SLC - Arsm1
ÖSP:s lokalavdelningar inledde serien av årsmöten

I måndags inledde ÖSP:s lokalavdelningar sina årsmöten. Först ut var Nykarleby och Munsala lokalavdelningar som gästades av förbundets viceordförande Niclas Sjöskog. De kring 35 medlemmarna fick också höra om partiell ålderspension.

SLC:s utskott 2019

SLC - Ospmoten1
Dags för lokalavdelningarnas årsmöten

I måndags gick delar av ÖSP:s styrelse och tjänstemän igenom vad som man från förbundets sida kommer att ta upp när lokalavdelningarna håller årsmöten. Rumban börjar i kväll.

SLC - Riksdagshuset
Det här kräver SLC av kommande riksdagen

SLC kommer ut med ett valprogram nu inför riksdagsvalet i april. I programmet kräver SLC bland annat att stöden till jordbruket ska tryggas under den kommande riksdagsperioden och att lagstiftningen om livsmedelsmarknaden förtydligas ytterligare. Dessutom vill SLC att skogsbeskattningen ses över för att stöda ett aktivt och lönsamt skogsbruk.

Högre stöd på Åland för bevattning och täckdiken

Ålands landskapsregering har höjt stödnivån för bevattning och täckdikning från 30 till 35 procent. Samtidigt höjs också ersättningen för eget arbete och användningen av egna maskiner.

SLC - Skogskampanj
SLC gör skogen till valtema

Inför kommande riksdagsval och EU-parlamentsval kommer SLC att lyfta fram skogen som ett särskilt valtema.

Brysselkontoret: Het potatis

SLC:s ungdomsombudsman Annika Öhberg jämför potatisbranschen i Finland med Storbritanniens.

SLC - Img 0328
Anmälningstiden till nordiska matpriset EMBLA öppnar 1.3

Den 1 mars öppnar anmälningstiden för det nordiska matpriset EMBLA på webbsidan emblafoodaward.com. Avsikten med den nordiska mattävlingen är att främja den nordiska matkulturen.

Avbytarservicen diskuterades på träff i Salo

Smärtpunkter och utvecklingsbehov inom avbytarservicen i Nyland, Egentliga Finland och Tavastland diskuterades på en träff på stadshuset i Salo på måndagen.

Dags att anmäla sig till Bondebåten

För drygt ett år sedan ordnades Bondebåten för första gången. Evenemanget blev en framgång och nu är det dags igen. Den 29 mars ordnas Bondebåten igen och också i år verkar intresset vara stort.

SLC - Kottpris
SLC:s styrelse kritiserar prissänkningar på kött

SLC:s styrelse ställer sig kritisk till köttförädlingsföretaget HKScans beslut att sänka producentpriset för nöt och broiler.

SLC - Dsc 1051
”Flera ben att stå på en nödvändighet på landsbygden”

Företagaren och mångsysslaren Jan-Anders Vesterlund blev officiellt ny spannmålsodlare i hembyn Karvat, Oravais, ifjol. Han skulle gärna utöka sin odlingsareal i framtiden om det finns praktiska möjligheter.