SLC - Agritechnica 2022
Stort intresse för Agritechnica 2022

Världens största mässa för lantbruksteknik, tyska Agritechnica, inhiberades förra hösten på grund av coronakrisen. Nu kommer mässan att arrangeras programenligt i Hannover och intresset bland publiken är massivt, försäkrar mässarrangören DLG.

SLC - Lbfondmedel
Ansökan om landsbygdsfondens återhämtningsmedel öppnas inom kort

I Finland utdelas sammanlagt 207,5 miljoner euro i återhämtningsmedel ur EU:s landsbygdsfond, varav 26 miljoner anvisas landsbygdsföretag. Stödansökan öppnas inom kort.

SLC - Deutz Tcg 78 H2 6115199743F89 6116758F7C1D2
Första vätgasmotorn för traktor från Deutz

Den tyska traktor- och motortillverkaren Deutz har utvecklat en vätgasmotor som fyller EU-gränsvärdet för nollemissioner. Till skillnad från dagens vätgasbilar är motorn konstruerad för direktdrift utan vare sig batterier eller bränsleceller.

SLC - Hegra Heroya
Yara ska producera klimatneutral gödsel

Gödseltillverkaren Yara har tillsammans med två andra norska koncerner grundat ett samföretag för framställning av grön ammoniak med hjälp av förnybar elektricitet. Grön ammoniak kan användas i gödselproduktionen.

SLC - Fendt Vario1
Små traktorer när de är som bäst

Fendt 200-serien är ingen storsäljare i Sverige, men faktum är att var femte traktor som rullar av monteringsbandet i Fendts fabrik i tyska Marktoberdorf är en sådan maskin.

SLC - Lepaa
Trädgårdsmässan i Lepaa ordnas elektroniskt

Trädgårdsmässan i Lepaa ordnas elektroniskt som e-Lepaa 12–13.8.2021.

SLC - Fanggrodor 2518
Teknik för bearbetning av fånggrödor

Att etablera fånggröda har det gjorts många försök och demonstrationer om. Men hur får man effektivt bort den igen och sår en ny huvudgröda utan att förstöra markstrukturen?

SLC - Atraktor1
14 traktorer i finalen för Årets Traktor

Årets Traktor 2022 har startat. Det blir totalt 14 traktorer i final i år.

SLC - Kronos Kargo 121
Kronos lanserar ny skogsvagn

Den nya skogsvagnsserien KARGO är Kronobyföretaget Wikars mest flexibla vagn som ska passa bra även i krävande förhållanden.

Veterantraktordagen i Malax inhiberas för andra året i rad

Det blir ingen veterantraktorutställning i Malax i sommar på grund av risken för nya samhälleliga restriktioner. Arrangörerna tog beslutet på ett möte i tisdags.

SLC - Hardi 1
Framtidspruta från Hardi

Ökad kapacitet och exaktare arbete, nya Aoen från danska Hardi ska överträffa företagets Commander-serie och går nu i hårda tester för att anpassas till hela världens krav och regleringar.

SLC - W Vector1
Lely Vector blandar fodret och utfodrar automatiskt

Flera olika blandningar åt olika djurgrupper. Ett jämnare flöde av foder åt korna under hela dygnet. Det var några orsaker till att mjölkproducenten Magnus Holmström valde att investera i den helautomatiska utfodringsanläggningen Lely Vector.