SLC - Dsc 1296
Pulverbetningen sjunger på sista versen

I flera år har det varit tal om att betningsmedel i pulverform ska försvinna från marknaden, men nu är det slut på undantagen. Kim Strandberg i Sjundeå är trots allt glad att bli av med dammet från betningspulvret.

SLC - Iron Ox 1
Robotar prövas inom växthusodlingen i USA

Robotisering och automatisering är bekanta termer från industrin. Det amerikanska uppstartföretaget Iron Ox försöker nu ta reda på hur robotar lämpar sig för odling av grönsaker i växthus.

Tukes utreder säkerheten i hallar med PVC-tak och stålstommar

Brister som beror på konstruktionsplaneringen har upptäckts i de bärande konstruktionerna i PVC-hallar med stålstommar och i CE-märkningen av hallarna. Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) utreder därför i år säkerheten i hallar med PVC-tak och stålstommar.

Kommentaren: Varför undervisa om artificiell intelligens?

Universitetslektor Stefan Bäckman vill slå ett slag för artificiell intelligens i undervisningen. Det är viktigt att öppna metoderna för att bättre kunna se fördelar och nackdelar samt att överblicka olika intressen.

SLC - Material Matters 1
Innovativa material med fokus på miljön

Forskningens framsteg möjliggör att syntetiska material allt oftare kan ersättas med miljövänliga alternativ. Material Matters-utställningen lyfte fram tio materialinnovationer under utveckling av forskare vid Aalto-universitetet.

SLC - Vora 1
Vörå Maskin och Traktor 30 år

Maskin- och traktorhandeln påverkas av konjunkturerna i lant- och skogsbruket. Den erfarenheten har Ingvald Heinull med 30-årsjubilerande företaget Vörå Maskin och Traktor.

SLC - Bla Ekonomi 1
Leppä: ”Stor potential i den blå bioekonomin”

Staten har under senaste regeringsperiod satsat totalt fem miljoner euro på projekt som ska utveckla den blå bioekonomin. Jord- och skogsbruksminister Jari Leppä anser att det finns en stor potential och viktiga hållbarhetsaspekter i den blå bioekonomin.

SLC - Junkkari 1 A Webben
Kombisåmaskiner en huvudprodukt för Junkkari

Det mångsidiga Ylihärmäföretaget erbjuder jordbrukare olika typer av service under den hektiska vårsäsongen. Junkkaris konstruktionsfilosofi är att erbjuda smidiga mekaniska lösningar och maskiner som är lätta att använda.

SLC - Loukko3
Loukko öppnade ny affär i Närpes

Tidigare fanns Loukko i Finby i Närpes. Men för en vecka sedan öppnade familjeföretaget en ny affär i Närpes. Många intresserade kom när det hölls öppet hus.

Pellon Group säljer Urbans kalvutfodringsutrustningar i Finland och Sverige

Pellon Group Ab och Urban GmbH har avtalat om ensamrätt för Pellon Group att sälja kalvutfodringsutrustningar i både Finland och Sverige.

SLC - Avant1
Avant lanserar starkare minilastare med fler utrustningsmöjligheter

Avant lanserar en ny minilastare, 860i, som samtidigt blir deras största modell hittills. Familjeföretaget i Ylöjärvi i Birkaland fortsätter också sin starka tillväxt med 17 procent jämfört med föregående år.

SLC - Novarbo 4 Webben
Helt automatisk våningsodling

Novarbo och Robotmation har utvecklat ett automatiserat system för våningsodling, Growisor.