Bt Agro
Boris Lindgård från BT Agro kommer fortsätta att ta hand om den finska marknaden för LyckeGårds produkter. FOTO: Joakim Snickars
Jordbruk Maskin & teknik Tema

LyckeGård köper Kvick-Finn

LyckeGård Group AB har utökat sin produktportfölj inom mekanisk ogräsbekämpning genom att köpa bolaget Kvick-Finn, som tillverkar en kultivator för bekämpning av framförallt ogräset kvickrot, uppger Ekoweb.

CombCut och Kvick Finn ska nu tillsammans säljas i Europa och Nordamerika. Kvick-Finn är en kultivator och används främst mot rotogräs som kvickrot och tistel i första hand inom det ekologiska lantbruket.

Kvick-Finn har sålts på de nordiska och baltiska marknaderna och i och med att Kvick-Finn nu blir en del av Lyckegård öppnas försäljningen upp till övriga Europa genom befintliga distributörer. 

BT Agro, som sedan ett par år tillbaka varit distributör i Finland, kommer fortsätta att ta hand om den finska marknaden för LyckeGårds produkter och tjänster. BT Agro kommer även att vara delaktiga med att sälja de båda produkterna golbalt när Lycke gård satsar på att öka försäljningen i både i Europa och Nordamerika.