SLC - Leasing Krister Hilden
Leasing som finansieringsform har kommit för att stanna

Leasing har blivit vanligare också när det gäller traktorer och lantbruksmaskiner. Leasingföretagen har i allt högre grad börjat rikta sin marknadsföring också till lantbrukare.

SLC - 82988E70709Baeef Org
Världspremiär för nya Seed Hawk på Agritechnica

Väderstad introducerar den nya direktsåmaskinen Seed Hawk 600-900C. Byggd på det välbeprövade Seed Hawk knivbills-konceptet, är den nya Seed Hawk 600-900C designad för de europeiska och internationella marknaderna.

SLC - Valtra19 Sep23 Ct
Valtra lanserade sitt nya flaggskepp – nya S-serien börjar tillverkas i Finland

Journalister från hela världen var inbjudna när Valtra bjöd in till lanseringen av en ny modell – S-serien – i Finland. Landsbygdens Folk bjuder på en rundtur i fabriken och presenterar den nya generationen av S-modellen i nästa veckas maskintema!

SLC - Grimme
Potatis för alla oberoende av jordmån

Förr var endast potatisodling ägnat åt de lantbrukare som hade sandjord och stenfritt. Nu är det historia då i stort sett alla som vill kan odla potatis med hjälp av ny teknik.

SLC - B73Ea46414F9Ddb3 Org
Väderstad stärker sin närvaro på den finska marknaden

Väderstad stärker sin närvaro på den finska marknaden genom att anställa Aleksi Heikkilä som distriktschef för västra och norra Finland.

SLC - Olikk3 Aug23 Ct
”Jordbrukarna mer eftertänksamma inför en investering”

Förra helgen lockade Ollikkalamässan i Kannus 10.000 besökare. Att bekanta sig med maskiner och jordbruksprodukter intresserar – men marknaden är svår. Det intygar flera försäljare som medverkade i mässan.

SLC - Lepaa 2 B
Klimatändringarna syntes även i trädgårdsmässans utbud

Klimat var också i år ledordet för trädgårdmässan i Lepaa. Klimat både ur skyddsperspektiv och att klara av att producera i de tuffare väderförhållandena.

SLC - Press Juli23 Nvk
Maskinlansering för Claas i Harsewinkel – Evion och Xerion stal showen

Lantbruksmaskinstillverkaren Claas presenterade sina nya maskiner inför inbjudna journalister. Två maskiner stal otvivelaktigt uppmärksamheten under pressevenemanget: Evion-tröskan och Xerion-traktorn.

SLC - Veterandag1
Stor uppslutning till femtonde veterantraktordagen i Malax

150 veterantraktorer från både svenska och finska Österbotten fanns till beskådande i Malax.

SLC - Okra Kossor
Optimism hos maskinhandlarna på lantbruksutställningen Okra

Okra-utställningen visade upp det senaste inom lant- och skogsbruk. Lantbruksmaskinerna brukar väcka mångas intresse, så också i år. Och trots det tuffa ekonomiska läget är tongångarna inom maskinhandeln positiva.

SLC - Lysrorsforbud
EU:s lysrörsförbud kan medföra överraskande kostnader

Enligt ett uppdaterat EU-direktiv kommer det att vara förbjudet att sälja fluorescerande lysrör från och med den 24 augusti 2023. Förbudet gäller T8- och T5-lysrör på grund av den giftiga kvicksilvergasen i rören samt ökade krav på energieffektivitet.

SLC - Hank1
Hankkija valde att satsa i Borgå

Första dagen i april, en lördag, önskar butikschefen för Hankkija i Borgå, Daniela Fager välkommen på invigningsdagen. Det var inget aprilskämt fastän det var första april.