Jordbruk Marknad

Biff av finskt kött från
Atria vann världstävling

Atrias finska entrecote baserad på vallutfodring har utsetts till världens bästa biff i World Steak Challenge-tävlingen i Dublin. Atrias danska partner JN Meat International deltog med Atrias nötköttsprodukter och vann titeln världens bästa biff för andra gången i rad.

Förutom den övergripande tävlingen, vann JN Meats Ayrshire nötkött baserad på vallutfodring första pris som den bästa RibEye-biffen (entrecote) och GrassFed (vallutfodrad).

Hård konkurrens

– Vi är verkligen stolta över denna utmärkelse, hög kvalitet och välsmakande kött är en speciell passion för oss, säger John Sashi-Nielsen, grundare och ägare till JN Meat International.

Juryn hade utvärderat den vinnande biffens smak och sammansättningen av fett som i det närmaste perfekt. Konkurrensnivån var historiskt hård, men det finländska nötköttet blev klar etta.

Leverans två gånger i veckan

– Vi levererar finländskt nötkött av hög kvalitet till JN Meat International i Danmark två gånger i veckan och från de leveranserna valde företaget de bästa delarna för tävlingen. Det här är en underbar sak för Atria och våra producenter, självklart också för hela Finland, säger ansvarige direktören för Atria Finlands export Markku Hirvijärvi. LF