Naturbruksutbildning: Vuxenutbildning

Att studera som vuxen är i regel annorlunda än inom utbildning för unga. I vuxenstudierna kan du kombinera arbete och studier, men det är ett pussel att kombinera arbete, familj och studier. Det lönar sig att ordna med finansieringen av studierna innan du inleder vuxenstudier.

SLC - Strandberg
Studier vid Novia ger kunnande och också kontakter

Jobbutsikterna är goda för den som utbildar sig till agrolog eller skogsbruksingenjör vid Yrkeshögskolan Novia. Förutom utbildningen ger blivande agrolog Erik Strandberg gott betyg åt studielivet och den sociala samvaron.

SLC - Emmi Nurmi
”Ta vara på studietiden”

Emmi Nurmi, ungdomsombud på SLC Nyland, har nyligen blivit klar med sina studier vid agro-forstvetenskapliga fakulteten i Vik och kan nu titulera sig magister i agrikultur-forstvetenskap (AFM). Nästa steg blir att flytta tillbaka till Raseborg och ta över hemgården Bovik i Snappertuna.

SLC - Agroforstare1
”Agro-forst” fyller 100 år

I år fyller Svenska Studenters Agro-Forst Förening 100 år. Det här firas med nostalgiska tillbakablickar på åren som gått, med en pigg och färgstark föreningsverksamhet och inte minst med en hejdundrande jubileumsfest fredagen den 22 mars på gamla studenthuset i Helsingfors.

Naturbruksutbildning: Yrkeshögskoleexamen, lägre och högre högskoleexamen

Gemensam ansökan till yrkeshögskoleexamen, lägre och högre högskoleexamen.

Läroinrättningar för naturbruksstudier på svenska

SLC - Utbildningsinfo
Regionöverskridande rekrytering till bioekonomiutbildningen i Raseborg

Det finns många exempel på hur initiativ av Skuffis Elevkår r.f. under det gångna seklet skapat nytta för kommande generationer av agrologstuderande.

Novias medelinsamling gav 6,2 miljoner euro

De donationer som Novia fått av aktörer, stiftelser och privatpersoner verksamma inom jordbrukssektorn och livsmedelskedjan fram till 31.12.2018 resulterade i 6,2 miljoner euro.

Externa skogsentreprenörer får röja åländska stormfällen

Landskapsregering har beviljat tillfällig näringsrätt för sju utomåländska skogsentreprenörer att från den 25 februari till 30 juni arbeta på Åland för att hjälpa till med avverkningen av de stora skogsarealer som skadades av stormen Alfrida.

Uppdaterad version av nationella skogsstrategin fastställdes

Regeringen har fastställt den uppdaterade nationella skogsstrategin som skogsrådet antog i december, meddelarJord- och skogsbruksministeriet.

Arvo Kokkonen fortsätter som generaldirektör för Lantmäteriverket

Regeringen har utnämnt diplomingenjör Arvo Kokkonen till tjänsten som generaldirektör för Lantmäteriverket för tiden 1.9.2019-31.3.2024.

Polisen kan i fortsättningen ingripa i flygning av drönare

Polisen får större befogenheter att ingripa i modellflygplans och obemannade luftfartygs, s.k. drönares, färd.