SLC - Case Ih Farmall Electric 75 C 2048X1365
Grön produktivitet dominerar på supermässan Agritechnica

Gröna värden dominerar den tyska mässan för jordbruksteknik Agritechnica, som nyligen öppnade sina portar i tyska Hannover. Agritechnica 2023 fokuserar på en ökad produktion med nya teknologier och grönare bränslen.

SLC - T7 Methane Power
Eldrift och större biogastraktor från New Holland

Det började med Fendt 100e, men nu kommer även New Holland med en eldriven traktor, byggd på T4-seriens chassi. Och en större biogastraktor: T7.270 Methan Power LNG.

SLC - Vaderstad Top Down With E Services 7
Väderstad gör sig redo för autonoma traktorer

För fältsäsongen 2024 går kultivatorerna Väderstad TopDown och Opus in i en ny generation. Förutom en uppdaterad design, innebär detta införande av det iPad-baserade styrsystemet Väderstad E-Control, samt möjligheten att tillämpa styrfiler vid jordbearbetning via ISOBUS Task Control.

SLC - 191113 Spf4063
Dämpade förväntningar hos Europas maskintillverkare

De europeiska tillverkarna av lantbruksmaskiner blickar mot framtiden med dämpade förväntningar. Efter några goda år ställs maskinförsäljningen inför svåra utmaningar i form av inflation och höga räntor.

SLC - Horsch 1
Familjeföretaget Horsch är mer än bara maskiner

Den tyska maskintillverkaren Horsch som vuxit till en storspelare på globala marknaden väntar fortsatt tillväxt, också i Norden.

SLC - Img 4062
Anolytech har en miljövänlig lösning för rening av vatten

Svenska företaget Anolytech säljer en miljövänlig lösning för rening av vatten.

SLC - Kone Agria Okt23 Nvk
KoneAgria slog alla rekord

KoneAgria- mässan som ordnades i Tammerfors 12-14 oktober blev rekordstor. Ett oöverträffat antal utställare konkurrerade om drygt 17.000 besökares uppmärksamhet. Möten kolleger emellan och det senaste inom teknik och innovationer gav något för var och en att se och erfara.

SLC - 20231012 100643
SLC och LF: Tack till KoneAgria-besökarna!

SLC och Landsbygdens Folk tackar alla som besökte montern på KoneAgria-mässan i Tammerfors den 12-14 oktober. Besökarna deltog också flitigt i gissningstävlingen, där man skulle känna igen fyra knepiga föremål.

SLC - Case 1
Förarlöst med Case IH

Med ett lantbruk som hela tiden har brist på arbetskraft är traktorer och självgående lantbruksmaskiner som klarar sig utan förare utan tvekan intressant. Flera maskintillverkare har undersökt tekniken det senaste decenniet och nu börjar fler av dem sätta ner foten om hur det ska ske. På Case IH tror man på en konventionell traktor med teknik för autonom körning.

SLC - Pbs 9302
Rätt maskin på gården är inte nödvändigtvis en lantbruksmaskin

En välskött begagnad Volvo L70F kan komma väl till pass på de flesta lantbruk. Den är visserligen lite hög för en del äldre byggnader och lyfter inte lika högt som en teleskoplastare, men den är lättare att köra och betydligt säkrare och effektivare.

SLC - Leasing Krister Hilden
Leasing som finansieringsform har kommit för att stanna

Leasing har blivit vanligare också när det gäller traktorer och lantbruksmaskiner. Leasingföretagen har i allt högre grad börjat rikta sin marknadsföring också till lantbrukare.

SLC - 82988E70709Baeef Org
Världspremiär för nya Seed Hawk på Agritechnica

Väderstad introducerar den nya direktsåmaskinen Seed Hawk 600-900C. Byggd på det välbeprövade Seed Hawk knivbills-konceptet, är den nya Seed Hawk 600-900C designad för de europeiska och internationella marknaderna.