SLC - Agromek8
Agromek i Danmark siktar på 40.000 besökare

För första gången på fyra år ordnades Agromek i Herning i Danmark. Enligt arrangören Nordens för tillfället största jordbruksmässa. Över femhundra utställare var på plats och en av dem Boris Lindgård som representerar Lyckegård. Vi har deltagit i flera jordbruksmässor i år och det märks tydligt att det börjar komma igång igen efter pandemin. Det här är en viktig mässa för oss, säger han.

SLC - Eima1
Maskinmässan Eima i Italien slog besökarrekord

Lantbruksmaskinmässan Eima som arrangerades i italienska Bologna slog nytt rekord med drygt 327.000 besökare, varav 57.000 från utlandet.

SLC - Soilmonitor2
Minisensorer i åkern varnar för övergödning

Forskare vid universitetet i Kiel utvecklar utvecklar som bäst ett mätinstrument som dygnet runt registrerar relevanta näringsämnen i åkern. Resultaten levereras till bonden i realtid.

SLC - Tritom Kaaviokuva V1
Ny datatjänst vill sammanföra all information inom jordbruksbranschen

Förra veckan presenterades en ny datatjänst som vill optimera jordbrukssektorn. I en nära framtid skall alla maskiner, tjänster, företag och aktörer kommunicera med varandra.

SLC - Datarisker
Risken för cyberangrepp har ökat inom jordbruket

Jordbruket använder robusta maskiner som inte går av för hackor. Det är numera en sanning med modifikation. Dagens jordbruk är i högsta grad beroende av elektronik och datorer. Det ökar å andra sidan risken för angrepp av utomstående hackare.

SLC - Maskin1
Jordbruksmaskinmässan lockade 17.000 besökare

Jordbruksmaskinmässan som hölls vid Mässcentret i Helsingfors i slutet av senaste vecka lockade en stor publik. Besökarantalet 17.000 var något högre än då mässan senast hölls i Helsingfors 2018.

SLC - Image
63 stycken potatisar

SLC och Landsbygdens Folk tackar alla som besökte montern på Jordbruksmaskinmässan i Helsingfors den 13-15 oktober och deltog i gissningstävlingen. Gissningstävlingen gick ut på att lista ut hur många potatisar det fanns i potatiskappan. Rätt svar var 63 stycken potatisar, vilket 12 tävlingsdeltagare gissat rätt på.

Case IH flyttar från Agritek till NHK

Det rör på sig inom traktoråterförsäljningen i Finland. Traktormärket Case IH kommer i fortsättningen att säljas av NHK.

SLC - Expo1
Många lösningar för effektivare odling på TrädgårdsExpo

Biologisk långsamfiltering, biokol och teknik som höjer syresättningen i bevattningen. En röd tråd på TrädgårdsExpo i Närpes var metoder som effektiverar odlingen – och minskar produktionskostnaderna.

SLC - Img 2577
Utrustad efter kundernas behov

New Holland T5.130 Dynamic Command är en liten smidig traktor där utrustningsalternativen börjar från en enkel nivå och når högt för dem som vill ha allt. Alltså en traktor som kan passa alla behov och plånböcker.

SLC - Maassa2
Återigen dags för TrädgårdsExpo i Närpes

På grund av pandemin har TrädgårdsExpo inte ordnats i Närpes på tre år. Men nästa veckas torsdag och fredag är det dags igen för specialutställningen inom trädgårdsteknik. Arrangörerna hoppas på drygt tusen deltagare.

SLC - 295507845 598705238631829 6555619245410093994 N
Robot från FarmDroid har sålts i 250 exemplar

Den danska jordbruksroboten FarmDroid har funnits på marknaden i två år. Enligt tillverkaren är intresset stort bland jordbrukarna. Hittills har 250 robotar sålts och försäljningen fortsätter att öka.