SLC - Grune Woche
Finland väckte intresse på Grüne Woche

Enligt en besökarundersökning ansågs Finlands mässavdelning och partnerlandssamarbete på världens största matmässa Grüne Woche i Berlin ha varit lyckat. Storsatsningen väckte de tyska mässbesökarnas intresse för finländsk mat och dryck samt för att resa till Finland.

SLC - 39369138680 74F7E42Cfb O
SLC samarbetar med Årets Kock och Årets Servitör 2019-2021

SLC har inlett samarbete med ELO-stiftelsen, d.v.s. stiftelsen för finländsk matkultur, gällande de nationella tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör under 2019-2021.

SLC - Dsc 6995
Nils Torvalds tog emot lantbruksjournalisternas pris

Lantbruksjournalisternas förening Maataloustoimittajat belönade på en tillställning i Helsingfors 28 januari Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) med informationspriset ”Tiedonjyvä 2018”. Nils Torvalds får priset för sin förtjänstfulla insats för att klargöra skogarnas betydelse som kolsänka i Bryssel i förhandlingarna om den så kallade LULUCF-förordningen.

SLC - Dsc 0988
Syskonen Hagman satsar på både mjölkkor och tjurar

Slutuppfödning av tjurar blir en extra nisch för mjölkproducenterna Tobias och Tea Hagman framöver. Syskonen, som registrerades som nya jordbrukare i april ifjol, uppför två nya fähusbyggnader i hembyn.

SLC - Gosta Lundstrom2
Gösta Lundström tackar för sig efter 30 år i SLC:s fullmäktige

​Gösta Lundström är välkänd inom producentrörelsen och i skogsvårdsföreningskretsar. I Sibbo var han medlem av kommunfullmäktige i fyra mandatperioder och dessutom har han haft flera andra förtroendeuppdrag. På hemgården Norrkulla blev Gösta jordbrukare 1979 och efter 30 år i SLC:s fullmäktige tackar han nu för sig.

Generationsväxlingskurser i Österbotten

Nästa vecka arrangerar ÖSP generationsväxlingskurser på tre orter som är kostnadsfria för medlemmar.

SLC - Dsc07809
En miljon kubikmeter skadat i de åländska skogarna

Vid skogsbranschens välbesökta informationsmöte i kongresscentret Alandica i Mariehamn förra torsdagen konstaterade Ålands Skogsvårdsförenings verksamhetsledare Torbjörn Björkman att stormen Alfrida/Aapeli kan ha vållat skador för en miljon kubikmeter i de åländska skogarna.

SLC - Svfkontor4
SVF Österbotten stänger kontor i Pörtom och Övermark

Förra veckans måndag beslöt Skogsvårdsföreningen Österbottens styrelse att stänga kontoren i Pörtom och Övermark. Fullmäktigeledamoten Thomas Ekman är kritisk till beslutet. Vi har inte haft några påverkningsmöjligheter, säger han.

Andra vildsvinet fälldes på Åland

Ett andra vildsvin sköts i lördags på Åland i samma område som det första vildsvinet som sköts dagen före julafton.

SLC - Betodling
Överväg odling av sockerbetor!

SLC och Sucros uppmanar odlare att överväga om sockerbetsodling kunde vara ett alternativ för dem och bjuder på betor och burgare i Raseborg 1.2 och i Vasa 4.2.

ÅPF pressar på för högre virkespriser

ÅPF pressar nu på för högre virkespriser åt skogsägarna.

SLC - Grune 1
Finland storsatsar på världens största matmässa

Finland medverkar som partnerland på världens största matmässa Grüne Woche som öppnar i Berlin i dag. Under onsdagen höll Henrik Creutz från Malmgård i Pernå på att ställa i ordning i den finländska hallen, hall 10. Det är tredje året i rad som Malmgård är med.