SLC höll fullmäktigemöte på tisdagen. På grund av omständigheterna med coronaepidemin hölls mötet över videoförbindelse.
- Alla nyheter
- Jordbruk
- Skogsbruk
- EU
- Globalt
- SLC
- Opinion
- Maskin & teknik
- Landsbygdsnäringar
- Marknad
- Livet på landet
- Veckans Tok
- Tema
- Yle

SLC Nyland framhåller att landskapsfullmäktige före godkännande av planen bör ta bort planebeteckningarna för de skyddsområden som inte har ett ikraft varande skyddsbeslut. I annat fall uppfylls inte kravet gällande egendomsskyddet och en jämlik behandling av markägarna.
Projektet Greppa Marknaden ordnar igen denna säsong fältvandringar o. teknikträffar i Nyland 10-17.6. Målet är att utföra två fältvandringar på tre olika gårdar, samt två teknikträffar på olika håll i Nyland.
Firandet av öppna ekogårdar i samband med Naturens dag flyttas i år framåt till augusti 2021 med anledning av coronaepidemins situation.

Köp av bonden!-dagen ordnas för femte gången den 12 september. Under Köp av bonden!-dagen kan gårdar eller trädgårdar hålla öppet hus.
SLC:s förbundsfullmäktige håller ordinarie vårmöte tisdagen den 23 juni kl.9.00. Mötet hålls digitalt via SLC:s videomötestjänst.

På onsdagseftermiddagar har unga finlandssvenska jordbrukare möjlighet att ägna sig åt en virtuell kaffepaus. De kan diskutera kring aktuella arbetssituationer och utbyta tankar med kollegor.

Min bestämda uppfattning är att vi inte kan råda bot på marknadsproblemen själva inom livsmedelskedjan utan är i behov av en reglering av livsmedelsmarknaden, skriver ÖSP:s ordförande Tomas Långgård.
Helmi är ett nytt skyddsprogram som genom olika åtgärder bland annat skyddar och restaurerar myrar. Det goda i det nya programmet är att det baserar sig på frivillighet för skogsägarna och har en frikostig finansiering, konstaterar Niclas Sjöskog, ordförande för SLC:s skogsutskott.
Food and Forest Development Finland FFD ordnar ett internationellt webbseminarium 11.6 om hur småbrukare lyckas hantera kort- och långvariga risker.

Ålands Producentförbund har av landskapsregeringen fått 12.600 euro för genomförande av marknadsföringskampanjen ”Sätt Åland på tallriken”.

Nu har producenterna möjlighet att påverka den finländska GLOBALG.A.P.-certifieringen och ansöka om medlemskap i den så kallade KATTRY-gruppen, till vars uppgifter bland annat hör att anpassa tillämpningen av GLOBALG.A.P. till finländska förhållanden och lagstiftning.