Ledare: Producenternas krav åsidosatta i budgeten

Finansministeriets och de enskilda ministeriernas förslag till statsbudget för nästa år imponerar inte stort.

Ledarstick: Välmående och omständigheter utanför din kontroll

Trots flera olika slags utmaningar är det ofta de ekonomiska som belastar jordbrukarnas sinne mest och efter en säsong som denna blir det särskilt påtagligt.

SLC - Kolumn Bjorkell
Kommentaren: Nu är det is i magen som gäller

Nu är det alltså is i magen som gäller för jordbrukarna när det kommer till att fatta beslut om försäljning. Samtidigt ställer det förstås ytterligare krav på såväl gårdens likviditet som lagringskapacitet, konstaterar Staffan Björkell.

Ledare: Rätt och orätt om algblomning

Miljöminister Kimmo Tiilikainen (cent) lovar ett program för effektiviserat vattenskydd i anslutning till budgetmangligen i slutet av den här månaden.

Ledare: Ny svensk jordbrukspolitik gynnar Finland

Sveriges regering har beslutat om ekonomiskt stöd till sina lantbrukare som en följd av vårens och sommarens extrema torka.

Ledarstick: Rötmånadshistorier om ölpriser

Som om jordbruket inte har tillräckligt med utmaningar att tampas med redan börjar rötmånadshistorierna nu spridas. Bland de sämre var en del mediers återgivning under veckans början av ”hoten” om dyrare öl och brännvin på grund av torkan.

Ledare: Jordbruket får åter ta skulden för algerna

Jordbruket är åter trängt från många håll. Det är inte nog med att årets skörd håller på att torka bort som extra salt i såren efter att fjolårets skörd förstördes av regn och brist på värme.