T7 Hd 1
New Holland T7HD är mer uppkopplad än någonsin. Den har den nya PLM Cygnus-mottagaren, som är kärnan i den förbättrade autostyrningsarkitekturen på traktorer med PLM Intelligence. Den ger en tillförlitlig position, kompenserar terrängvariationer och hjälper till att få fram körspår mycket snabbt, vilket ger en exakt och tillförlitlig styrning. Mottagaren stöder också New Hollands satellitbaserade korrigeringskällor, utöver den mycket noggranna RTK-korrigeringen som distribueras via varumärkets nätverk PLM RTK+.
Jordbruk Maskin & teknik Tema

Nya T7 - bekväm och intelligent

Nya T7 från New Holland har större och bekvämare hytt samt mer elektronik för ständig uppkoppling och kontroll. HD är tilläggsbeteckningen på de nya traktorerna i en serie som spänner från 140 till 300 hästkrafters nominell effekt.

Den nya T7 HD bibehåller den kraftfulla prestanda, exceptionella smidighet och enastående mångsidighet som är kännetecknande för denna traktorserie, och ger en överlägsen körupplevelse med den helt nya Horizon Ultra-hytten och nästa generations PLM Intelligence-funktioner.

Den är idealisk för maskinstationer som behöver en flexibel traktor i en mängd olika fält- och transporttillämpningar och som vill öka sin komfort, effektivitet och produktivitet.

– Vi frågade våra kunder vad de förväntade sig av sin framtida traktor och utvecklade den nya generationen T7 HD utifrån deras krav, och den levererar allt de drömt om. Vi utformade den helt nya Horizon Ultra-hytten för att ge dem den bästa körupplevelsen med allt det utrymme, den komfort, den kvalitetsfinish som de önskade och den tystaste hytten på marknaden. Dessutom kommer nästa generations PLM Intelligence att göra det lättare för dem att få tillgång till våra intelligenta lantbrukslösningar som ger ett betydande mervärde i form av bättre beslutsfattande och exakt genomförande, vilket ökar deras effektivitet och lönsamhet, säger Sean Lennon, chef för New Hollands lantbruksmaskiner i Europa.

T7 Hd 2
Hytten är 7,5 procent större och med 33 procent bredare tröskel i dörren. Mer förvaringsutrymme i hytten och bekvämare för föraren. Även passageraren har större plats jämfört med tidigare modeller.

Tystaste hytten i branschen

Horizon Ultra-hytten har omdesignats från grunden för att uppfylla kundernas stora förväntningar. – T7 HD ser likadan ut från utsidan, med samma kompakta och eleganta utseende, men den är helt ny inuti, bara 2 procent av delarna kommer från den föregående modellen. Den är mer uppkopplad än någonsin och sätter ett nytt rekord som den tystaste i branschen med bara 66 dBA. Vi tror att den kommer att förändra våra kunders upplevelse när de arbetar på fältet, säger Oscar Baroncelli, produktchef för New Holland traktorer.

T7 HD behåller T7-seriens ”familjekänsla" samtidigt som den erbjuder en rymlig arbetsmiljö där föraren känner sig betydligt mindre instängd av hyttkonstruktionen. Hytten har förlängts för att ge ytterligare utrymme för passageraren och mer golvyta.

Kunderna kommer att uppskatta den rymliga förvaringen som ett förvaringsutrymme på 30 liter bakom sätet som bekvämt rymmer förarens handbagage, ett kylutrymme med en kapacitet på 12 liter, ett täckt förvaringsutrymme bakom passagerarsätet med ett USB-laddningsuttag och ett uttag för nätspänning, öppna förvaringslådor till höger i hytten och en förvaringslåda med nät i taklisten.

Den nya designen har ytterligare förbättrat sikten framåt och ner till trepunktslyften och redskapen, medan kameror håller ett säkert öga på området runt traktorn. Ett nytt arbetsljuspaket med upp till 24 LED-lampor ger en bra sikt runt traktorn och redskapet även på natten.

Den rymliga hytten ger en ytterst bekväm arbetsmiljö med rena, stilrena ytor och intuitiv användning med ergonomiskt placerade reglage på det nya SideWinder Ultra-armstödet och den användarvänliga IntelliView 12-tums displayen. Reglagen kan konfigureras för att matcha förarens behov och anpassningen är så enkel som den kan bli.

