Atrias omsättning stabil, resultatet aningen svagare

Atrias publicerade förra veckan siffrorna för andra kvartalet och första halvåret av 2018. Koncernens omsättning är stabil, men rörelseresultatet – i synnerhet för just det andra kvartalet – nådde inte upp till förväntningarna.

HKScans resultat en besvikelse

HKScans resultat för andra kvartalet och första halvåret av 2018 är en besvikelse.

Skärgårdens skördefest utvidgas med Restaurangdagar

Skärgårdens skördefest ordnas traditionsenligt det tredje veckoslutet i september, i år alltså den 14-16 september. Skördefestens huvudevenemang äger rum på Nagu torg lördagen den 15 september, men runt om i den väståboländska skärgården finns ett stort antal andra evenemang utspridda.

Slow Food gav ut närmatsguide

SLC - Kaninlager
Motion och omsorg viktigt för kaninens välmående

Ett av 4H-underklubben Österbottens kaninhoppares huvudmål är att höja kaninens status genom olika aktiviteter, klubbverksamhet och information. Ellinor och Jessica Slotte trivdes på kaninlägret tillsammans med Zagah Wiik.

Hård Brexit äventyrar handeln med livsmedel

Samtalen om Brexit mellan EU och Storbritannien har igen en gång kört fast.

SLC - Mia Wikstrom
SLC håller förbundskongress i höst i Esbo

Den 26-27 november är det dags för SLC:s förbundskongress. Den här gången arrangeras kongressen på hotell Korpilampi i Esbo i Nyland.

Metoder för att förebygga svansbitningar intresserar andra EU-länder

Sedan 2003 efterlever Finland EU:s förbud mot svanskupering. Metoderna som vi tillämpar för att förebygga svansbitningar väcker intresse i andra EU-länder.

SLC Nyland ordnar medlemsresa till Grüne Woche

SLC Nyland vill erbjuda sina medlemmar möjligheten att ta del av världens största matevenemang genom att ordna medlemsresa till Grüne Woche i Berlin 17-20.1.2019.

Sommarsäsongen fortsätter på Postbacken

Sommarsäsongen för friluftsmuseet Postbacken i Illby, Borgå, är i full gång och i besökarantalet har man upplevt ett klart uppsving jämfört med i fjol. Hälften av säsongen är redan förbi men ända till den tolfte augusti är sommarkaféet och stugorna öppna tisdag–söndag klockan 11-17.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning