Jordbruk Skogsbruk Maskin & teknik Marknad

Nya märken i
Lantmännen Agros sortiment

Lantmännen Agro har tagit över återförsäljningen av Metallipalvelu Hartikainens MPH-lavetter, Lisakos BMF skogslastare och -vagnar samt PMT:s vagnar av produktmärket Humus för djur- och vätsketransporter.

Metallipalvelu Hartikainen är ett företag inom metallbranschen som grundats 2006 och som planerar och tillverkar lantbruksmaskiner. MPH lavetti 30 som nu har kommit med i sortimentet är tillverkad av specialhärdat byggnadsstål, den är försedd med fjädrande dragbom. Som standard finns roterande och justerbar dragögla.

Sedan tidigare har Lantmännen Agro marknadsfört också sladdar, dikningsplog, utjämningsskruv, balvagn, slyröjare och klenvirkessamlare.

Skogslastare och vagnar från Lisako

Nu i juni i år inledde Lantmännen också försäljning och marknadsföring av BMF:s skogslastare och -vagnar.

Tillverkaren av de traktordrivna BMF-maskinerna, Lisako OÜ, är en av Europas största tillverkare av skogslastare och -kärror. Företaget tillverkar över 1.400 maskiner per år.

Urvalet består av 12 olika vagnar och 7 lastare i olika storlekar. I urvalet ingår också 4 paket med lastare och vagn.

Vagnar för djur och vätska

Lantmännen har vidare inlett samarbete med estniska PMT OÜ, som tillverkar vagnar för djur- och vätsketransporter.

Djurtransportvagnarna kan bland annat sänkas hydrauliskt och deras justerbara stängsel gör det möjligt att inrätta olika avdelningar av olika storlekar i vagnarna. Golvmaterialet som förhindrar halka minskar risken för djurskador.

Behållarna på vätsketransportvagnarna är tillverkade i glasfiber. Produktmärket har rätt att använda den svenska ståltillverkaren SSAB:s Hardox In My Body-certifikatet.