CentreView-displayen som sitter i mitten av ratten, en branschnyhet, är lätt att se. Det nya klassledande automatiska klimatkontrollsystemet med zonval, som har 35 procent mer kapacitet än den tidigare modellen, håller enkelt en behaglig temperatur under alla årstider. Toppmodellen av Auto Comfort-sätet har en sidofjädring och ett klimatkontrollsystem som suger ut fukt under varma dagar eller värmer när det är kallt.

Horizon Ultra-hyttens avancerade anslutningsmöjligheter gör att kunderna kan ta med sig sitt digitala liv ombord utan ansträngning, eftersom deras mobila enhet automatiskt ansluts till skärmen och kan manövreras med en knapp på armstödet.

T7 Hd 3
Mitt i ratten finns en ny monitor där den viktigaste informationen finns samlad.

PLM Intelligence för precisionslantbruk

T7 HD introducerar nästa generations PLM Intelligence, som utgör ett steg framåt i New Hollands strategi för precisionslantbruk. Den markerar övergången från traditionella lantbruksmetoder till lantbruk 4.0, där precision och uppkopplat lantbruk hjälper lantbrukarna att planera all verksamhet i förväg, hantera varje maskins inställningar och arbete samt prestanda i realtid och uppnå maximal precision och effektivitet.

– Den här nya utvecklingen är resultatet av New Hollands strategi att vara mer och mer uppkopplad mot våra kunder. Service och digitalisering är vägen till framtiden. De har gjort det möjligt att integrera den fysiska skärmen med en rad digitala tjänster som innebär att vi alltid kan vara vid våra kunders sida och hjälpa dem att få jobbet gjort, säger Carlo Lambro, chef för New Holland.

Den nya generationens PLM Intelligence är en ny elektronisk arkitektur som kommer att införas i alla New Hollands maskiner i kommande generation, så att kunderna hittar samma logik när de byter maskin och enkelt får tillgång till data för att få jobbet gjort mer effektivt. Detta är en del av New Hollands strategi att integrera digital teknik för att leverera ett smart och uppkopplat lantbruk, med lättanvända lösningar som gör lantbruket mer hållbart och produktivt.

De omfattar traditionella tillämpningar för precisionslantbruk som syftar till att göra förarens liv enklare samtidigt som avkastning och kostnader för insatsvaror optimeras, med lösningar som bygger på uppkoppling och övervakning med fokus på att förbättra maskinens produktivitet och molnbaserade lösningar som bygger på dataanalys och planering för att underlätta beslut om lantbruksförvaltning.

Med MyNewHolland-appen kan kunderna registrera sin maskin och hämta teknisk information samt få tillgång till portalen MyPLMConnect, där de kan hantera sin maskinpark och lantbruksdata i en enda miljö. MyPLMConnect-systemet gör att de får dynamisk information i realtid från enskilda maskiner som arbetar på fältet och kan analysera data för att fatta välgrundade beslut.

New Holland introducerar också den nya PLM Cygnus-mottagaren, som är kärnan i den förbättrade autostyrningsarkitekturen på traktorer med PLM Intelligence. Den ger en tillförlitlig position, kompenserar terrängvariationer och hjälper till att få fram körspår mycket snabbt, vilket ger en exakt och tillförlitlig styrning. Mottagaren stöder också New Hollands satellitbaserade korrigeringskällor, utöver den mycket noggranna RTK-korrigeringen som distribueras via varumärkets nätverk PLM RTK+.

New Hollands avancerade uppkoppling hjälper också kunderna att minska driftstopp. Maskinen är ansluten till lantbrukaren och återförsäljaren, som kan övervaka var de registrerade anslutna enheterna befinner sig och vilken status de har. De kan utföra fjärrdiagnoser via verktyget New Holland Remote Assistance och hjälpa föraren i hytten med IntelliView Connect-funktionen som gör det möjligt att dela skärmsessioner. Maskinen är också ansluten till New Holland Control Room som varnar återförsäljaren om felkoder, föreslår lösningar och till och med förhindrar eventuella fel.

FOTNOT: Agritek presenterar den nya T7 PLM Connect-traktorn på KoneAgria 2021-mässan.
T7 Hd 4
Monitorn till höger i hytten är en pekskärm i färg och i den görs alla inställningar för traktor och redskap samt övervakning och styrning under arbete.