Projekt ska utveckla skötseln av hjortdjurs- och vildsvinsstammarna

Ett omfattande projekt ”Hirvitalousaluetoiminnan kehittäminen” startade i mars. För det praktiska arbetet har det till viltcentralsregionerna rekryterats nio nya planerare för visstidsanställning under tre år, meddelar Finlands viltcentral.

Tullen hittade listeria i importerade frukter, bär och grönsaker

Tullaboratoriet upptäckte år 2018 för första gången listeriabakterier (L. monocytogenes) i frysta frukter.

Försök med nytt stöd till bybutiker

Statsrådet har godkänt en förordning om stöd för dagligvarubutikstjänster i form av mångservicecenter i glest bebyggda landsbygdsområden. Det är meningen att stödet ska öppna för ansökningar i början av hösten 2019.

Greppa Marknaden-träff i Vanda

Nu är det dags att som växtodlare uppdatera sig om marknadsläget, planering av marknadsföring och försäljningsstrategi.

SLC - Scott Morrison
Australiens regering planterar en miljard träd

Australien behöver mer skog som skapar jobb, tillväxt och ett bättre klimat. Det anser landets premiärminister Scott Morrison, som lanserar ett vidlyftigt program för skogsplantering. En miljard nya träd ska planteras i landet fram till 2030.

SLC - Australien1
Australiska gårdar förlorade 500.000 djur i översvämningarna

Översvämningarna i norra Queensland drabbade en av Australiens viktigaste nötkreatursregioner. Det ihållande regnet öste ner över 800 gårdar i ett område lika stort som England. Gårdarna förlorade totalt runt 500.000 djur.

SLC - 9630 2 Web
Danska livsmedel blir klimatneutrala före 2050

Den danska livsmedelsbranschen ska bli föregångare inom klimatneutral produktion av livsmedel. Vi behöver innovativa lösningar och ny teknologi för att mätta alla munnar, säger L&F:s administrativa chef Anne Lawaetz Arhnung.

Danmarks ekoareal steg över tio procent

Den ekologiskt odlade arealen utgör redan mer än tio procent av Danmarks hela jordbruksareal. Under fjolåret ökade den danska ekoarealen med hela 14 procent, enligt statistik från Landbrugsstyrelsen.

SLC - Val
LF:s riksdagsvalstent

På LF:s redaktion har vi sammanställt fem frågor till de riksdagskandidater som är medlemmar i SLC.

De här riksdagsvalskandidaterna har fått stöd av SLC

Det är SLC:s styrelse som beslutat om finansieringen.

Kommentaren: Bra skogspolitik bygger inte på kvartalsekonomi

När det gäller skogsskötsel så måste ansvarsfulla beslutsfattare inse att beslut idag har konsekvenser femtio och hundra år framåt. I skogen fungerar ingen kvartalsekonomi, konstaterar SLC:s ordförande Mats Nylund.

SLC - Plantor 1 D Webben
Snart inleds leveransen av plantor från Mellanå Plant

Vinterns stormar har fällt tiotusentals kubikmeter virke. Men skadorna har inte varit så omfattande att det ännu märks i en ökad efterfråga på plantor vid Mellanå Plant i Dagsmark. I år beräknar verkställande direktör Rainer Bodman att plantskolan levererar aningen fler plantor än tidigare.