som deltog.

SLC: Karhinens rapport måste bli en ny början för jordbruket

Utredningsman Reijo Karhinens rapportträffar mitt i prick. Det bedömer Mats Nylund, ordförande för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC,

Esbo får egen foodhub i februari

Foodhub för närproducerade och ekologiska livsmedel öppnas den 14 februari i anslutning till Huvudstadsregionens återvinningscentral i Knektbro i Esbo. Foodhub handlar om att konsumenter från ett enda ställe kan beställa och hämta säsongsprodukter direkt från producenterna.

Diskutera CAP med minister Leppä 11.2 och 19.2

Kom med på jord- och skogsbruksministeriets informationstillfällen om CAP-reformen och säg din åsikt till minister Jari Leppä samt beredarna.

ÖSP:s utskott och arbetsgrupper 2019

Blev du utan LF?

Meddela oss om du inte fått veckans LF!

SLC - Anders Portin
Anders Portin är SLC:s nya skogsombudsman

(UPPDATERAD 1 FEBRUARI KLOCKAN 8.30 MED TILLÄGGSUPPGIFTER) SLC:s styrelse har beslutat att anställa forstmästare Anders Portin, 59, från Esbo som SLC:s skogsombudsman. Han tillträder tjänsten i april.

SLC - Grune Woche
Finland väckte intresse på Grüne Woche

Enligt en besökarundersökning ansågs Finlands mässavdelning och partnerlandssamarbete på världens största matmässa Grüne Woche i Berlin ha varit lyckat. Storsatsningen väckte de tyska mässbesökarnas intresse för finländsk mat och dryck samt för att resa till Finland.

SLC - 39369138680 74F7E42Cfb O
SLC samarbetar med Årets Kock och Årets Servitör 2019-2021

SLC har inlett samarbete med ELO-stiftelsen, d.v.s. stiftelsen för finländsk matkultur, gällande de nationella tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör under 2019-2021.