SLC: Målet är världens lyckligaste kor – djurens dag 365 dagar om året

Den internationella djurens dag uppmärksammas årligen den 4 oktober. SLC påminner om att årets alla dagar behöver vara djurens dag.

SLC - 48826002353 B164634A49 O
Holländska bönder åstadkom trafikkaos i protest mot politiker som vill halvera boskapen

I Nederländerna har producenterna blockerat vägar och gator i protest mot ett förslag att sänka kväveutsläppen genom att halvera landets boskapsbestånd. Det blev trafikkaos då bönderna körde till huvudstaden med sina traktorer.

Avena lindrar kvalitetsprissättningen för klorofyllhalten för oljeväxtleveranser under 2019

Till följd av exceptionella väderförhållanden vill Avena stöda odlare genom att begränsa prisavdraget för klorofyllhaltens del till högst 50 procent av grundpriset. Övriga kvalitetsegenskaper prissätts enligt normal praxis.

SLC - P040697 129300
Parlamentet ratade genast två tilltänkta kommissionärer

UPPDATERAD TEXT. På måndagen inleddes EU-parlamentets utfrågningar av de 26 kandidater som den blivande kommissionsordföranden Ursula von der Leyen har utsett. Långtifrån alla är självklara vinnare. Två av dem fick rött kort redan på förhand.

SLC - 20191001 Ep 092269 B Jvv 1414
Polsk agrarkommissionär övertygade inte parlamentet

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen lanserar polacken Janusz Wojciechowski som ny agrarkommissionär. På tisdagen redogjorde Wojciechowski för sina planer, men lyckades inte övertyga EU-parlamentet.

SLC - Vaag5
Många vägar i Österbotten kan inte längre repareras

Många vägar i Österbotten är i så dåligt skick att de inte kan repareras längre. Totalt handlar det om 670 kilometer väg som inte längre kan åtgärdas utan måste göras om helt. Situationen är allvarlig, meddelar NTM-centralen.

Ilkka Pekkala blir Agronomförbundets nya verksamhetsledare

Styrelsen för Agronomförbundet har valt agronom Ilkka Pekkala, 41, till förbundets verksamhetsledare. Han tillträder tjänsten 1 november.

Slow Food jubilerar i Fiskars

Inkommande veckoslut är det återigen dags för den traditionella Slow Food-festivalen i Fiskars. I år är evenemanget extra festligt eftersom festivalen ordnas för tionde gången.

Arbetsgrupp ska utarbeta ett program för biogas

Arbets- och näringsministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att bereda ett nationellt biogasprogram. Genom programmet främjas åtgärder för att öka produktionen och användningen av biogas i Finland. Arbetsgruppens rapport ska bli klart senast i januari 2020.

Sydkorea häver stegvis embargot mot EU-nötkött

Sydkorea visar beredskap att öppna sin marknad för nötkött från EU. Landet har i nästan tjugo år hållit sina gränser stängda för EU-nötkött sedan BSE-skandalen.

SLC - Appeldag Trakorsafari
Äppeldagen var en solig framgång

Söderlångvik Gård hade vädergudarna på sin sida i lördags då den traditionella äppeldagen gick av stapeln.

SLC - 2019930 Ep 092262 E Wt5 016
Hogan driver på stor reform av WTO

EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan ställde på måndagen upp för EU-parlamentets utfrågning i egenskap av blivande handelskommissionär. Hogan vill driva en öppen och rättvis handelspolitik och vill reformera världshandelsorganisationen WTO.