Pellon Group säljer Urbans kalvutfodringsutrustningar i Finland och Sverige

Pellon Group Ab och Urban GmbH har avtalat om ensamrätt för Pellon Group att sälja kalvutfodringsutrustningar i både Finland och Sverige.

SLC - Tuborgh V27
Arla påskyndar övergången till CO2-neutral mjölkproduktion

Arla Foods ska minska utsläppen av växthusgaser med 30 procent per kilo mjölk under nästa årtionde. Målet är en CO2-neutral mjölkproduktion med noll klimatavtryck fram till 2050.

SLC - Avant1
Avant lanserar starkare minilastare med fler utrustningsmöjligheter

Avant lanserar en ny minilastare, 860i, som samtidigt blir deras största modell hittills. Familjeföretaget i Ylöjärvi i Birkaland fortsätter också sin starka tillväxt med 17 procent jämfört med föregående år.

SLC - Asf Vildsvin 1
Beredskapen mot afrikansk svinpest förbättras hela tiden

Afrikansk svinpest (ASF) sprider sig till nya områden i Europa och Asien. Myndigheter, näringsidkare och jägare arbetar kontinuerligt för att förhindra epidemin från att spridas till Finland.

SLC - Vildsvin Luke 1
Vildsvinsstammen i Finland har minskat med en tredjedel

Enligt naturresursinstitutet Luke har vildsvinsstammen minskat med en tredjedel och uppgick i januari 2019 till 1.500-2.650 individer. Tyngdpunktsområdet och utbredningen håller också på att förändras.

Avtal ska effektivisera återvinningen av oljeavfall

Miljöindustrin och -tjänster YTP rf ingick i dag ett Green deal-avtal med Miljöministeriet om utveckling av den riksomfattande oljeavfallshanteringen. Målet är att effektivisera insamlingen av oljeavfall i hela Finland och att öka återvinningen av avfallet.

Konsumenterna litar på inhemskt kött

Konsumenterna litar på inhemskt kött. Hela 82 procent av konsumenterna, eller 2 procent fler än ifjol, litar på att det inhemska köttet är säkert. Tre av fyra litar också på att spårbarheten för finländskt kött är på en god nivå.

Kavli köper upp ”Härkis”

Livsmedelsföretaget Kavli köper upp Verso Food, som på kort tid etablerat sig som marknadsledare i Finland under varumärket Härkis med produkter baserade på bondböna, uppger Kavli i ett pressmeddelande.

Finländare kan lära sig av europeiska spannmålsandelslag

Finländska spannmålsodlare kunde lära sig mycket av europeiska spannmålsandelslag, framhäver specialforskare Csaba Jansik från Naturresursinstitutet. Enligt Jansik är andelslagen i Europa exportdrivna och framåtblickande, vilket man borde satsa på även i Finland där spannmålsandelslag ännu är ovanliga.

SLC - Lpx 41974
Glyfosatprocesser i USA kan bli rekorddyra för Bayer

För den tyska kemikoncernen Bayer kan förvärvet av Monsanto bli en dyrare affär än väntat. Bayer måste räkna med skadeståndsanspråk från en ständigt växande skara av patienter som hävdar att Monsantos ogräsmedel glyfosat har förstört deras hälsa.

Ny fungisid får säljas av BASF

En ny fungisid, Revysol, har fått grönt ljus för försäljning i Europa. Svampmedlet förväntas komma ut på marknaden inom 2019-2020.

SLC - 44079873 10156747062659383 7362482438301286400 O
EU-jordbruket är musealt hävdar USA-ambassadör

EU har blivit ett slags jordbruksmuseum som avvisar alla former av modern jordbruksteknologi som klorhöns och hormonkött. Det skriver USA:s londonambassadör Woody Johnson i en kolumn i Daily Telegraph.