SLC - Dsc 0814
Kim Antfolk har siktet inställt på en karriär som ekologisk nötköttsproducent

Enligt planerna tar Kim Antfolk officiellt över familjejordbruket i Norrnäs och Rangsby, Närpes, vid årsskiftet. Han fortsätter därmed det värv som pappan Karl-Johan Antfolk och farbrodern Kjell Antfolk inledde för över 30 år sedan.

SLC - Ffd
FFD jobbar för en hållbar framtid

Under SLC-kongressen förra veckan presenterade projektsakkunnig Jenny Öhman utvecklingsorganisationen FFD:s verksamhet. SLC:s ordförande Mats Nylund, styrelsemedlem i FFD, pekade på vikten av att dela med sig av sitt kunnande. – Goda organisationer har också ett samhällsansvar.

SLC - Liviluckan
LRF Västerbottens Lotta Folkesson: Håll liv i lokalavdelningarna!

​LRF Västerbottens ordförande Lotta Folkesson betonar hur viktiga lokalavdelningarna är i verksamheten och varför de ska upprätthållas. Västerbotten är en region i Sverige där lantbrukarna blir allt färre, i en accelererande takt.

Gratulerar till utmärkelsen!

SLC - Hellre Bonde
Nytt magasin lyfter fram bönder bakom maten

SLC presenterar magasinet ”Hellre bonde än jordbrukare”, som är organisationens senaste satsning för att gentemot allmänheten lyfta fram de finländska producenterna och odlarna bakom maten.

Södra skogsrevirets fullmäktige tar ställning till Kimitonejden

​Kimitonejdens skogsvårdsförenings fullmäktige godkände förra veckans torsdag ett utkast till intentionsavtal med Södra skogsreviret. Utkastet går ut på att Kimitonejdens skogsvårdsförening upplöses och reviret utvidgar sitt verksamhetsområde till Kimitoön.

SLC - Honk
Nu finns Honks teckningar i bokform

SLC har nu gett ut ett urval av Honks sidantvåteckningar och Veckans Honk i bokform, sammanlagt kring 240 glada och tidvis ganska bitande skämt.

Serviceavbrott i inloggningen till SLC:s och LF:s webbsidor 7-10.12

SLC:s medlemsregister har övergått till en ny registerleverantör. Överföringen av registret innebär att det uppstår ett serviceavbrott mellan fredagen den 7 december kl.08.00 till måndagen den 10 december kl.08.00.

Förbundsrundan December

SLC:s ekoutskott: Satsningar på eko behövs för att möta den ökade efterfrågan

Med tanke på företagarens tidsperspektiv har myndigheterna misslyckats rejält med att informera om utmaningarna med ekoförbindelserna i slutet av programperioden. SLC:s ekoutskott kräver att unga företagare som vill övergå till ekoodling och gårdar med gällande ekoförbindelse som vill utöka gårdens ekoareal skall ges möjligheten att göra ekoförbindelse våren 2019.

SLC - Osp Vargfragan
ÖSP och SÖP diskuterade vargar med polisen

ÖSP bjöd förra veckan in ledningen för Österbottens polisinrättning och representanter för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening för att diskutera vargsituationen i Österbotten.

Landsbygdens Folk blev försenad

​Senaste fredag blev många utan LF. Orsaken är en försening av leveransen till postens distributionscentral i Seinäjoki. Vi beklagar förseningen.