Träffa exportören-odlarträff i Lovisa hamn 4.12

SLC - 8D8A52E2F2Da173D Org
HKScan får ny vd

HKScans styrelse idag har utnämnt agroforstmagister Tero Hemmilä, 51, till ny vd för HKScan.

SLC - 30961091754 Ae64Ec7651 O
Kina förlorar greppet om svinpestepidemin

Den afrikanska svinpesten fortsätter att sprida sig i Kina. För första gången har svinpest också påträffats hos vildsvin i provinsen Jilin i nordöstra Kina.

SLC - 39255723902 C61D2B4846 O
Internationellt samarbete krävs för att tygla afrikansk svinpest

För att få bukt på den afrikanska svinpesten (ASF) krävs exceptionellt internationellt samarbete och mycket upplysning. Jord- och skogsbruksministeriet ordnade ett seminarium om ASF i Vanda förra veckan.

Copa-Cogeca vill öka biosäkerhet och medvetenhet

Copa-Cogeca ordnar en rad konferenser i Europa för att diskutera god praxis inom biosäkerhet och öka medvetenheten om afrikansk svinpest (ASF). Den första konferensen hölls förra veckan i Rumänien där den afrikanska svinpesten slagit till hårt.

SLC - Ufop Image 1
Nytt vaccin skyddar bin mot sjukdomar

Ett vaccin för bin? Det nya vaccinet blandas i binas mat och gör dem immuna mot bakteriesjukdomar. Innovationen introduceras nästa vecka på Slush.

Eviras guide om märkning av foder har uppdaterats

Livsmedelssäkerhetsverket Evira har uppdaterat guiden om märkning av foder. Guiden är avsedd att användas både av foderföretagare som gör upp etiketter till foder och av dem som använder foder.

SLC - 86 C375 D0 2 A66 C248 81 De 223391 B8645 B
Brittiska regeringen vill helst spola CAP

EU har godkänt britternas utträdesavtal. Efter utträdet kommer det förenade konungadömet att gestalta en egen jordbrukspolitik som anpassas till landets eget jordbruk. Det lovar regeringschefen Theresa May.

Livsmedelsverket.fi blir enda webbplatsen för de offentliga tjänsterna inom livsmedelskedjan

I början av år 2019 publiceras webbplatsen livsmedelsverket.fi som sammanför flera offentliga tjänster inom jordbruket och livsmedelssäkerheten. Samtidigt går evira.fi och mavi.fi till historien.

SLC - Img 4619
Australien satsar miljarder på att hålla det torkdrabbade jordbruket vid liv

Torkan som råder i Australien har förenat banker och regeringen. Många olika krispaket har sjösatts. Allt för att hålla igång den värdefulla jordbruksindustrin.

Australiens mjölkgårdar drabbades hårt av torkan

Den extrema torkan i Australiens östra delar har lämnat djupa spår i landets mjölksektor. Enligt branschorganisationen Dairy Australia kan landets mjölkproduktion sjunka till den lägsta nivån på 20 år.

SLC - Img 5999
Oväntade utmaningar efter genomförd generationsväxling

Det som för närmare fyrtio år sedan började med två söta sommarlamm hos Ulla och Lars-Johan Enlund i Larsmo har idag vuxit till en livskraftig fårfarm om 500 djur. I mars tog sonen Jimmy över, men början blev långt ifrån vad han hade tänkt sig: – Det har varit en tuff sommar!