SLC - Hyvakone 2 Webben
Flexibelt kundsamarbete ledstjärna för Kurikan Hyväkone

– Last- och balvagnar är vår huvudprodukt som bäst, säger Kurikan Hyväkones verkställande direktör Tuomo Keskimäki.

SLC - Euromaster 1 Webben
Däckfirma i Ekenäs satsar allt mer på jordbrukare

Däckfirman Euromaster Ekenäs (VN Tyre) vill satsa allt mer på jordbrukskunder.

SLC - Soyl Data 1 Alt
SOYL ger smidig användning av data i arbetsmaskiner

Krokby Entreprenad i Raseborg börjar samarbeta med det brittiska företaget SOYL i fråga om markkartering och analys. Det speciella i sammanhanget är att SOYL kan garantera att den data som markkarteringen uppger kan användas automatiskt i arbetsmaskiner som såmaskiner och gödselspridare.

SLC - Akkukerays 2 Webben
Blybatteriets oändliga kretslopp

När blybatteriet gjort sitt kan en stor del av det återanvändas. Suomen Akkukeräys är en av aktörerna som samlar in blybatterier – och den enda i Norden med eget krosseri.

SLC - Kone Agria 1 2 Webben
DeLaval presenterade nya spenkoppar

Byteskassett i stället för spengummi, vilket påskyndar själva bytet. DeLavals nya mjölkningsorgan Evanza TM var en av trestjärnenyheterna på KoneAgria i Jyväskylä.

SLC - Kone Agria 2 A Webben
Benspjäla för kalvar med senkontraktur

En del av nyfödda kalvar kan vid födseln lida av sammandragna senor, det vill säga senkontraktur i benen. En lösning som kan påskynda läkningen är DeLavals benspjäla CS22.

SLC - Kone Agria 3 A Webben
Lantmännen Feed lanserade nytt klimatfoder

Det går att påverka mängden växthusgaser från mjölkproduktionen. Ett exempel är genom att optimera utfodringen och använda Lantmännen Feeds nya klimatfoder Hero som visades upp på KoneAgria.

SLC - Kone Agria 5 1 B Webben
Mobistar – en flexibel mjölkstation

Pellon Group har tagit in i sitt sortiment en mjölkstation som kan installeras på bara några dagar. Enligt tillverkaren är också mjölkningen effektiv. Stationen kan också hyras.

SLC - Kone Agria 4 A Webben
Pellon Group visade upp ny lyftport

Den tidigare modellen var tung att hantera. Det löste Pellon Group genom att installera motvikter och hjul på den nya lyftporten som visades upp som nyhet på Kone Agria-mässan i Jyväskylä.

SLC - Kolumn Portin Webben
Kommentaren: Är man stark måste man vara snäll

”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll”, skriver Astrid Lindgren. Något de som ansvarar för samhällsplaneringen också kunde tänka på, påpekar SLC:s skogsombudsman Anders Portin.

SLC - Woodforce2
SVF Österbotten digitaliserar arbetsledningen

Hittills har planeringen och styrningen skogsvårdsarbeten skett manuellt. Men nu implementerar Skogsvårdsföreningen Österbotten ett digitalt system som kommer att effektivera hela kedjan. Hela kedjan effektiveras i och med att arbetsledningen blir digital, säger Anders Hjortman, fältchef vid Skogsvårdsföreningen Österbotten.

SLC - Simosol 1 A Webben
Simosol ger skogen i siffror

För att kunna fatta beslut om skogen behövs data. Och för att datan ska bli begriplig behöver den bearbetas och tolkas. Här kommer företaget Simosol in.