SLC - Okra 5
Hankkija lanserar ny mobilapp för foderbeställning

Hankkija lanserar sin första mobilapp på Okramässan.

SLC - Okra 3
Finnish Agro Machinery tar över Konekeskos verksamhet

Tillsammans med Danish Agro har Konekesko kommit överens om att Danish Agro övertar Konekeskos handel med lantbruksmaskiner i Finland. För ändamålet har Danish Agro grundat bolaget Finnish Agro Machinery, som officiellt tar över verksamheten 1 augusti.

SLC - Okra 1
Okramässan i full gång

Okramässan i Oripää öppnade den här veckans onsdag och pågår ännu torsdag, fredag och lördag klockan 9-17.

SLC - Dsc 1892
Avelsarbetet är långsiktigt och förbättrad hållbarhet ett centralt mål

Avels- och fertilitetsfrågor var i fokus då Stubb Lantbruk i Esse ställde till med en grill- och informationskväll i Semex regi den sista juni. Ett 40-tal deltagare, varav de flesta är mjölkproducenter, slöt upp till evenemanget.

Analyserna bekräftar: Två vargar på Åland

Analyser av spillning från Åland har nu bekräftat att det finns två vargar på Åland.

Nya märken i Lantmännen Agros sortiment

Lantmännen Agro har tagit in nya vagnar och lastare i sitt sortiment.

SLC - Sokerijuurikkaan Kasvukausi On Lahtenyt Liikkeelle Jopa Pari Viikkoa Etuajassa  Kuvassa Kasvustoa Juuri Ennen Juhannusta  Kuva Fanni Heinonen Sucros
Betodlarna har tecknat branschavtal med Sucros

SLC:s och MTK:s förhandlingsdelegation för sockerbetor har i slutet på juni tecknat ett branschavtal med Sucros som gäller tillsvidare. Samtidigt har utskottet tecknat avtal om priset för odlingssäsongen 2020.

SLC - Lpx 39038
Internationell matrazzia avslöjade nya bedrägerier

De internationella polisorganisationerna Interpol och Europol har igen genomfört en serie storrazzior i flera länder. Granskningarna avslöjade bedrägerier med falska ekoprodukter, mindervärdiga matprodukter och kaffefusk.

Tukes har beviljat undantagstillstånd för växtskydd på morots- och vitkålsodlingar

Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) har 27.6 beviljat undantagstillstånd för användning av växtskyddsmedel på morots- och vitkålsodlingar. Skadeinsektstrycket är högt på odlingarna och några alternativa effektiva bekämpningsmetoder finns inte.

SLC - Img 9847
Kulturpolitiker blir dansk agrarminister

Danmark har fått en socialdemokratisk regering under statsminister Mette Frederiksen. Ny miljö- och matminister blir den 45-årige socialdemokraten Mogens Jensen, som framför allt har gjort sig känd som kulturpolitiker.

Merkel aviserar plan för glyfosatavveckling

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill lansera en snabb plan för avveckling av glyfosat inom jordbruket.

En ny utsädeslag har trätt i kraft

Syftet med reformen av utsädeslagen var att förnya lagen så att den bättre svarar på dagens behov. I reformen beaktades också de ändringsbehov som följer av EU-lagstiftningen. Den nya utsädeslagen trädde i kraft den 1 juli 2019, meddelar Jord- och skogsbruksministeriet.