SLC - Ekolab1
Många vägar till resurseffektivering

Sparsam körning, förmånligare LED-belysning och halvering av plöjningsdjupet. Eller varför inte anskaffning av en kvävesensor? Se där några exempel på några praktiska åtgärder som kan bidra till att sänka kostnaderna inom lantbruket.

SLC - Loukasten 3 B Webben
Högteknologi ger bättre koll på enskild individ

Med en fyra robotars långt automatiserad ladugård och avancerad kouppföljning utvecklar syskonen Anna och Antti Koljonen mjölkproduktionen på Loukasten tila.

SLC - Kameraovervakning A Webben
Kameraövervakning bör planeras noggrant

På en djurgård kan kameraövervakning behövas av flera orsaker. En lyckad satsning kräver eftertanke och kännedom om spelreglerna.

SLC - Dsc01162
Företag tror på fortsatta investeringar inom mjölksektorn

När Valio övergår till kontraktsproduktion av mjölk innebär det förändringar för producenter och företag som säljer utrustning till mjölksektorn. Pellon Group, DeLaval och Ransuco meddelar att försäljningen antagligen påverkas i början, men att investeringarna förväntas hållas på en stadig nivå.

SLC - Digisemi
Tiden för digitalisering är här – ger nytta både för jordbruk och samhälle

Digitalisering och delning av data ger förutsättningar till förbättrad lönsamhet och miljönytta för jordbruk och samhälle, var budskapet under Finlands Svenska Andelsförbunds webbinarium förra veckan. Omvandlingen kräver tid och resurser, men jordbruket har inte råd att hamna på efterkälken.

SLC - Maharbeiten Zwischen Den Modulen
Solpark med lodräta moduler ger plats för traktor och tröska

I södra Tyskland testas för närvarande en solarpark med ny teknologi som bygger på dubbelsidiga, lodräta solceller. Enligt tillverkaren är tekniken idealisk för åkrar, eftersom det går att odla grödor mellan modulraderna.

SLC - Valtra G 4 Webben
Nu kommer Valtras nya G-serie

Valtra är i höst aktuell med sin femte traktorserie. Den splitternya G-serien omfattar fyra effektklasser från 105 upp till 145 hästkrafter. Styrhytterna är i sin tur försedda med olika standardutrustningsnivåer. Läs mer om G-serien i veckans LF-tema Maskin & teknik!

SLC - Jd 7 R 8 R 1 B Webben
Gott om kraft, rörlighet och intelligens

Perfekt effekt/viktförhållande och med två transmissionsalternativ är John Deeres nya 7R-serie en praktisk och effektiv maskin. För de lantbruk och maskinstationer som behöver ännu mer effekt finns nya 8R.

SLC - Jd Tillverkning 1 Webben
Jätteanläggning för traktorer

John Deere har tillverkat traktorer i amerikanska Waterloo sedan år 1918. Fabriken är i dag på 7,2 miljoner kvadratfot (cirka 67 hektar) och har 5.400 anställda. Förutom traktorproduktion finns även motorfabriken på anläggningen.

SLC - Nht5140 Dc 1 Webben
Effektiv och lättkörd traktor

Med en transmission som är lika enkel och bekväm att köra som en steglös är nya New Holland T5.140 Dynamic Command en intressant traktor. Bränsleförbrukningen och effektförlusten är nämligen mindre jämfört med den steglösa lådan i samma traktor.

SLC - Mf3709 Al 1 Webben
Liten smidig traktor för största flexibilitet

Nya Massey Ferguson 3709 AL är en motorstark maskin med kompakta mått. Den passar perfekt i trånga utrymmen och även där underlaget lutar.

SLC - Traktorkliniken 1 Webben
Maskinverkstaden som växte sig ur huset

Traktorkliniken i Ingå är maskinverkstaden som växte sig för stor för sina gamla utrymmen på Nygrannas gård vid stamväg 51. Nu har Traktorkliniken öppnat dörrarna till den splitternya verkstaden drygt tio kilometer därifrån.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning