SLC - Dsc09362
Kalas när 4H inviger fina hönshuset

I samband med landsbygdsjippot Åland Grönskars invigningskalas vid Ålands Landsbygdscentrum på fredagskvällen inviger Ålands 4H-distrikt sitt splitternya hönshus.

SLC - Integr2
Ny tjänst ska förbättra integreringen av arbetskraftsinvandrare i Närpes

Integreringen av vietnamesiska arbetskraftsinvandrare kommer att förbättras mycket i Närpes. Det efter att staden inrättat en ny tjänst som samhälls- och hälsokommunikatör. Från och med maj ger Luu Dieu Thuy information om det finska samhället på bland annat vietnamesiska.

SLC - Bok 1
Alla matvägar leder till Västnyland

Boken Smaka på Västnyland som nu finns ute i bokhandlarna bjuder på en mångsidig och inspirerande närmatsresa i den vackra regionen. Läsaren får hänga med på allt från odlingar, restauranger, mejerier och bryggerier till Slow Food-festivalen i Fiskars.

Förlängt tillstånd att skjuta varg på Åland

För femte gången har Ålands landskapsregering förlängt tillståndet att skjuta en varg som står i beråd att angripa tamdjur och inte på annat sätt kan skrämmas iväg.

SLC - Img 1294
Åland Grönskar med sparrisfest

För tredje året i rad ordnas det vårliga evenemanget Åland Grönskar på lördag och söndag den 24-25 maj. Men den åländska ”Skördefestens lillasyster” smygstartar redan på fredagskvällen med stort invigningskalas vid Ålands Landsbygdscentrum i Jomalaby.

Limericker från Kimito nu i häfteform

Limerickar Elis Sjöberg, som bl.a. publicerats i Landsbygdens Folk, har sammanslutningen Hembygdsforskarna i Kimitobygden nu gett ut i ett häfte.

SLC - Koslapp1
Korna ute på bete igen i Rilax

Hereford-korna sprang lugnt och rutinerat ner på bete under Rilax gårds kosläpp i Bromarv den andra lördagen i maj. Endast en kalv hade hellre sprungit hem igen, men förstod snabbt det goda i den gröna vallen.

SLC - Skogsmurvel 1 Webben
Viktigt att förbättra säkerheten i samband med extrema väderomslag

Arbetsskydd, brandsäkerhet och olika slags säkerhetsfrågor i allmänhet var den röda tråden i programmet då det folkliga evenemanget Murveldagen arrangerades i centrala Solf i april.

SLC - Img 9111
Nytt tema för Ålandsmejeriets jippodag

För 28 året i rad ordnade Ålands Centralandelslag ÅCA i måndags sin traditionella jippodag vid Ålandsmejeriet och Ålandsbagarn i Jomala för samtliga elever i de åländska grundskolornas sjätte klasser.

Lantlig tidsresa för barn i Helsingfors

Också i år ordnas det en tidsresa för barn vid restaurang Gamla kvarnen på Hertonäs gård i Helsingfors. Årets tidsresa, ”En dag på landet”, utspelar sig på fiktiva Knusbacka bondgård under 1880-talet.

Riksdagsledamöter vill trygga postutdelningen i skärgården

Riksdagsledamöterna frågar vilka åtgärder vederbörande minister tänker vidta, så att postutdelningen i skärgårdsområdena kring Nådendal, Pargas och Kimitoön tryggas i enlighet med postlagen och skärgårdslagen.

SLC - 1 Img 6077
Ta vara på kålen och rotsakerna