SLC - Samson 1 Webben
Exakt flytgödselspridning med Samsons NMR-sensor

Med Samsons nya utrustning NMR-sensorn kan flytgödsel spridas mer exakt vad gäller mängden näring per ytenhet.

SLC - 5Ec846F32618B91D162D3773
Robothund håller fårskocken i schack

Artificiell intelligens och robotar kan i framtiden ta över flera arbetsuppgifter inom jordbruket. Det hävdar i alla fall företaget Boston Dynamics, som har låtit en robothund valla får i Nya Zeeland.

SLC - Ladtvatt 1 Webben
30 rena lådor i timmen

Danska Washpower, stora på stalltvättar, lanserade i fjol en automatisk lådtvätt. Ett exemplar har testkörts på några olika anläggningar i Sverige med gott resultat.

Ökad lastkapacitet hos KESLA-skogsvagnar för traktorer

KESLA-skogsvagnar för traktorer har testats och vagnarnas lastkapacitet har nu utökats i enlighet med testresultaten. Till alla KESLA-skogsvagnar fås från och med maj 2020 ett typgodkännande enligt EU:s ramavtal 167/2013.

Livsfarliga fordonslyftar dras in

I de test som Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) lät göra framkom strukturella brister i fyra fordonslyftar, som i värsta fall kan leda till livsfara för användaren: Launch Tech TLT235SB, Jema JA2800S, Trainsway SF-B4000 och Biltema 15-8406.

Nationell lagstiftning kan göra att felaktiga betalningar inte stoppas

Varför stoppas inte en betalning där kontonummer och mottagarnamnet inte överensstämmer? Enligt Benjamin Sandvik, kundansvarig vid Vasa Andelsbank är en förklaring olika lagstiftning mellan länder.

SLC - Bedragen
Lurades på 90.000 euro – nu vill han varna andra

John Häger var varsam vid köpet av en skördetröska från Sverige. Men när han betalade fakturan noterade han inte att kontonumret hade ändrats. Resultatet blev att bedragare for i väg med 90.000 euro. Nu vill han varna andra.

Agri-Innopris för innovation inom jordbrukssektorn

Stiftelsen Finlands Mässas Agri-Innopris på 5.000 euro för en innovation inom lantbrukssektorn delas ut för andra gången på Jordbruksmaskinmässan i november. Möjliga pristagare kan nomineras fram till den 30 september.

SLC - Lemken Koralin 1 Webben
Färdig såbädd i en överfart

Lemken Koralin är en ny kultivator som är framtagen för grund bearbetning. Den kommer ut på marknaden nästa år.

Ingen fältdag i Ingå i sommar

​Västankvarn Fältdag, fältmässan i Ingå som brukar locka några tusen besökare, ställs in på grund av coronaepidemin. Utställningen skulle ordnas den 9 juli. Arrangörerna överväger nu alternativa lösningar.

Valtras traktorfabrik lägger produktionen på is

Traktorfabriken i Suolahti (AGCO) har lagt ner produktionen sedan senaste måndag.

Rauch till Turun Konekeskus

Turun Konekeskus blir importör och återförsäljare för Rauch i Finland från och med hösten 2020.