Nytt Dack Bild
Däckmönstret på nya Agri Star II ska minska jordpackningen, höja dragkraften och hålla länge. FOTO: Alliance
Jordbruk Maskin & teknik

Nytt traktordäck från Alliance

Alliance lanserar det nya däcket Agri Star II. Däcket är baserat på en ny teknik, ”Stratifierad skiktteknik (Stratified Layer Technology)”. Det är en teknik med dubbla klackar.

Som ett resultat av ”Stratifierad skiktteknik” har det nya däcket två olikformade klackskikt. Det översta skiktet har en profil med flera vinklar, medan det andra skiktet har en profil med en vinkel.

– Större fotavtryck ger mindre jordpackning. Klackarnas design ger bästa dragkraft som minskar slirning och bränsleförbrukning i fält och ger bättre vägkomfort, säger Lars-Henrik Forss, country manager på företaget NDI Sweden AB, som importerar och säljer Agri Star II i västra grannlandet.

Längre liv och mjukare fotavtryck

Alliance har också arbetat intensivt med att förlänga däckets livslängd. Här spelar den speciella klackdesignen också en viktig roll eftersom den hjälper till att säkerställa god prestanda även med slitna däck.

– Knappt halvslitet framträder klackens andra lager som ger en utmärkt självrensning för bästa dragförmåga, säger Lars-Henrik Forss.

Det nya däcket har hastighetsklassificering D som tillåter användning upp till 65 km/h. Det kommer att vara tillgängligt i 35 dimensioner i 70-serien och 41 i 85-serien inklusive speciella storlekar och varierande lastindex.

NDI Group levererar däck till jordbruksmaskiner, bilar, skåpbilar, lastbilar och till flera andra fordonstyper. Företaget tar också fram dubbelmontage till traktorer och många andra olika typer av lösningar med däck.