Kopavbonden
Växthusproducenten Joakim Strand har haft gårdskiosk med självbetjäning i några år nu. Försäljningen uppstod på grund av att ortsbefolkningen och sommargästerna efterfrågade en dylik service.
Jordbruk Livet på landet

Strands gårdskiosk var med
i Köp av bonden-dagen

I lördags ordnades den nationella Köp av bonden-dagen. En av gårdarna som var med i Österbotten var växthusproducenten Joakim Strand i Pjelax.

– Försäljningen var relativt normal, trots att det var Köp av bonden-dagen. Vädret påverkar konsumtionen vid vår gårdskiosk och vi gjorde inte heller någon större marknadsföring om att vi medverkade i den här dagen, säger Joakim Strand.

Evenemanget ordnades för femte gången i år och tanken är att det möjliggör ett möte mellan producenter och konsumenter. Konsumenterna kan göra uppköp på gårdarna, träffa producenter, diskutera och fråga om produktionen samt bekanta sig med verksamheten på gården.

– Jag tycker det är en bra idé just ur det perspektivet, konstaterar Strand.

Strand har i egenskap av växthusproducent haft gårdskiosken med självbetjäning i några år nu. Försäljningen uppstod på grund av att ortsbefolkningen och sommargästerna efterfrågade en dylik service.

– I dag måste vi växthusproducenter vara försiktiga och kan inte ta in besökare i växthuset bara så där. Därför har vi en kiosk ungefär från april till november som betjänar konsumenterna, säger han.