Ändringar i jaktförordningen har skickats på remiss

Jord- och skogsbruksministeriet föreslår ändringar i jaktförordningen som ministeriet sänt på remiss. Målet är att få fram mer aktuell information för viltförvaltningen och att lätta på det administrativa arbetet.

SLC - Julbod1
Närmat och julstämning lockar kunder till Gårdsboden i Kyrkslätt

Trots ett undantagsår ser Ingemo och Henrik Fröberg att närmat uppskattas mera än någonsin. Under julsäsongen vid Gårdsboden i Kyrkslätt ser paret tillbaka på ett hektiskt år och en välförtjänt semester bakom hörnet.

4H, yrkesfiskarna och vägprojekt får tilläggsanslag för 2021

Bland andra 4H och yrkesfiskarna får resurser via riksdagens tilläggsanslag till statsbudgeten för 2021, de så kallade julklappspengarna på sammanlagt 40 miljoner euro.

Ryssland testar vaccin för minkar

Ryska forskare är på väg att slutföra kliniska test för ett covid-19-vaccin för husdjur, exempelvis minkar och katter. Vaccinet började utvecklas under våren efter att myndigheterna fastställde att viruset smittade från människor till husdjur.

SLC - Farm1
Inget coronavirus på finska farmer

Inga fall av coronavirus på minkfarmer har ännu konstaterats på minkfarmer i Finland. Det gläder SÖP:s ordförande Kaj Wik. Däremot ifrågasätter han den utökade testningen som kommer att pågå fram till midsommar.

Naturresursinstitutet får ny direktion

Statsrådet har tillsatt en ny direktion för Naturresursinstitutet. Direktionens mandatperiod är 1.1.2021-31.12.2023.

SLC - Slc Vindkraftsbroschyr
SLC:s nya vindkraftbroschyr har utkommit

För att vindkraftsetableringar skall lyckas är förankringen och acceptansen i bygden av avgörande betydelse. Därför har SLC uppdaterat sin vindkraftbroschyr som innehåller basinformation om vindkraftens läge år 2020.

FM i mathantverk flyttas till hösten 2021

Det finska mästerskapet i mathantverk 2021 kommer att flyttas fram till hösten 2021 på grund av coronapandemin.

Coronavirus hos minkar i Frankrike

Coronaviruset känner inga gränser. Det gäller också utbredningen hos minkar. Viruset har nu också påträffats hos minkar i Frankrike och Polen.

Tilläggsstöd för utveckling av glesbygden

Regeringen föreslår i den kompletterande budgeten för 2021 en anslagsökning på 8 miljoner euro för att utveckla livskraften och välfärden i glesbygden. För utveckling av glesbygden föreslås ett anslag på sammanlagt 12 miljoner euro för 2021.

SLC - 94569249 10158732808109410 4097001344110428160 O
Kaotisk minkskandal väcker ilska i Danmark

Den danska minknäringen ska upphöra efter regeringens beslut att avliva landets alla landets minkar. Enligt kritikerna var beslutsprocessen förhastad och kaotisk. Nu måste minkfarmarna dra konsekvenserna.

”En kronjuvel gick förlorad”

Kaos och galenskap. Så sammanfattas den danska regeringen minkpolitik av den nytillträdda danske producentordföranden Søren Søndergaard vid Landbrug & Fødevarer. Han kräver snabba besked från regeringen om farmarnas ekonomiska framtid.