SLC - European 25376390144 1E5A792497 O
EU beviljar miljonkredit till slaktkoncern i Ukraina

En EU-kredit på 100 miljoner euro till Ukrainas största producent av fågelkött MHP Agroholding väcker misstro hos flera EU-politiker. De varnar för att billigt och tullfritt fågelkött från Ukraina kommer att slussas in via omvägar på EU-marknaden.

SLC - Mannheim Cbg
Frankrike accepterar inte stängning av sockerfarbriker

För några veckor sedan aviserade den tyska sockerkoncernen Südzucker om stängning av två sockerbruk i Frankrike. Betodlarna reste till huvudkontoret i Tyskland för att protestera och den franska regeringen vill med alla medel förhindra avvecklingen.

Positiv trend på senaste GDT

Noteringarna för mejeriprodukter fortsatte att stiga på den senaste GDT-auktionen i Nya Zeeland. GDT-indexet steg med 3,3 procent.

Stödpersonerna lyssnar!

Gå inte ensam och grubbla utan lyft luren till en stödperson som du kan prata med så att ni tillsammans kan söka en utväg ur svåra situationer.

Viltobjekt visas nu i e-tjänsten MinSkog.fi

Viltobjekt i hela landet kan nu ses i e-tjänsten MinSkog.fi, som upprätthålls av Finlands skogscentral.

Sardinien-bönder nådde uppgörelse

Nu har fårbönderna på Sardinien nått en överenskommelse med mejerierna, men trots det fortsätter överfallen på mjölkbilar.

SLC - A3F16999 37Eb 45Bd 8F71 E059Cec1B234
Semifinalisterna i Årets Kock och Årets Servitör 2019 är klara

Årets Kock och Årets Servitör-tävlingarna utgör ett utmärkt språngbräde för professionella inom restaurangbranschen i Finland. Genom uttagning valdes 16 deltagare till semifinal i Årets Kock 2019 och sju deltagare till semifinal i Årets Servitör 2019.

Ny medlemsförmån: Bonussamarbete med FMG om lastväxlarsläp och -vägsladdar

SLC och FMG har ingått bonusförmånssamarbete för SLC-medlemmar år 2019.

SLC - Af709295 45Ab 4C98 A06F A25712304E1E
Ny bedömning – var nionde art i Finland är hotad

En ny hotbedömning visar att naturen i Finland fortsätter att utarmas. Av de över 22.000 arter som bedömdes är 11,9 procent hotade, uppger Miljöministeriet och Finlands miljöcentral i ett gemensamt pressutskick.

Webbtjänst för hotbedömning av arterna i Finland öppnades

De rödlistade arterna i Finland har sammanställts i boken Suomen lajien uhanalaisuus – Punainen kirja. Nu kan resultatet av hotbedömningen för första gången även läsas (på finska) direkt efter att den publicerats i webbtjänsten punainenkirja.laji.fi.

Pellon Group säljer Urbans kalvutfodringsutrustningar i Finland och Sverige

Pellon Group Ab och Urban GmbH har avtalat om ensamrätt för Pellon Group att sälja kalvutfodringsutrustningar i både Finland och Sverige.

Jakt på kajor 10.3-31.7 kräver dispens

Enligt statsrådets förordning är kajor fredade 10.3-31.7. Vid behov får kajor dock jagas under förökningstiden, men det kräver Finlands viltcentrals dispens eller en anmälan.