Esbo får egen foodhub i februari

Foodhub för närproducerade och ekologiska livsmedel öppnas den 14 februari i anslutning till Huvudstadsregionens återvinningscentral i Knektbro i Esbo. Foodhub handlar om att konsumenter från ett enda ställe kan beställa och hämta säsongsprodukter direkt från producenterna.

Diskutera CAP med minister Leppä 11.2 och 19.2

Kom med på jord- och skogsbruksministeriets informationstillfällen om CAP-reformen och säg din åsikt till minister Jari Leppä samt beredarna.

ÖSP:s utskott och arbetsgrupper 2019

Blev du utan LF?

Meddela oss om du inte fått veckans LF!

SLC - Anders Portin
Anders Portin är SLC:s nya skogsombudsman

(UPPDATERAD 1 FEBRUARI KLOCKAN 8.30 MED TILLÄGGSUPPGIFTER) SLC:s styrelse har beslutat att anställa forstmästare Anders Portin, 59, från Esbo som SLC:s skogsombudsman. Han tillträder tjänsten i april.

SLC - Grune Woche
Finland väckte intresse på Grüne Woche

Enligt en besökarundersökning ansågs Finlands mässavdelning och partnerlandssamarbete på världens största matmässa Grüne Woche i Berlin ha varit lyckat. Storsatsningen väckte de tyska mässbesökarnas intresse för finländsk mat och dryck samt för att resa till Finland.

SLC - 39369138680 74F7E42Cfb O
SLC samarbetar med Årets Kock och Årets Servitör 2019-2021

SLC har inlett samarbete med ELO-stiftelsen, d.v.s. stiftelsen för finländsk matkultur, gällande de nationella tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör under 2019-2021.

SLC - Dsc 6995
Nils Torvalds tog emot lantbruksjournalisternas pris

Lantbruksjournalisternas förening Maataloustoimittajat belönade på en tillställning i Helsingfors 28 januari Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) med informationspriset ”Tiedonjyvä 2018”. Nils Torvalds får priset för sin förtjänstfulla insats för att klargöra skogarnas betydelse som kolsänka i Bryssel i förhandlingarna om den så kallade LULUCF-förordningen.

SLC - Dsc 0988
Syskonen Hagman satsar på både mjölkkor och tjurar

Slutuppfödning av tjurar blir en extra nisch för mjölkproducenterna Tobias och Tea Hagman framöver. Syskonen, som registrerades som nya jordbrukare i april ifjol, uppför två nya fähusbyggnader i hembyn.

SLC - Gosta Lundstrom2
Gösta Lundström tackar för sig efter 30 år i SLC:s fullmäktige

​Gösta Lundström är välkänd inom producentrörelsen och i skogsvårdsföreningskretsar. I Sibbo var han medlem av kommunfullmäktige i fyra mandatperioder och dessutom har han haft flera andra förtroendeuppdrag. På hemgården Norrkulla blev Gösta jordbrukare 1979 och efter 30 år i SLC:s fullmäktige tackar han nu för sig.

Generationsväxlingskurser i Österbotten

Nästa vecka arrangerar ÖSP generationsväxlingskurser på tre orter som är kostnadsfria för medlemmar.

SLC - Dsc07809
En miljon kubikmeter skadat i de åländska skogarna

Vid skogsbranschens välbesökta informationsmöte i kongresscentret Alandica i Mariehamn förra torsdagen konstaterade Ålands Skogsvårdsförenings verksamhetsledare Torbjörn Björkman att stormen Alfrida/Aapeli kan ha vållat skador för en miljon kubikmeter i de åländska skogarna.