Europol gjorde rekordbeslag av förfalskade växtskyddsmedel

Europol har i samarbete med den europeiska byrån för bedrägeribekämpning OLAF gjort ett rekordbeslag av förfalskade växtskyddsmedel.

Gensaxen är GMO anser EU-domstolen

Nya växtförädlingsmetoder som den så kallade gensaxen ska klassificeras som genteknik, fastslog EU-domstolen på onsdagen.

Tyskland och Frankrike vill trygga agrarbudgeten

Tysklands och Frankrikes jordbruksministrar avvisar gemensamt kommissionens planer på nedskärningar i EU:s långtidsbudget för jordbruket

Antidumpning stör EU:s gödselmarknad

Priserna på mineralgödselmedel fortsätter att stiga i EU. En bidragande orsak är antidumpningstullarna mot bland annat Ryssland, som förhindrar en öppen konkurrens.

EU-länderna är missnöjda med förslaget till nästa CAP

EU:s medlemsländer är allt annat än införstådda med kommissionens nya CAP-förslag. Mer flexibilitet är bra, men kopplingen till miljövillkor får häftig kritik.

EU-förskott mot torka – men inga ersättningar

Producenterna i EU kan inte räkna men kompensationer för skördebortfall till följd av den svåra torkan. I stället beviljar kommissionen högre förskottsbetalningar och lättnader för ekologiska fokusområden.

Hård Brexit äventyrar handeln med livsmedel

Samtalen om Brexit mellan EU och Storbritannien har igen en gång kört fast.

Avtal med Japan gynnar EU-jordbruket

EU och Japan har slutit ett omfattande handelsavtal som öppnar många exportchanser för det europeiska jordbruket.

EU och Mercosur kommer inte vidare

Förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och Mercosur stampar på stället. Agrarkommissionär Phil Hogan räknar inte med ett resultat medan sydamerikanska förhandlare är mer optimistiska.

Nya fall av afrikansk svinpest i Ryssland

De ryska myndigheterna har under juli månad rapporterat två fall av afrikansk svinpest i små svinhus i Leningrad oblast.

Nordiska försöksringarna träffades i Finland

Den tre dagar långa sommarexkursionen inleddes med gemensamt program på Gustavelund i Tusby varefter en del av deltagarna hade program med Sydvästra skördekontrollföreningen och andra med Östra Nylands skördekontrollförening.

Metoder för att förebygga svansbitningar intresserar andra EU-länder

Sedan 2003 efterlever Finland EU:s förbud mot svanskupering. Metoderna som vi tillämpar för att förebygga svansbitningar väcker intresse i andra EU-länder.