Blankettombuden hjälper med EU-stödansökan

Behöver du hjälp med EU-stödansökan? Som SLC-medlem kan du kontakta någon av de blankettombud som lokalavdelningarna inom ÖSP och SLC Nyland har utsett.

SLC - Kiila1
Kom med på Kiila-rehabiliteringskurs för SLC-medlemmar

Upplever du att fysiska eller psykiska hälsoproblem försämrar arbetsförmågan? I sådana fall kan deltagande i en Kiila-rehabiliteringskurs hjälpa. Ansökningar till den FPA finansierade rehabiliteringen, som ordnas av SLC vid Härmä Rehab och Spa, kan göras nu.

SLC - Pefc Spartrad
SLC och METO: Mycket beklagligt att NTM-centralerna drog sig ur PEFC

NTM-centralerna och Finlands miljöcentral SYKE beslöt i sista stund att inte skriva under den reviderade PEFC-standarden, berättar SLC:s skogsombudsman Viktor Harvio. Beslutet var beklagligt, anser både SLC och Skogsbranschens Experter rf METO.

SLC befarar att lantbruket och landsbygden får betala räkningen

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC är nöjd över att regeringspartierna i sin halvtidsöversyn kom överens och fortsätter tillsammans. Däremot ser SLC kritiskt på fördelningen av ramrians nedskärningar som drabbar bl.a. jord- och skogsbruks- samt kommunikationsministeriets budget. SLC befarar att bönderna och landsbygden blir regeringskrisens stora betalare.

SLC - Ffdsemi
FFD bjöd in till dialog kring hållbara livsmedelssystem

Food and Forest Development Finland ordnade förra veckan ett webbinarium kring hållbara livsmedelssystem. Endast med fungerande livsmedelssystem kan man motverka hunger, fattigdom och en ohållbar användning av naturresurser.

SLC - Ffd Nepalutbildning
Köp en morsdagspresent och stöd en familj i ett u-land

Inför morsdag kan du ge en gåva åt dina närmaste och samtidigt stöda en familj i ett u-land. Genom att köpa en immateriell gåva ur Food and Forest Development Finland FFD:s webbshop främjar du jämlikhet och därigenom familjernas välmående.

SLC - Fullmaktige Mia3 Mats
Nylund: En tryggad och lönsam produktion måste alltid vara utgångspunkten

Jordbrukarnas huvuduppgift är att producera mat, trots att det ibland verkar glömmas bort i diskussioner gällande miljö- och klimatåtgärder i CAP, konstaterade SLC:s ordförande Mats Nylund under SLC:s fullmäktigemöte. Stöd bör riktas till aktiv odling, och oskäliga villkor kan inte accepteras.

SLC - Fullmaktige1
SLC:s fullmäktige begrundade nationella CAP-planen

SLC:s fullmäktige kallade till ett extra digitalt fullmäktigemöte den 19 april med en lägesutsikt över Finlands kommande jordbrukspolitik. Meningen var att presentera det rådande läget och föra diskussion bland medlemmarna och samtidigt ge vägledning för SLC:s styrelse i beredningsarbetet. Även SLC:s styrelse, SLC:s utskott, landskapsförbundens styrelser och tjänstemän var inbjudna till webbinariet.

SLC - Dsc03986
ÅPF vill att hela Åland ska ses som skärgård

Ålands Producentförbunds målsättning är att också fasta Åland ska klassas som skärgårdsområde när EU:s nya lantbruksprogram träder i kraft om ett par år. – Men det ska göras så att ingen på Åland får det sämre som det är i jord- och skogsbruksministeriets nuvarande förslag, betonade styrelseordföranden Birgitta Eriksson-Paulson när ÅPF förra fredagen höll sitt vårmöte digitalt.

SLC Nyland söker nytt ungdomsombud

Ungdomsombud Pia Franzén slutar nu på SLC Nyland då hon nästa vecka börjar på LPA:s Ta hand om bonden-projekt.

SLC - Mg 8351
Westerholm ny ordförande för Finlandssvenska Jordfonden

Stiftelsen Finlandssvenska Jordfonden har valt agronom Kristian Westerholm till ny styrelseordförande. Stiftelsens tidigare styrelseordförande Marcus H Borgström hade undanbett sig omval.

Miljösnack-webbinarium: Tillbaka till rötterna

Välkommen på MTK:s och SLC:s Miljösnack-webbinarium: Tillbaka till rötterna tisdagen den 25 maj kl. 9-11. I det här webbinariet riktar vi blickarna mot jordmånen.