Vagboken 2020
Jordbruk Skogsbruk SLC Livet på landet

Förhandsbeställ väghandboken
Förvaltning av enskilda vägar

Inom kort utkommer handboken Förvaltning av enskilda vägar som är till hjälp för väglagens förtroendevalda och dem som av andra orsaker är intresserade av frågor om enskilda vägar. Handboken bygger på den nya helreviderade lagen om enskilda vägar som trädde i kraft vid ingången av år 2019.

Samarbetet mellan väglag, kommuner och staten kommer att fortsätta också framdeles. Ingenting tyder dock på att väglagens eller de enskilda vägdelägarnas ansvar skulle minska i framtiden.

Sedan lagrevideringen har det framkommit ett uppenbart behov av kunskap och information om den nya lagen. Vägföreningen i Finland står för bokens originalutgåvan som utkom på finska hösten 2019. Eftersom det även finns ett stort behov av en handbok om enskilda vägar på svenska tog SLC ansvaret för handbokens svenska översättning.

Är du som SLC-medlem, d.v.s. medlem i producentförbund eller skogsvårdsförening, intresserad av att kostnadsfritt få hem den nya väghandboken direkt i postlådan kan du förhandsbeställa den här så att den levereras hem till dig direkt från tryckeriet. Vi behöver din beställning senast 31.1.2020 kl.15.00. Beställ boken genom att logga in på slc.fi/vaghandbok eller via Lyyti-förfrågan.

Efter detta kommer SLC-medlemmar att kostnadsfritt kunna beställa boken från SLC:s webbshop på slc.fi. Väghandboken kan även fås från SLC:s, producentförbundens eller skogsvårdsföreningarnas kanslier. För icke medlemmar kommer boken att finnas till salu till självkostnadspris.