SLC - Tero Hemmila
Nya VD:n vill bygga en ny och starkare grund för HKScan

HKScan minskar personalen med 220 personer. Nya VD:n Tero Hemmilä vill bygga en ny och starkare grund för HKScan.

SLC - Saarka6
Feedex flexibel foderleverantör

​Feedex producerar uppemot 100 miljoner kilo päls- och lantbruksfoder årligen. Fördelarna som en mindre aktör på fodermarknaden är många, konstaterar försäljningsassistent Marjo Pikkumäki.

Österrike har största andelen ekoareal i EU

Under 2017 ökade den ekologiskt odlade åkerarealens andel till sju procent i EU. Den jämförelsevis största ekologiska andelen noteras för Österrike med hela 23,4 procent.

SLC - Lpx 110116
EU:s sockersektor pressas av låga priser

Det går knackigt för EU:s sockerkoncerner. Sockerpriset har visserligen återhämtat sig en aning, men ligger fortfarande på en låg nivå. De tyska sockerkoncernerna säger redan upp personal och stänger fabriker.

Esbo får egen foodhub i februari

Foodhub för närproducerade och ekologiska livsmedel öppnas den 14 februari i anslutning till Huvudstadsregionens återvinningscentral i Knektbro i Esbo. Foodhub handlar om att konsumenter från ett enda ställe kan beställa och hämta säsongsprodukter direkt från producenterna.

Fyra vill bli livsmedelsombudsman

Fyra personer hade lämnat in sin ansökan om tjänsten som finländsk livsmedelsombudsman, när ansökningstiden gick ut för en vecka sedan.

Producentpriserna på spannmål, kött och ägg steg under 2018

Enligt Naturresursinstitutets (Luke) färska statistik började producentpriserna på spannmål stiga hösten 2018. Producentpriserna på kött och ägg stiger också.

BSE upptäcktes hos en polsk ko

En atypisk form av BSE har påträffats hos en ko på en gård nära den tjeckiska gränsen, rapporterar djurhälsoorganisationen OIE.

SLC - 4 Dmk Qualitaetskontrolle Kaesereifelager Gb2015
Konkreta planer på europeisk mjölkauktion

Den europeiska energibörsen EEX och nyazeeländska Global Dairy Trade GDT har konkretiserat planerna på en europeisk auktionsplattform för mejeriprodukter. Den nya verksamheten kan eventuellt starta redan 2020.

SLC - 211 46207393874 6D2F87Ddcf O
Polarvirveln utmanade farmare i Mellanvästern

Den ovanligt kyliga polarluften i Nordamerika har varit en veritabel utmaning för amerikanska och kanadensiska farmare. Nu har den extrema kylan givit efter i Mellanvästern, men nya köldknäppar kan inte uteslutas.

Tullens tullräknare fungerar nu också på svenska

På Tullens webbplats har man redan sedan några månader med den nya tullräknaren kunnat uppskatta hur mycket tullavgifter och mervärdesskatt man behöver betala för sina nätinköp som levereras från ett område utanför EU. Nu har tullräknaren också tagits i bruk på svenska och engelska.

Sami Jerkku ny försäljningsdirektör på Kramp

Sami Jerkku tillträder som Kramps försäljningsdirektör den 1 april.