SLC - Apf 3
Historisk kvinnotopp leder ÅPF

På Ålands Producentförbunds välbesökta höstmöte den 13 december avtackades Henry Lindström efter sammanlagt 14 år som verkställande direktör. Samtidigt passade styrelseordföranden Birgitta Eriksson-Paulson på att gratulera ÅPF, som nu ”går till historien” med en ledning som numera består av enbart kvinnor i form av henne själv, nya VD:n Sue Holmström och kansliets administratör Anna Südhoff.

SLC - Staffan1
Staffan Björkell är ny chefredaktör för LF

SLC:s förbundsstyrelse har tisdag 17 december utsett Staffan Björkell, 34, till chefredaktör för medlemstidningen Landsbygdens Folk. Han efterträder Micke Godtfredsen som pensionerar sig i vår.

SLC - Sallat Vaxthus
Handeln bör hålla sig till ingångna avtal om färskvaror

Nämnden för handelssed i livsmedelskedjan anser att handeln inte bör avboka sina beställningar på varor, som inte kan lagras, alltså färskvaror, i fall den överenskomna leveranstiden är kortare än 30 dagar.

SLC - Norska Gaster 1
SLC gästades av norska bönder

SLC besöktes för ett par veckor sedan av Hedmark Bondelag och förtroendevalda i Norges Bondelag.

SLC - Finansutskottet 1
ProAgria och 4H får tilläggsanslag igen

Riksdagens finansutskott meddelade om sitt förslag till riksdagens tilläggsanslag till statsbudgeten för 2020, de så kallade julklappspengarna, i går torsdag. Riksdagen röstar om tilläggsanslagen ännu före julpausen.

SLC - Dsc01264
Nya ÅPF-direktören med på första stämman

På Luciadagen i dag den 13 december har Ålands Producentförbunds medlemmar chansen att träffa sin nya verkställande direktör Sue Holmström på förbundets höststämma i Mariehamn.

SLC - Slc Mtk Unga
SLC:s unga jordbrukare överräckte hälsning till ministern

För att få flera unga till branschen behövs mindre prat och flera konkreta åtgärder. Därför överräckte SLC:s och MTK:s unga producenter en hälsning till minister Leppä med förslag på åtgärder som ska förbättra situationen för nuvarande och kommande unga jordbrukare.

SLC - Img 2869
ÅPF avtackade ett ”lejon”

Vid en ceremoni i Ålands Landsbygdscentrum förra torsdagen avtackades Åland Producentförbunds verkställande direktör Henry Lindström, som från årsskiftet blir jordbrukande pensionär.

SLC - Jarmo Lampola
Jarmo Lampola är LF:s nye annonschef

Agronom Jarmo Lampola, 57, har utsetts till annonschef vid Landsbygdens Folk.

SLC - Mats Nylund
SLC:s ordförande är lättad över fortsatt regeringssamarbete

SLC:s ordförande Mats Nylund är lättad över att regeringen fortsätter med samma bas som hittills. Han hoppas regeringspartierna prioriterar regeringsprogrammet.

Medaljregn på självständighetsdagen

President Sauli Niinistö har i egenskap av stormästare för Finlands Vita Ros' och Finlands Lejons ordnar beslutat att till självständighetsdagen 6.12 förläna följande förtjänsttecken åt förtjänta finska medborgare.

SLC - Jonny Kronqvist 2
Slaktdjursutskottet oroat över dålig lönsamhet

Slaktdjursutskottet är oroat över marknadsläget och den allmänt dåliga ekonomin inom köttuppfödningen.