Bayer ska överklaga USA-dom mot glyfosat

Den tyska kemikoncernen Bayer uttrycker besvikelse över den amerikanska juryns beslut att döma dotterbolaget Monsanto till ett skadestånd på mer än två miljarder dollar. Bayer är missnöjd med domen och kommer att överklaga.

Fler nedläggningar av franska sockerbruk

Den franska sockerproduktionen hotas av ytterligare nedläggningar. Frankrikes näststörsta sockerkooperativ Cristal Union har nyligen aviserat nedläggningar av sina sockerfabriker i Bourdon och Toury. Förpackningsenheten i Erstein är också i fara.

SLC - 15037538006 690D658085 O
Glyfosatdom medför miljardförluster för Bayer

Pressen på Bayer-Monsanto har ökat märkbart under den tredje skadeståndsprocessen kring glyfosat. En jury i Oakland, Kalifornien har dömt Monsanto att betala två miljarder dollar till ett äldre par som anses ha fått cancer efter att ha använt glyfosat.

Bayer ber om ursäkt för lista över kritiker

Bayer-Monsantos franska dotterbolag misstänks för att ha fört en olovlig förteckning över personer som kritiserar koncernen och dess produkter. Förteckningen har polisanmälts.

Förbud mot glyfosat kostar 160 euro per hektar

Ett förbud mot glyfosat inom jordbruket höjer i medeltal jordbrukets produktionskostnader med upp till 160 euro per hektar. Det fastställer de franska veteodlarnas centralorganisation AGPB enligt tidningen La France Agricole.

H.C. Petersen importör av Weidemanns produktsortiment

Weidemann har valt H.C. Petersen till importör i Finland.

SLC - Lpx 117743
EU lanserar krediter för unga jordbrukare

Unga jordbrukare får oftare avslag på sina kreditansökningar än de äldre kollegerna. EU-kommissionen och Europeiska Investeringsbanken EIB har därför lanserat ett nytt kreditpaket på en miljard euro som särskilt riktar sig till unga jordbrukare.

SLC - Investeringar Kemi Webben
Metsä Group planerar miljardinvesteringar i Finland

Metsä Group planerar stora investeringar i Kemi och Raumo. Projektplaneringen för byggandet av en ny fabrik i Kemi har inletts och därtill planeras en ny, modern såg i Raumo. Utöver dessa projekt planerar Metsä Group också att förnya sin massafabrik i Husum i Sverige.

SLC - Virkesmarknad Img 9180
Virkesmarknaden är övermättad

Efterfrågan på timmer har avtagit och priserna sjunkit. Men trots det finns det förutsättningar för en rätt livlig virkeshandel i år.

SLC - Prisbarometer 1 A
Åländska skogsvårdsföreningen startar barometer för virkespriser

Torbjörn Björkman hoppas på hjälp från åländska skogsägare för att få en bättre bild av virkespriserna på Åland. Efter modell från fastlandet har Ålands Skogsvårdsförening börjat bygga upp en databas för de åländska virkespriserna.

SLC - Risvarme 1 Webben
Ris från skogsavverkningar – en effektiv värmekälla

Bjarne Back har i flera år levererat uppvärmningsmaterial till dottern Johanna Back-Hannus och maken Anders Hannus växthus i Yttermark.

SLC: Skogsindustrins investeringar positiva nyheter för skogsägarna

Metsä Groups avisering om satsningar på en massafabrik i Kemi och ett sågverk i Raumo är positiva nyheter för de finländska skogsägarna, konstaterar SLC:s skogsutskott.