Blått ljus mot mikrober

Berner Oy har gjort ett distributionsavtal med finländska LED Tailor Innova7ion, som tillverkar lampor och belysningssystem med blått ljus som har en mikrobdödande och luftrenande verkan.

Förfruktsvärden från satellitmaterial till stöd för mångfalden

I en färsk finländsk studie har man utvecklat en metod för att för att få fram jordbrukets förfruktsvärden med hjälp av satellitmaterial.

SLC - R0 280 5472 3369 W1200 H678 Fmax
Ny teknologi håller mjölken färsk i 60 dygn

Ett företag i Australien har utvecklat och patenterat en metod för behandling av färskmjölk som förlänger hållbarheten till 60 dygn eller mer. Metoden beskrivs som den största innovationen i branschen sedan pastöriseringen på 1860-talet.

H.C. Petersen importör av Weidemanns produktsortiment

Weidemann har valt H.C. Petersen till importör i Finland.

SLC - Yara App
Yaralrix en ny app för kvävemätning

Gödselföretaget Yara lanserar applikationen Yaralrix för smarttelefoner. Med hjälp av appen kan du mäta kvävegödslingsbehovet med din smarttelefon.

SLC - Agri Epi Centre Project Manager Duncan Forbes
5G förvandlar byvägen till en snabb omkörningsfil

Snabba nätverk är en förutsättning för landsbygdens och jordbrukets framtida utveckling. Det framhåller Duncan Forbes som leder ett brittiskt 5G-projekt för elektronisk övervakning av mjölkkor. Målet är en bättre djurvälfärd och optimerad ekonomi.

Holländare prövar 5G inom potatisodling

I Holland skaffar jordbrukare, maskintillverkare och mobilföretag redan sina första erfarenheter av det snabba mobilnätet 5G. Den nya tekniken ska optimera precisionen inom växtskyddet i potatisodlingar.

SLC - Dsc 1359
Camion HD 100-combivagn nyhet i Kurikan Hyväkones sortiment

En stabil och kraftig jordvagn med förhöjningskassett. Så kan produktnyheten Camion Combi HD100 beskrivas i korthet enligt försäljaren Stig Nygård på BT Agro och Hyvä Kone.

SLC - Rob7
Ny robotanläggning visades upp i Terjärv

När nya anläggningar för mjölkproduktion ordnar öppet hus brukar det komma hundratals besökare. Så var fallet också för två veckor sedan när Victor och Janika Ravald visade upp sin nya anläggning i Terjärv.

NHK är nu distributör av Silotites filmer

NHK har utsetts till distributör av Silotites sortiment av ensilagefilmer.

SLC - Farapp 1 Webben
Fråga Bill hur dina får mår

Varje morgon klockan 07.00 plingar mobilen till. Det är fårfarmarens kompis Bill som har sänt ett sms med en uppdatering om gårdens möjliga risker just denna dag.

SLC - Expo3
Utrustning och innovationer på TrädgårdsExpo i Närpes

I över fyra decennier har Clima Kontroll försett växthusnäringen med nödvändiga system. Ett system som varit av stor vikt för att utveckla produktionen är de som styr klimatet. Förra veckan deltog Närpesföretaget i TrädgårdsExpo 2019.