Stödpersonerna lyssnar!

Gå inte ensam och grubbla utan lyft luren till en stödperson som du kan prata med så att ni tillsammans kan söka en utväg ur svåra situationer.

SLC - A3F16999 37Eb 45Bd 8F71 E059Cec1B234
Semifinalisterna i Årets Kock och Årets Servitör 2019 är klara

Årets Kock och Årets Servitör-tävlingarna utgör ett utmärkt språngbräde för professionella inom restaurangbranschen i Finland. Genom uttagning valdes 16 deltagare till semifinal i Årets Kock 2019 och sju deltagare till semifinal i Årets Servitör 2019.

Ny medlemsförmån: Bonussamarbete med FMG om lastväxlarsläp och -vägsladdar

SLC och FMG har ingått bonusförmånssamarbete för SLC-medlemmar år 2019.

SLC - Arsm1
ÖSP:s lokalavdelningar inledde serien av årsmöten

I måndags inledde ÖSP:s lokalavdelningar sina årsmöten. Först ut var Nykarleby och Munsala lokalavdelningar som gästades av förbundets viceordförande Niclas Sjöskog. De kring 35 medlemmarna fick också höra om partiell ålderspension.

SLC:s utskott 2019

SLC - Ospmoten1
Dags för lokalavdelningarnas årsmöten

I måndags gick delar av ÖSP:s styrelse och tjänstemän igenom vad som man från förbundets sida kommer att ta upp när lokalavdelningarna håller årsmöten. Rumban börjar i kväll.

SLC - Riksdagshuset
Det här kräver SLC av kommande riksdagen

SLC kommer ut med ett valprogram nu inför riksdagsvalet i april. I programmet kräver SLC bland annat att stöden till jordbruket ska tryggas under den kommande riksdagsperioden och att lagstiftningen om livsmedelsmarknaden förtydligas ytterligare. Dessutom vill SLC att skogsbeskattningen ses över för att stöda ett aktivt och lönsamt skogsbruk.

Högre stöd på Åland för bevattning och täckdiken

Ålands landskapsregering har höjt stödnivån för bevattning och täckdikning från 30 till 35 procent. Samtidigt höjs också ersättningen för eget arbete och användningen av egna maskiner.

SLC - Skogskampanj
SLC gör skogen till valtema

Inför kommande riksdagsval och EU-parlamentsval kommer SLC att lyfta fram skogen som ett särskilt valtema.

Brysselkontoret: Het potatis

SLC:s ungdomsombudsman Annika Öhberg jämför potatisbranschen i Finland med Storbritanniens.

SLC - Img 0328
Anmälningstiden till nordiska matpriset EMBLA öppnar 1.3

Den 1 mars öppnar anmälningstiden för det nordiska matpriset EMBLA på webbsidan emblafoodaward.com. Avsikten med den nordiska mattävlingen är att främja den nordiska matkulturen.

Avbytarservicen diskuterades på träff i Salo

Smärtpunkter och utvecklingsbehov inom avbytarservicen i Nyland, Egentliga Finland och Tavastland diskuterades på en träff på stadshuset i Salo på måndagen.