SLC - Agronic 3 A Webben
Agronic satsar på service på svenska

I över tjugo år har Agronic tillverkat högklassiga flytgödselvagnar och balmaskiner. Nu stärker företaget i Haapavesi också den svenskspråkiga servicen i och med att Juho Westerberg, som är tvåspråkig, anställts som försäljningschef.

Kommentaren: Maskinringen – skapad för medlemmarna

Andelslaget Maskinring PENY grundades 1995 med syftet att pressa lantbrukets kostnader. Eftersom maskinsamarbete under jordbrukets goda år hade fallit i glömska till en del var det då intressant att ta upp det igen, konstaterar Ove Lönnqvist, verksamhetsledare för Andelslaget Maskinring PENY.

SLC - Mftroska1
MF Ideal-tröskorna nu i Finland

Turun Konekeskus har börjat sälja MF Ideal-skördetröskor i Finland. Ideal-skördetröskorna är rejält tilltagna och säljs av AGCO-koncernen under flera olika märken, bland annat också Fendt.

SLC - Vredestein 1 A Webben
Nya tysta traktordäck från Vredestein

Vredesteins utbud av tysta Traxion 65-däck för traktorer utvidgas. Femton storlekar har lagts till Traxion 65 -serien, som lanserades 2019. Sammanlagt finns däcken att få i nitton olika storlekar från 16 till 42 tum.

Väderstad får ny vd 2022

Nuvarande vd Mats Båverup kommer att ersättas med Henrik Gilstring som samtidigt representerar den tredje generationen av ägarfamiljen Stark.

SLC - Elmia1
6 guld och 10 silver till lantbruksinnovationer

Det blev ingen Elmia Lantbruk-mässa i år med anledning av covid-19. Men det hindrade inte Elmia Lantbruks specialistjury att ändå utse årets coolaste lantbruksinnovationer.

SLC - Kk2
Konekilleri i Jyväskylä – en lugn tillställning i pandemitider

Maskinmässan Konekilleri ordnades 8-10 oktober i Jyväskylä.

SLC - Rottne 1 C Webben
Rottnes skogsmaskiner vinner terräng i Finland

År 2015 gjorde svenska skogsmaskintillverkaren Rottne entré på den finska marknaden. Sedan dess har bolaget – via återförsäljaren Suomen Työkone Oy med huvudsäte i Seinäjoki – sålt över sextio maskiner i Finland.

Fabas sortiment utvidgas med utrustning för kalvvård

Faba har ingått ett avtal med tyska Holm & Laue, ett företag specialiserat på utrustning för kalvskötsel.

Sulky till NHK-keskus

NHK-keskus Oy blir återförsäljare för Sulky-Burels arbetsmaskiner.

Mahindra blir majoritetsägare i Sampo-Rosenlew

Indiska Mahindra, som sedan 2016 innehaft en minoritetsandel på 30 procent i trösk- och skogsmaskintillverkaren Sampo-Rosenlew utökar nu sitt aktieinnehav till 74,97 procent.

SLC - Vollernter K
Druvtröskan tryggar en effektiv vinskörd

Vinskörden har startat med idealiskt väder i stora delar av Mellaneuropa. Den varma och torra sommaren bådar för en god kvalitet. Druvtröskorna kör fram och åter längs tegarna. I flera viktiga vinområden dominerar den maskinella skörden.

Senaste
Landsbygdens Folk E-TIDNING
Landsbygdens folk ONLINE tidning