SLC - Julbild
Julberättelsen: En perfekt jul

Allt var bättre förr - eller var det?

SLC - Julgran
Vartannat hem har en julgran på julen

Finländarna skaffar omkring 1,5 miljoner julgranar i år. Granar från odlingar och skogen är i år friska och av god kvalitet och barrar inte så mycket, påpekar Finlands skogscentral i ett pressutskick.

SLC - Julrec 1
Julrecept med italiensk touch

SLC - Julmarknad1
Den sociala biten viktig på marknaden

Fårfarmarna Markus Karlsson och Charlotta Björklöf fanns på plats vid Gamla Malmens julmarknad i hemkommunen Pargas. Det är en fin chans att träffa kunder, men så många fler marknader blir det inte för dem i år.

SLC - Generationsvaxlingskurs
Generationsväxlingsdagar hölls i Borgå och Karis

SLC Nylands unga ordnade i början av december en generationsväxlingsdag i både Borgå och Karis. Under dagen gick man in på vad man borde fundera över för att genomgå en lyckad generationsväxling.

Skärgårdsdelegationen är missnöjd med Postens planer på att minska postutdelningen i skärgården

Postens planer på att minska postutdelningen i skärgården i Egentliga Finland har varit ett ständigt samtalsämne bland skärgårdsborna sedan våren. Också skärgårdsdelegationen har tagit ställning till Postens planer på att försämra basservicen i skärgården, meddelar Jord- och skogsbruksministeriet.

SLC - Lauri Seppanen
Tvångsinlösning av mark torpederar äganderätten

Fallet med gården Saras marker i Käinby i Vanda, som staden nu tvångsinlöser till råmarkspris efter en mångårig tvist, upprör känslorna hos ägarsläkten Sarin i vars släkts ägo marken har varit i mer än 300 år. Både MTK och SLC har stött ägarna under hela processen och fallet har också fått uppmärksamhet i medierna. – Det här är en central markägarfråga som gäller alla medlemmar i MTK och SLC, säger Lauri Seppänen, en av dödsboets representanter och make till en av släktgårdens tre ägare.

Siiskonen ny ordförande för Landsbygdens stödpersonsnätverk

Pirjo Siiskonen är ny ordförande för Landsbygdens Stödpersonsnätverk.

15 priskandidater nominerade till åländska Landsbygdsgalan

Landsbygdsföretagare i fem olika kategorier presenteras och premieras vid den tredje åländska Landsbygdsgalan som arrangeras den 7 mars i ungdomslokalen Breidablick i Finström.

Bergqvist besviken på Skatteförvaltningens syn på fastighetsskatten

I veckan fick riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) ta del av finansminister Lintiläs svar på det skriftliga spörsmålet om de chockhöjda fastighetsskatterna i skärgården.

Poststrejken är över

Att konflikten nu är slut innebär också att utdelningen av Landsbygdens Folk återupptas med omedelbar verkan. Vi håller dock tidningen öppen här på nätet också den här veckan, med tanke på att förseningar i utdelningen inte kan uteslutas.

SLC - Img 9360 1
Recept för novemberrusket