SLC - Paradbild Slc Fmge
SLC godkände miljöprogram

Lantbruket är ytterst sårbart vid snabba förändringar i miljön eftersom näringens produktivitet är beroende av att ekosystemet fungerar med de tjänster som det producerar. Det gäller exempelvis pollinering samt vattnets och näringsämnenas kretslopp. Inte minst av den orsaken anser SLC att nya strategier behövs, som beaktar balansen mellan bruk av naturtillgångar och ekosystemens bärkraft. Under sitt fullmäktigemöte i tisdags godkände SLC förbundets nya miljöprogram, det femte i ordningen sedan producentorganisationens första miljöprogram antogs 1990. Annika Öhberg föredrog ärendet.

SLC - Slcs Medaljregn Carita Marten Och Holger
Medaljer och lyckönskningar inför SLC:s fullmäktigemöte

Senaste måndag, kvällen före SLC:s vårfullmäktigemöte i Helsingfors, kunde SLC:s ordförande Mats Nylund tillsammans med verksamhetsledare Jonas Laxåback och förbundsekonom Gunilla Johansson överräcka förtjänsttecken som förlänats av republikens president till SLC:s tidigare ordförande Holger Falck, tidigare ordföranden för SLC Åboland och SLC:s fullmäktigemedlem Carita Häger På måndagskvällen blev också SLC:s fullmäktigeordförande Thomas Blomqvist lyckönskad till sin utnämning till minister för nordiskt samarbete och jämställdhet.

SLC - Niclas For Webben 1
Regeringsprogrammet positivt men framtidens CAP är osäker

SLC har på ett mycket bra sätt fört fram korrekta och obestridliga fakta i klimatdebatten. Det anser fullmäktiges första viceordförande Niclas Sjöskog, som öppnade SLC:s vårfullmäktige i Hagnäs i tisdags.

SLC - Img 7990
SLC på internationell livsmedelssäkerhetsdag: Finland föregångare på säkra livsmedel

Kunskap, samarbete och ansvarstagande gör den inhemska livsmedelskedjan säker. Om detta påminner SLC med anledning av den internationella dagen för säkra livsmedel, som firas i dag, fredag.

SLC - Styrmed2
Hon trivs med uppdraget som ny styrelseledamot i ÖSP

Till vardags arbetar hon som ekologisk dikoproducent och har teater som stort intresse och projektvis som arbetsfält. Sedan årsskiftet är Pauliina Holmqvist från Karleby också medlem i ÖSP:s styrelse. Ett uppdrag hon beskriver som utmanande och givande.

SLC - Mg 0585
Regeringsprogrammet bra för landsbygden enligt Mats Nylund

Nöjd med regeringsprogrammet, imponerad av processen och optimistisk inför regeringsperioden. Med de orden sammanfattar SLC:s förbundsordförande Mats Nylund sin åsikt om förhandlingarna kring regeringsprogrammet och resultatet. Mats Nylund var själv med om att förhandla fram programmet, han deltog i skattegruppen.

SLC - Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist ser fram emot att arbeta med Norden och jämställdhet

SFP lyckades förhandla till sig två ministerportföljer i Antti Rinnes (SDP) nya regering. Posten som justitieminister blir Anna-Maja Henrikssons och Thomas Blomqvist blir minister för nordiskt samarbete och jämställdhet.

ÖSP positivt till regeringsprogrammet

Förväntningarna var inte höga på den nya regeringen. Men regeringsprogrammet som offentliggjordes i måndags togs emot i positiva ordalag av ÖSP:s styrelse.

SLC - Henriksson
Henriksson mycket nöjd med regeringsprogrammet

SFP fick två ministerposter och har också i övrigt all anledning att vara belåtet med det nya regeringsprogrammet som presenterades i måndags. Partiordförande Anna-Maja Henriksson (SFP) konstaterade att det är ”verkligt trevligt att vara här; Svenska folkpartiet är tillbaka i regeringen”.

SLC - 87Fea8A6 F4Cf 4Ac0 A6D7 B78C78892B32
Henriksson och Blomqvist blir SFP:s ministrar i regeringen

Svenska folkpartiet kommer att ha två ministrar i den nya regeringen. Svenska folkpartiets ordförande och riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson blir justitieminister och riksdagsledamot Thomas Blomqvist blir minister för nordiskt samarbete och jämställdhet.

Greppa Marknaden ordnar fältvandring i östra Nyland

Projektet Greppa Marknaden ordnar fältvandring på Stor-Sarvlaks i Lovisa 24.6.

SLC - Anders Portin Liggande
METSO-programmet får större resurser

Det mest konkreta i regeringsprogrammet för skogssektorns del är att METSO-programmet för frivilligt skogsskydd ska få mer pengar, säger SLC:s skogsombudsman Anders Portin. Forskning inom bioekonomi och skogsvård betonas i flera sammanhang. Den nya regeringen uppmuntrar också till att fasa ut stenkolet fort. Dessutom stöder man gipsspridningen och vattenskyddsåtgärder i Östersjön.