Img 2869
En handgjord slipsnål hörde till presenterna när Henry Lindström avtackades efter totalt 14 år som ÅPF:s direktör. FOTO: Anna Südhoff
Jordbruk SLC

ÅPF avtackade ett ”lejon”

Vid en ceremoni i Ålands Landsbygdscentrum förra torsdagen avtackades Åland Producentförbunds verkställande direktör Henry Lindström, som från årsskiftet blir jordbrukande pensionär.

Han uppvaktades av landsbygdscentrets organisationer och även många tjänstemän från landskapsregeringens näringsavdelning. Där arbetade Henry sammanlagt 15 år varav fyra år som landskapsagronom och chef för jordbruksbyrån. Sedan jobbade han sammanlagt 14 år som ÅPF:s vd med ett avbrott på sju år när han var medlem i Ålands lagting.

I uppvaktningen deltog också ÅPF:s ordförande Birgitta Eriksson-Paulson och de tidigare förbundsordförandena Tage Eriksson och Anders Englund.

ÅPF tackade med en handgjord slipsnål från guldsmedjan Guldviva. Den är gjord som deras smycke Råg med en bit åländsk granit i mitten.

– Den är specialgjord för Henry. Liknande slipsnålar finns inte att köpa utan den gjordes speciellt för Henry på beställning av ÅPF. I tacktalet påpekades också att liksom slipsnålen är Henry ”One of a kind”, berättar ÅPF:s administratör Anna Südhoff.

I samband med avtackningen blev det också känt att Henry Lindström på förslag av SLC tilldelats Riddarkorset av I graden av Finlands lejons orden. Också ÅPF:s tidigare ordförande och vikarierande vd Tage Eriksson tilldelades medaljer liksom Jan Salmén, som haft många förtroendeuppdrag både inom ÅPF och SLC.