SLC - 191113 Spf4063
Dämpade förväntningar hos Europas maskintillverkare

De europeiska tillverkarna av lantbruksmaskiner blickar mot framtiden med dämpade förväntningar. Efter några goda år ställs maskinförsäljningen inför svåra utmaningar i form av inflation och höga räntor.

SLC - Horsch 1
Familjeföretaget Horsch är mer än bara maskiner

Den tyska maskintillverkaren Horsch som vuxit till en storspelare på globala marknaden väntar fortsatt tillväxt, också i Norden.

SLC - Img 4062
Anolytech har en miljövänlig lösning för rening av vatten

Svenska företaget Anolytech säljer en miljövänlig lösning för rening av vatten.

SLC - Kone Agria Okt23 Nvk
KoneAgria slog alla rekord

KoneAgria- mässan som ordnades i Tammerfors 12-14 oktober blev rekordstor. Ett oöverträffat antal utställare konkurrerade om drygt 17.000 besökares uppmärksamhet. Möten kolleger emellan och det senaste inom teknik och innovationer gav något för var och en att se och erfara.

SLC - 20231012 100643
SLC och LF: Tack till KoneAgria-besökarna!

SLC och Landsbygdens Folk tackar alla som besökte montern på KoneAgria-mässan i Tammerfors den 12-14 oktober. Besökarna deltog också flitigt i gissningstävlingen, där man skulle känna igen fyra knepiga föremål.

SLC - Case 1
Förarlöst med Case IH

Med ett lantbruk som hela tiden har brist på arbetskraft är traktorer och självgående lantbruksmaskiner som klarar sig utan förare utan tvekan intressant. Flera maskintillverkare har undersökt tekniken det senaste decenniet och nu börjar fler av dem sätta ner foten om hur det ska ske. På Case IH tror man på en konventionell traktor med teknik för autonom körning.

SLC - Pbs 9302
Rätt maskin på gården är inte nödvändigtvis en lantbruksmaskin

En välskött begagnad Volvo L70F kan komma väl till pass på de flesta lantbruk. Den är visserligen lite hög för en del äldre byggnader och lyfter inte lika högt som en teleskoplastare, men den är lättare att köra och betydligt säkrare och effektivare.

SLC - Leasing Krister Hilden
Leasing som finansieringsform har kommit för att stanna

Leasing har blivit vanligare också när det gäller traktorer och lantbruksmaskiner. Leasingföretagen har i allt högre grad börjat rikta sin marknadsföring också till lantbrukare.

SLC - 82988E70709Baeef Org
Världspremiär för nya Seed Hawk på Agritechnica

Väderstad introducerar den nya direktsåmaskinen Seed Hawk 600-900C. Byggd på det välbeprövade Seed Hawk knivbills-konceptet, är den nya Seed Hawk 600-900C designad för de europeiska och internationella marknaderna.

SLC - Valtra19 Sep23 Ct
Valtra lanserade sitt nya flaggskepp – nya S-serien börjar tillverkas i Finland

Journalister från hela världen var inbjudna när Valtra bjöd in till lanseringen av en ny modell – S-serien – i Finland. Landsbygdens Folk bjuder på en rundtur i fabriken och presenterar den nya generationen av S-modellen i nästa veckas maskintema!

SLC - Grimme
Potatis för alla oberoende av jordmån

Förr var endast potatisodling ägnat åt de lantbrukare som hade sandjord och stenfritt. Nu är det historia då i stort sett alla som vill kan odla potatis med hjälp av ny teknik.

SLC - B73Ea46414F9Ddb3 Org
Väderstad stärker sin närvaro på den finska marknaden

Väderstad stärker sin närvaro på den finska marknaden genom att anställa Aleksi Heikkilä som distriktschef för västra och norra Finland.