Den ovanligt kyliga polarluften i Nordamerika har varit en veritabel utmaning för amerikanska och kanadensiska farmare. Nu har den extrema kylan givit efter i Mellanvästern, men nya köldknäppar kan inte uteslutas.
På Tullens webbplats har man redan sedan några månader med den nya tullräknaren kunnat uppskatta hur mycket tullavgifter och mervärdesskatt man behöver betala för sina nätinköp som levereras från ett område utanför EU. Nu har tullräknaren också tagits i bruk på svenska och engelska.
Sami Jerkku tillträder som Kramps försäljningsdirektör den 1 april.
Det polska slakteriet som förra veckan åkte fast för sin slakt av sjuka kor, har levererat nötkött till åtminstone fjorton EU-länder. EU:s hälsokommissionär Vytenis Andiukaitis har beordrat en utredning.
Enligt de senaste uppgifterna som Livsmedelsverket fått har inget nötkött från de olagligt slaktade polska nötkreaturen nått vare sig handeln eller konsumenterna.
Metsä Group och Business Finland låter bygga en representativ träpaviljong till de olympiska sommarspelen i Tokyo 2020. Paviljongen placeras på den finländska ambassadens tomt i centrum av den japanska huvudstaden.
Den internationella ekobranschen fortsätter att växa så det knakar. I flera EU-länder som Danmark och Tyskland har ekomatens marknadsandel redan nått tvåsiffriga tal. I USA, Kina och Ryssland går trenden likaså mot eko.
Den franska ekosektorn växer kraftigt. Olika matskandaler och rädsla för GMO har påverkat de franska konsumenterna och fått många att ändra sina vanor och äta allt mer ekologiskt.
Sedan hösten 2016 har det i Finland varit obligatoriskt att tillsätta D-vitamin i fettfri, homogeniserad mjölk. Anna Lemström, överinspektör på Jord- och skogsbruksministeriet, är nöjd över att förordningen om D-vitamin i ekomjölk har lett till en ökad konsumtion.
Efterfrågan på ekologiska produkter växer sakta men säkert och Ålands Trädgårdshall ÅTH:s verkställande direktör Tord Sarling betonar vikten av noggrann planering innan man satsar i större skala.
Niklas Isaksson fortsätter i pappa Christers fotspår med ekologisk potatis som huvudprodukt. Han tog över Mörkby Vestergård på Ålö i Pargas i fjol.
Kött från det polska slakteri som misstänks sälja kött från sjuka djur har även sålts till företag i Sverige, meddelar svenska Livsmedelsverket.