SLC - Fastighetsskatt
Fastighetsskattereformen skjuts upp till efter riksdagsvalet

Finansministeriet har beslutat att skjuta upp reformen av fastighetsbeskattningen till följande riksdagsperiod. Reformen genomförs så att beskattningsvärdena förnyas och variationerna på fastighetsskattesatserna fastställs samtidigt. Producentorganisationerna har ansett att ministeriets utkast till reform skulle ha inneburit en betydande skärpning av fastighetsbeskattningen för såväl boendet som för jord- och skogsbruket och övrig företagsverksamhet.

SLC - Vitsvanshjortar Webb
Fyra röster om hjortdjuren i Åboland

​ På SLC Åbolands område debatteras hjortdjursbeståndets storlek och viltskadorna. Fyra åbolänningar berättar sin syn på hjortdjursfrågan.

​Rekordmängd jaktlicenser på vitsvanshjort i Egentliga Finland

Finlands viltcentral har beviljat ett rekordstort antal jaktlicenser på vitsvanshjort i Egentliga Finland, 12.667 stycken.

SLC - Minimurvel 1 B Webb
Skogsmurvlar sammanstrålade i Solf

För tredje gången på fyra år har Ove Ljungqvist arrangerat en mini-skogsmurvelmarknad på ett av sina skogsskiften i Solf, Korsholm.

SLC - Skogstavling 1 Webb
Lekfull tävling sammanförde Svenskfinlands skogsägare i Västankvarn

Skogsägare från Nyland, Åboland och Österbotten samlades i Västankvarn i Ingå för skogsfärdighetstävlingen.

SLC - Stocklador 2 C Webb
Stocklador till heders på Bergö

På åkrar och ängar syns inte många hölador idag. På Bergö i Malax finns dock både nya och bevarade stock- och brädlador.

SLC - Naverslojd 1 B Webb
Viktigt för Ing-Marie att näverslöjden lever vidare

Hantverk i alla former har alltid legat Ing-Marie Mannil varmt om hjärtat. Men kanske är det ändå näverslöjden – som hon undervisat i sedan 1984 – som har lagt beslag på den största delen av hennes hantverkarhjärta.

SLC - Recept 1 Okt2018
Recept med svamp och vilt

Fyra recept med höstsmak.

SLC - Kone
Besök hos LF och SLC på KoneAgria

Bland KoneAgrias besökare i Jyväskylä för ett par veckor sedan fanns de fyra jordbrukarna från Ytteresse Bror Ahlvik, Jonas Häggman, Johan Häggman och Lars-Erik Södö. – Vi åkte i samma bil. De besökte närmast mässan i största allmänhet men också för att se om det skulle finnas något av intresse.

LokalTapiola blir LPA:s samarbetspartner i projektet Ta hand om bonden

LokalTapiolas lantbruks- och skogsbruksspecialister kommer att ingå i Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA:s nätverk Ta hand om bonden. LokalTapiola och LPA har ingått ett riksomfattande samarbetsavtal för att stöda jordbrukarnas arbetsförmåga och välmående i arbetet.

Oss bönder emellan-träffar i Nyland 7.11 och 13.11

Höstens första Oss bönder emellan-träffar går av stapeln i Nyland i november.

SLC - Traktorprecision 1
Unga förare tävlade i traktorprecision

Av 25 förhandsanmälda ungdomar kom 22 till start när Närpes 4H senaste vecka arrangerade de österbottniska distriktsmästerskapen i traktorprecision. Årets tävling bestod av två klasser; 15 år och yngre samt 16 år och äldre. Alla tävlande var pojkar.