EU och Mercosur kommer inte vidare

Förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och Mercosur stampar på stället. Agrarkommissionär Phil Hogan räknar inte med ett resultat medan sydamerikanska förhandlare är mer optimistiska.

Gårdarna blir färre men produktionen hålls på samma nivå

​Jordbruket i Finland har det tufft och lönsamheten är mycket svag. Det här enligt Naturresursinstitutet Lukes årsrapport.

Lantmännen Agro ny återförsäljare för Kuhn, NHK-keskus fortsätter till en del

Lantmännen Agro blir ny återförsäljare för Kuhn.

SLC - Jordgubb
Nyplanteringar kan ännu ge jordgubbar i augusti

I sommar har sol, värme och torka och en liten regnmängd satt många grödor på prov. För odlarfamiljen Rolf Syrén i Petalax, Malax, går i alla fall jordgubbarna åt.

Metoder för att förebygga svansbitningar intresserar andra EU-länder

Sedan 2003 efterlever Finland EU:s förbud mot svanskupering. Metoderna som vi tillämpar för att förebygga svansbitningar väcker intresse i andra EU-länder.

SLC - Tomatkarneval 1
Bra åtgång på grönsaker vid välbesökt Tomatkarneval

Publiktillströmningen var stor och ruljangsen god vid Världens längsta tomatbord när den traditionsenliga Tomatkarnevalen arrangerades för 36:e gången i Närpes under det första veckoslutet i juli.

Världens bästa biff kommer från Atria

Atrias finländska biff av yttre filé från nöt uppfött på vall har valts till världens bästa biff i tävlingen World Steak Challenge i London nyligen.

Atrias omsättning stabil, resultatet aningen svagare

Atrias publicerade förra veckan siffrorna för andra kvartalet och första halvåret av 2018. Koncernens omsättning är stabil, men rörelseresultatet – i synnerhet för just det andra kvartalet – nådde inte upp till förväntningarna.

HKScans resultat en besvikelse

HKScans resultat för andra kvartalet och första halvåret av 2018 är en besvikelse.

Skärgårdens skördefest utvidgas med Restaurangdagar

Skärgårdens skördefest ordnas traditionsenligt det tredje veckoslutet i september, i år alltså den 14-16 september. Skördefestens huvudevenemang äger rum på Nagu torg lördagen den 15 september, men runt om i den väståboländska skärgården finns ett stort antal andra evenemang utspridda.

Slow Food gav ut närmatsguide

Hård Brexit äventyrar handeln med livsmedel

Samtalen om Brexit mellan EU och Storbritannien har igen en gång kört fast.