Nästa mål om glyfosat kommer snart upp i USA

Kemikoncernen Bayer bereder sig som bäst för nästa glyfosatprocess i en amerikansk domstol. Den Bayer-ägda Monsanto-koncernen anklagas för att ha förorsakat cancer hos en användare av glyfosat.

SLC - Lpx 163179
Stigande mjölkpris stöder FAO:s matindex

Världsmarknadspriserna på livsmedel steg i januari med 1,8 procent, meddelar FN:s livsmedelsorganisation FAO.

SLC - Aaco 10800508 16X9 2150X1210
Massiva översvämningar dränker boskap i Australien

En långvarig hetta i nordöstra Australien har förbytts i massiva översvämningar som sannolikt har dränkt flera hundratusen nötdjur och annan boskap. De kruttorra markerna kunde inte suga i sig vattenmassorna.

Klassisk svinpest sprider sig i Japan

Det första fallet av klassisk svinpest upptäcktes senaste höst i regionen Gifu i centrala Japan. Nu har nya fall påträffats och minst 18.300 grisar har dödats under årets första fem veckor.

Positiv trend på senaste GDT

Mjölknoteringarna fortsätter kraftigt uppåt på den nyazeeländska handelsplattformen GDT. Vid den senaste auktionen steg GDT-indexet med 6,7 procent, jämfört med den föregående auktionen.

SLC - 211 46207393874 6D2F87Ddcf O
Polarvirveln utmanade farmare i Mellanvästern

Den ovanligt kyliga polarluften i Nordamerika har varit en veritabel utmaning för amerikanska och kanadensiska farmare. Nu har den extrema kylan givit efter i Mellanvästern, men nya köldknäppar kan inte uteslutas.

Tullens tullräknare fungerar nu också på svenska

På Tullens webbplats har man redan sedan några månader med den nya tullräknaren kunnat uppskatta hur mycket tullavgifter och mervärdesskatt man behöver betala för sina nätinköp som levereras från ett område utanför EU. Nu har tullräknaren också tagits i bruk på svenska och engelska.

SLC - Metsa Paviljonki
Finländsk träpaviljong ska byggas till OS i Tokyo

Metsä Group och Business Finland låter bygga en representativ träpaviljong till de olympiska sommarspelen i Tokyo 2020. Paviljongen placeras på den finländska ambassadens tomt i centrum av den japanska huvudstaden.

SLC - Ekomarknad
Marknaden för ekomat växer på alla håll och kanter

Den internationella ekobranschen fortsätter att växa så det knakar. I flera EU-länder som Danmark och Tyskland har ekomatens marknadsandel redan nått tvåsiffriga tal. I USA, Kina och Ryssland går trenden likaså mot eko.

USA och Kina är lovande ekoländer

USA är världens ledande marknad för ekologisk mat. Men också Kina är en lovande framtidsmarknad med stor potential.

SLC - 6059640252 Beabfa1071 O
Länderna i Norden trappar upp sitt klimatsamarbete

De nordiska ländernas statsministrar och klimatministrar kom förra veckans fredag i Helsingfors överens om att trappa upp sina gemensamma klimatinsatser.

SLC - Lpx 150613
Mjölkpriset i EU har slutat stiga

Det genomsnittliga mjölkpriset till EU-bonden vände uppåt under sommaren 2018 och fortsatte att stiga under hösten. I november vände medelpriset igen lätt nedåt med 0,16 cent eller 0,5 procent, till 34,66 cent per kg.